Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda1562

Postări Recomandate

Salutare tuturor!Sunt un incepator in electronica si am si eu nevoie de cateva sfaturi de la cei care vor sa ma ajute.Vreau si eu sa imi construiesc un amplif pt auto cu ajutorul c.i. Tda1562. In primul rand as vrea sa sti daca acest integrat este potrivit pt aplicati gen subb auto.Vreau sa stiu cam care este puterea reala a acestuia,si mai vreau sa stiu daca schema din datasheet este ok.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salutare. Acum aproximativ 5 ani am construit eu cateva amplificatoare auto cu acest integrat. Sunetul era bun iar la momentul respectiv am considerat ca se merita. Consider ca, daca integratele pe care le aveti sunt originale, merita construit un amplificator cu ele. Nu am masurat puterea de iesire la mometul respectiv, insa sunt sigur ca este destul de aproape de cea data in catalog- integratul este in asa fel proiectat incat, prin intermediul unui electrolitic de capacitate mare (4700uF) ridica tensiunea pe la vreo 20 de volti; astfel, este mult mai capabil decat toate celelalte integrate cu puteri gen 4x40W. Nu am intampinat dificultati la punerea in functiune.Mare grija: am inteles ca este scos din productie de cativa ani si nu stiu daca exemplarele ce se gasesc prin magazine sunt originale.Succes la construit!

Link spre comentariu

Salutare. Acum aproximativ 5 ani am construit eu cateva amplificatoare auto cu acest integrat. Sunetul era bun iar la momentul respectiv am considerat ca se merita. Consider ca, daca integratele pe care le aveti sunt originale, merita construit un amplificator cu ele. Nu am masurat puterea de iesire la mometul respectiv, insa sunt sigur ca este destul de aproape de cea data in catalog- integratul este in asa fel proiectat incat, prin intermediul unui electrolitic de capacitate mare (4700uF) ridica tensiunea pe la vreo 20 de volti; astfel, este mult mai capabil decat toate celelalte integrate cu puteri gen 4x40W. Nu am intampinat dificultati la punerea in functiune.Mare grija: am inteles ca este scos din productie de cativa ani si nu stiu daca exemplarele ce se gasesc prin magazine sunt originale.Succes la construit!

Eu l-am cumparat de la adelaida,am dat 31 de lei.Nu cred ca este original,dar fac si eu o incercare.
Link spre comentariu

Am terminat montajul,dar din pacate nu imi functioneaza.Nu se aude nimik in difuzor,ca si cum ar fi in standby.Mentionez ca l-am alimentat dintr-un transformator de 10.5v AC 1.3a.Poate fi din cauza faptului ca am lasat pinul 8 in aer?Si mai am o dilema:La ce foloseste pinul 16 pt ca eu la-m lasat exact asa cum e in schema,adica neconectat.

Link spre comentariu

Tensiunea la sigurante este tensiunea maxima la care pot fi folosite fara sa faca arc - nu e nicio problema sa folosesti o siguranta de 220v la 12v. Oricum acel traf este prea mic pentru el - amplificatorul are 8A curent de iesire, deci cu traf de 1A o sa se auda incet si distorsionat. Cand il montezi pe masina, siguranta pune'o de 15A.

Nu e recomandat sa legi pinul 4 direct la + dar 100k era prea putin. Pune 1k.

Link spre comentariu

Tensiunea la sigurante este tensiunea maxima la care pot fi folosite fara sa faca arc - nu e nicio problema sa folosesti o siguranta de 220v la 12v. Oricum acel traf este prea mic pentru el - amplificatorul are 8A curent de iesire, deci cu traf de 1A o sa se auda incet si distorsionat. Cand il montezi pe masina, siguranta pune'o de 15A.

Nu e recomandat sa legi pinul 4 direct la + dar 100k era prea putin. Pune 1k.

Ms pentru sfat.Eu credeam ca sunt prea mari pt k am inmultit 220v cu 2a si mia dat 440w si stiam ca circuitul consuma 120w
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări