ASZ12 Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 slut tuturor si la multi ani!!!!!inainte de revelion m-am gandit sa ma ajutati sa completez aceasta schema gasita pe net care mi sa parut interesanta.este o schema pt osciloscop dar nu stiu unde-i cuplez baza de timp,schema afost adaptata dupa o alta schema ruseasca Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Hold it, ce vrei să faci cu ea? Văd că e formată doar din două amplificatoare de bandă largă. Ce treabă are cu un osciloscop? Sau chiar construieşti un osciloscop? Ieşirile simetrice vrei să le legi direct la plăci? Răspuns rapid ar fi că baza de timp se conectează la ВХОД X. Link spre comentariu
ASZ12 Postat Decembrie 31, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Pai este chiar un osciloscop (cel putin asa spun ei) iesirile de la TDA-uri se leaga direct la tub, in schimb nu stiu unde se leaga sincronizarea. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Sincronizarea implică bază de timp, care nu este inclusă în schemă. În schemă ai doar amplificatoarele X şi Y. CA să poţi lega sincronizarea trebuie în primul rînd să ai o bază de timp. Asta s-ar face cel mai simplu cu un generator de dinte de fierăstrău, ceva cu un integrator. Dacă nu găseşti, cred că aş putea să te-ajut cu o idee de schemă...Ai rezolvat alimentarea anodică a tubului? Link spre comentariu
ASZ12 Postat Decembrie 31, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2011 nu este problema cu baza de timp,problema este ca nu stiu cum sa le conectez(pinul nr 7 de la TDA-ul axei y m-am interesat la un rus si mi-a spus ca inseamna sincro),schema este adaptata dupa o alta schema cel putin asa am inteles eu din rusa lor.intradevar nu este aratata in schema nici o baza de timp si operationalele sunt de banda larga(inlocuitori lor sunt CA3130).Intradevar as dori sa ma ajuti multumesc!!!alimentarea tubului este rezolvata! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Ai mai deschis doua topicuri in care ceri detalii pentru constructia unui osciloscop... Cere moderatorului de la aceasta sectiune sa le uneasca... Schema din AT '82 este simpla, are o buna baza de timp (am utilizat-o in mai multe osciloscoape cu mici modificari in functie de ideile ce le-am avut la momentul respectiv) si sincronizarea este eficienta.viewtopic.php?f=66&t=99443viewtopic.php?f=66&t=100646 Link spre comentariu
ASZ12 Postat Decembrie 31, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2011 asa este, numai ca unul l-am realizat(este destul de simplu urca pana la 20Khz) gasind aceasta schema am incercat (incerc) sa o realizez. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Dacă am înţeles bine, cred că ieşirea de синхр. ar trebui legată la ieşirea canalului Y, nu X. În cazul în care pe X se bagă ieşirea bazei de timp, ne interesează un trigger după Y, nu? Şi atunci ieşirea bazei de timp s-ar putea conecta la вход Х. Asta dacă nu cumva ai deja alt amplificator pentru baza de timp. Scuze încă mi-e puţin neclar cum vrei tu să legi blocurile. Ce bază de timp foloseşti? Link spre comentariu
ASZ12 Postat Ianuarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 schema asta este adaptata dupa alta schema(nu de mine!!!), in schema vreau sa folosesc acesta baza de timp dar nu stiu rusa si nu inteleg ce scrie la intrari,esiri etc (sau orice alta baza de timp) important este sa o fac functionala.deci ce ar mai trebui s-ai montez in afara de divizorul de intrare si baza de timp?? Link spre comentariu
kodor2001 Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Poate va ajuta schema bloc a unui osciloscop simplu: Link spre comentariu
ASZ12 Postat Ianuarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 daca in schema bloc pe care o aratati dvs, blocul de sincronizare face parte tot din baza de timp atunci este OK, daca nu, atunci va rog sa-mi indicati o schema.Multumesc! Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Uite schema ta tradusă: Asta poate deja să scoată tensiunea amplificată, care se aplică direct pe placa de deflexie. Ieşirea de Stingere se leagă la grilă, cu o rezistenţă mare spre masă. Blocul de sincronizare face parte aici din baza de timp, adică face declanşarea. Pentru început cred că un singur canal Y şi o bază de timp îs suficiente pentru un osciloscop simplu. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 În urma unor discuţii, am redesenat schema cu nişte îmbunătăţiri. Impedanţa de intrare nu mai este 100K, e teoretic infinită. Trebuie pusă o rezistenţă de 1M la intrare pentru a avea 1M, ca orice osciloscop. Am alimentat operaţionalele simetric, pentru a funcţiona şi pt tensiuni negative la intrare, ca orice osciloscop. Am făcut o deplasare de nivel la ambele operaţionale aşa încît tensiunea de ieşire să fie în gama de intraer a lui TDA6108. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum