Marius84 Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 Buna dimineata!Stiu sigur ca triacul este modelul mentionat de mine, pentru ca placuta de comanda a masinii de spalat este echipata cu mai mule astfel de triace si m-am uitat la toate inainte sa explodeze. Efectiv, masina de spalat arata un cod de eroare, dar i-am dat drumul cu placuta montata provizoriu si efectiv la un moment dat al programului, nu la conectarea la retea, a explodat. Probabil in acel moment a primit comanda de la microcontroler si device-ul comandat fiind defect, a pocnit. Ideea este ca nu am schema masinii de spalat, asa ca nu stiu ce comanda tiristorul, nu am decat sa o iau pe fir, doar ca masina de spalat nu ste la mine acum, altfel faceam asta de mult. Atasez foto cu programatorul, ansamblu si detaliu cod.Multumesc de sprijin! Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Decat sa pui tiristori, incearca cu un BTA12-600C, e ieftin. La Arcticul meu triacul e pe alimentare, din el pleaca ramurile prin relee. Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 ...incearca cu un BTA12-600C...Modeul recomandat nu e cel mai potrivit, BTA12-600C are nevoie de 25mA in poarta ca sa lucreze corect, pe cand ZO607 (originalul) este senzitive gate, adica se deschide cu doar 5mA.In seria lui BTA/BTB12 sunt si modele care deschid la curenti mai mici.Acestea ar fi cele care in locul sufixului "C" au:- sufixul SW, pentru IGT=10mA;- sufixul TW pentru IGT=5mA.Deci, daca gaseste, ar fi mai ptrivit modelul BTA12-600TW (sau BTB12-600TW).Sau orice triac de curent mai mare de 1A, dar sa aiba IGT de 5mA, nu mai mult.Vezi attach:[attachment=0]ZO103MA.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Se gasesc astfel de triace,de curent mic,in montajul electronic de la instalatiile cu becuri,pentru pom de iarna. Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 La ghirlande eu n-am intalnit decat tiristoare (PCR406, P0102).Acestea sunt si mai sensibile, IGT e de ordinul zecimilor de miliamperi (200 microamperi), la unele chiar zeci de microamperi.Cred ca se poate incerca varianta simpla antiparalel propusa de blazeu.Am pe undeva o schema de termostat la 220V pe care am incercat-o mai demult, in care se foloseste artificiul mentionat (scr slave), nu sunt chiar sigur, dar cred ca e din Elektor, un numar mai vechi. Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Asta-i schema: Partea care inlocuieste triacul se compune din: Th2, Th3, C2, D2, R7, R8. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum