radu25 Postat Aprilie 5, 2006 Partajează Postat Aprilie 5, 2006 Adica nu se poate face cablaju fara sa fac schema? Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 5, 2006 Partajează Postat Aprilie 5, 2006 In Eagle procedura este urmatoarea: Se ia scula poligon In bara de menu vor apare tipul de "fill" (solid, grid,...), tipul de conexiune cu semnalul pe paduri(direct , nets...) si "ISOLATE" de unde iti alegi distanta fata de celelalte semnale. Dupa ce alegi toate astea, scrii semnalul cu care faci fill (ex. GND). In pasul urmator trasezi poligonul dorit (in interiorul caruia se va face fill) Dupa asta se face click pe scula RATSNEST si poligonul va fi "fill" cu semnalul ales Succes am urmat pasii astia si mi-a rezultat ce trebuia :supz: binenteles, pe un fisier .brd creat dupa un .sch sa fiu mai precis, ca operatii: 1) am apasat pe icoana de POLYGON 2) am MITER=0, WIDTH=0.01, ISOLATE=0.04, SPACING=0.05, RANK=1 si bifate la POLYGON POUR pe SOLID, la POLYGON THERMALS pe OFF, la POLYGON ORPHANS pe OFF 3) scriu in fereastra de comanda GND si dau ENTER 4) "pictez" poligonul inchis, care-i de fapt un dreptunghi (la mine) pe interiorul marginilor cablajului 5) dau comanda RASTNET (de la meniul TOOLS) 6) salvez fisierul si la redeschidere dau iar comanda RASTNET si e ok Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 5, 2006 Partajează Postat Aprilie 5, 2006 Adica nu se poate face cablaju fara sa fac schema?Ar trebui sa mearga, cu conditia sa poti dezactiva verificarea "consistentei" schema-cablaj. Habar n-am daca asta merge sau nu in Eagle.Da' dupa parerea mea, e mai usor si mai sigur sa faci si schema - ai sanse mai mari sa nu gresesti la cablaj, daca acesta e cat de cat complex. Link spre comentariu
mitescu Postat Aprilie 5, 2006 Partajează Postat Aprilie 5, 2006 Daca vrei totusi sa faci fill cu un anumit semnal , fara schema , direct pe cablaj , pentru traseele ce devin comune cu acest semnal trebuie sa le dai acelasi nume. Pentru asta dupa ce faci cablajul stabilesti traseele (semnalul) cu care vrei sa lucrezi si cu scula NAME redenumesti semnalul (ex. GND). Ulterior cand faci poligon scrii acelasi nume pentru el(ex. GND). Mai departe se face ca mai sus. Link spre comentariu
Electron Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Am si eu o intrebare de pus. Si o pun:-cum fac cuprarea in mod automat in Eagle atunci cand desenez cablajul manual. Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 2, 2006 Partajează Postat Iunie 2, 2006 Daca vrei totusi sa faci fill cu un anumit semnal , fara schema , direct pe cablaj , pentru traseele ce devin comune cu acest semnal trebuie sa le dai acelasi nume. Pentru asta dupa ce faci cablajul stabilesti traseele (semnalul) cu care vrei sa lucrezi si cu scula NAME redenumesti semnalul (ex. GND). Ulterior cand faci poligon scrii acelasi nume pentru el(ex. GND). Mai departe se face ca mai sus.Daca stau sa ma gandesc, parca totusi e mai rapid sa desenezi schema..Decat sa stai sa bagi toate astea in parte..Te zgarcesti la tarate si pierzi la faina...Si evident mai sigur, ca poate zice singura daca si unde ai gresit.. Link spre comentariu
claudio Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 cam ce setari ar fi ideale pentru utilizarea "Copper Pour" in OrCAD?ma refer la: Width si Clearance?Z Oder la ce e folosit? Link spre comentariu
claudio Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 nu mai utilizeaza nimeni de pe forum OrCAD-ul? Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 cam ce setari ar fi ideale pentru utilizarea "Copper Pour" in OrCAD?ma refer la: Width si Clearance?Ce intelegi prin "setari ideale"?Setarile se fac in functie de cerintele proiectului.Sau de fapt vrei o detaliere a notiunilor de "width" si "clearance", in contextul in care apar in meniul "Edit Obstacle" ?"Copper Pour Zone" este o zona a PCB-ului umpluta cu un anumit model, evitând obiectele care traverseaza zona, distanta de izolare setându-se prin "clearance".Cu setarea "width" stabilesti grosimea liniei de contur si a liniilor de hasura.In poza de mai jos se vede efectul setarii pentru 2 grosimi diferite, in exemplul 2 grosimea fiind setata de 10 ori mai mica decat in exemplul 1.Privind aspectul hasurilor din cele 2 exemple, tu stabilesti care ti se pare cea mai potrivita pentru proiectul respectiv, in functie de scopul urmarit, tehnologie, etc.exemplu3.jpg[/attachment]Tot in exemplul 3 poti vedea si ce reprezinta "clearance".De retinut ca "clearance" in acest context, desemneaza distanta de izolare absoluta intre zona de cupru in discutie si celelalte obiecte. Daca o setezi 0 (zero), atunci efectul va fi aplicarea valorii implicite (default clearances) pentrufiecare tip de obiect.Z Oder la ce e folosit?Nu "Z Oder", ci "Z-order".Asta are sens numai cand ai doua sau mai multe zone de cupru diferite care se suprapun partial, in acest caz setareapentru "Z-order" stabileste prioritatea. Daca n-ai astfel de situatii, il lasi pe zero.Dar poti sa vezi si singur efectele starilor despre care vorbim, dand diferite valori pentru proprietatile din fereastra"Edit Obstacle", daca ai grija ca dupa fiecare incercare sa dai refresh cu butonul din toolbar, al 3-lea de sus dinspredreapta spre stanga, cel cu semnul mirarii...[attachment=0]refresh.jpg[/attachment] Link spre comentariu
claudio Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 ok.mersi pentru raspuns.din experimente am observat ca merge f bine un Clearance de 1.27 si width de 1.27daca pun width prea mic imi apar puncte mici pentru Hatch Pattern -> Solid Link spre comentariu
Vizitator AndreiV Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Pentru toti cei cu problema in eagle:eagle trateaza toate semnalele/liniile/poligoanele foarte simplu, daca au acelasi nume sunt conectate. Daca poligonul iti ocoleste linia pe care o faci tu, inseamna ca cele doua nu au acelasi nume. Foloseste "name" pentru a modifica numele celor doua(pentru polygon trebuie sa dai click pe contur). Am uitat sa mentionez, numele e case sensitive(nume nu e acelasi cu Nume sau NUME). Nu stiu daca functioneaza fara schema, eu folosesc tot timpul schema(daca e simpla e gata in 5 min, daca e complicata dureaza ceva dar face routarea muuult mai usoara ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum