Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GDT ( Gas discharge tube )

electronic4you

Postări Recomandate

Buna .Puteti sa ma lamuriti cu o piesa? Oricat am citit depre ea nu m-am facut mai destept.Am o piesa pe care este codul ST 0840 057. Piesa respectiva nu am gasit nicaieri la nici un furnizor de piese si nici datasheet nu am gasit cu codul respectiv. Cu greu din greseala am gasit pe net , este vorba de o piesa GDT ( gas discharge tube ) are functia de thiristor.Intreb eu, piesa respectiva se poate masura cumva daca este buna sau trebuie inlocuit? Se poate inlocui cu thiristor si cu ce valoare, ca nici la piesa respectiva nu stiu date exacte. Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electronic4you

4

• Mikrosha

3

• Spitfire

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut. Poţi da mai multe detalii? În ce montaj este pusă, cum arată, cît de mare e, e de sticlă, cîţi pini are?

Dacă chiar e tub cu descărcare în gaze poate fi stabilitron, tiratron, ignitron, critron, etc... De asemenea poţi pune o poză cu el pe topicul ăsta: viewtopic.php?f=183&t=34087&start=795 , şi e şansă mai mare să ţi se răspundă.

Seamănă cu asta: http://www.jensendevices.com/products/nr8298_1.pdf ?

Link spre comentariu
post-59622-139829363175_thumb.jpgSalut Mikrosha. Revin cu o poza cu montajul in care este piesa GDT. Montajul respectiv este o sursa de alimentare care alimenteaza becul dintr-un proiector Acer. Da piesa este exact la fel ca si pe lincul trimis de tine, acolo am vazut si eu prima data.Dar nu pot sa identific exact valoarea care imi trebuie daca este arsa ! S-ar putea masura daca este buna sau nu piesa din sursa?? Din cate am citit pe net ca si piesele astea au o durata de viata masurat in descarcari...Piesa este cel dezlipit pe placa ! (Rotund)

post-59622-139829363187_thumb.jpg

Link spre comentariu

Spitfire are dreptate, este o protecţie, şi sursa poate funcţiona şi fără. Cred că are rolul de a proteja tranzistoarele de putere la supratensiuni tranzitorii în reţea, care pot veni din diverse surse. Nu prea are cum să se strice, mai degrabă ai căuta defectul în altă parte. Ca verificare, mă gîndesc la două posibilităţi:1. Un arc susţinut poate să fi topit electrozii, care s-au unit. Asta poţi verifica cu un ohmmetru. Trebuie să ai rezistenţă infinit, sau foarte mare, între cei doi pini. 2. Se poate să se fi pierdut gazul din interior şi să nu mai aclanşeze la 800V, cît zice în fişa de catalog. Asta-i mai greu de verificat. Trebuie să îl alimentezi de la o tensiune de 1KV în serie cu cîteva rezistenţe de sute de kiloohmi. Tensiunea pe piesă trebuie să fie mai mică de 700V. Dar, repet. Slabe şanse să se fi ars, iar sursa poate funcţiona şi fără.

Link spre comentariu

In acea piesa sunt 2 electrozi (dintr-un material conductor de electrocitate ce pot avea diverse forme) ce stau intr-un gaz.Distanta electrozilor dar si natura gazului fac ca intre electrozi sa se formeze un arc electric la o tensiune stabilita, in cazut tau la 800V se formeaza acel arc, circuitul inchizandu-se

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări