Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

triac - tiristor

i0nutzb

Postări Recomandate

Buna dimineata!Stiu sigur ca triacul este modelul mentionat de mine, pentru ca placuta de comanda a masinii de spalat este echipata cu mai mule astfel de triace si m-am uitat la toate inainte sa explodeze. Efectiv, masina de spalat arata un cod de eroare, dar i-am dat drumul cu placuta montata provizoriu si efectiv la un moment dat al programului, nu la conectarea la retea, a explodat. Probabil in acel moment a primit comanda de la microcontroler si device-ul comandat fiind defect, a pocnit. Ideea este ca nu am schema masinii de spalat, asa ca nu stiu ce comanda tiristorul, nu am decat sa o iau pe fir, doar ca masina de spalat nu ste la mine acum, altfel faceam asta de mult. Atasez foto cu programatorul, ansamblu si detaliu cod.Multumesc de sprijin!

post-32876-139829456526_thumb.jpg

post-32876-139829456542_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

5

• Marius84

4

• i0nutzb

3

• niq_ro

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator andreimihai3

Decat sa pui tiristori, incearca cu un BTA12-600C, e ieftin. La Arcticul meu triacul e pe alimentare, din el pleaca ramurile prin relee.

Link spre comentariu

...incearca cu un BTA12-600C...

Modeul recomandat nu e cel mai potrivit, BTA12-600C are nevoie de 25mA in poarta ca sa lucreze corect, pe cand ZO607 (originalul) este senzitive gate, adica se deschide cu doar 5mA.In seria lui BTA/BTB12 sunt si modele care deschid la curenti mai mici.Acestea ar fi cele care in locul sufixului "C" au:- sufixul SW, pentru IGT=10mA;- sufixul TW pentru IGT=5mA.Deci, daca gaseste, ar fi mai ptrivit modelul BTA12-600TW (sau BTB12-600TW).Sau orice triac de curent mai mare de 1A, dar sa aiba IGT de 5mA, nu mai mult.Vezi attach:[attachment=0]ZO103MA.pdf[/attachment]
Link spre comentariu

La ghirlande eu n-am intalnit decat tiristoare (PCR406, P0102).Acestea sunt si mai sensibile, IGT e de ordinul zecimilor de miliamperi (200 microamperi), la unele chiar zeci de microamperi.Cred ca se poate incerca varianta simpla antiparalel propusa de blazeu.Am pe undeva o schema de termostat la 220V pe care am incercat-o mai demult, in care se foloseste artificiul mentionat (scr slave), nu sunt chiar sigur, dar cred ca e din Elektor, un numar mai vechi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări