Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

software pentru BH1415f

bebe2010

Postări Recomandate

salut tuturor sunt incepator in ale soft-ului iar problema mea nerezolvata este ca as vrea sa comand acest CI (bh1415f) cu un software care sa lucreze din PC.Logic ar trebuii sa mearga dar practic mai vedem pe parcurs.Ma gandeam la visual basic.problema cea mai grea cred ca e la comunicarea intre soft si mufa serial (DB9)Astep idei, ceva programe de scris software.......Sper ca ati inteles ceva :rade: o seara buna

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bebe2010

10

• alex_hobeanu

2

m-am mai documentat putin

fratilor este greu de tot pentru un incepator ca mine,logaritmi coduri sursa alea alea ce mai ,matematica pura.

dar eu cred ca se poate realiza comanda pentru acel CI(bh1415f)

de aceea am nevoie de un programator ceva mai avansat in limbaj-ul C sau BASIC sau ce-o mai fi sa imi explice cat de cat cum sta treaba.

de exemplu

cum fac in visual basic 6 sa comand acest CI

Posted Image

Posted Image

acolo unde am incercuit cu rosu trebuie aplicata o tensiune a se vedea in poze

cum fac asta in visual basic codul sursa mai precis

si inca ceva

eu vreau sa il comand prin portul serial sau paralel

pentru aceasta imi mai trebuie cumva un CI rs232?

o zi buna si un an nou fericit!!!

Link spre comentariu

buna seara nu ma ajuta nimeni cu control-ul integratului ma descurc cat de cat dar la partea de comunicatie port serial n-am nici cea mai vaga ideeofftopiciata ce am facut pana acum[attachment=0]stopwatch.rar[/attachment]sper sa va ajute la ceva acest stopwachto seara buna

Link spre comentariu

In primul rand nu vad utilitatea acestui lucru. BH1415f este un modulator FM low cost cu sinteza de frecventa. Aplicatia lui neconventionala este de emitator FM in banda 88...108MHz pentru posturi de radio pirat, lucru care este ilegal la noi in tara. Trecand peste asta proiectul tau mi se pare ambitios pentru nivelul tau de cunostinte, cel putin asa cum rezulta din ce ai postat pana acum. Ai postat caracteristicile electrice si schema de aplicatie incadrate cu un chenar rosu. Daca integratul este alimentat cu 5V atunci semnalele care trebuie aplicate pe intrarile digitale sunt semnale TTL. Semnal TTL inseamna semnal digital (2 valori) cu 0 logic la 0V si 1 logic la 5V. Modul de comanda al integratului nu rezulta din schema electrica ci din ultimele 2 pagini ale datasheet-ului. Pe pinii 15 (chip enable), 16 (clock) si 17 (data) care functioneaza in mod serial sincron trebuie aplicate datele in formatul descris acolo. AI 2 octeti ( 16 biti ) de comanda, in care selectezi frecventa, modul mono/stereo, detectorul de faza modul de test. Inainte de a incepe sa concepi un soft trebuie sa fi hotarat asupra hardware-ului. Daca vrei sa folosesti portul serial trebuie sa ai in vedere ca el este conceput sa lucreze in mod asincron, adica cu o singura linie de date pentru transmisie si una pentru receptie. Acest lucru presupune ca intre portul serial (printr-un convertor de nivel gen MAX232) si integrat sa intercalezi un microcontroler cu softul aferent. In acest fel se simplifica programul in Visual Basic pentru ca vei folosi portul conform protocolului RS232 dar este necesar si un soft pentru microcontroler. Poti folosi portul paralel (LPT) care are avanajul ca lucreaza la nivel TTL deci nu mai este necesara conversia de nivel si ai suficiente linii de iesire pentru a lega integratul tau direct la el. Nu stiu ce posibilitati ai in Visual Basic pentru comanda portului paralel insa.

Link spre comentariu

buna seara stie careva sa faca in visual basic un pushbutton care sa comunice cu portul paralel (LPT) mai precis sa comand un octocuplor o seara buna sa auzim de bine

Link spre comentariu

Deci, butonul ala este o variabila bite, adica poate sa aiba 2 valori, 0 sau 1. Portul paralel poti sa il consideri o variabila byte, adica poate sa aibe o valoare intre 0 si 255. La 0 ai toate cele 8 linii de date (presupunem ca este vorba de port 0x378 sau 888 in zecimal ) fara tensiune iar la 255 (FF) toate alimentate.

Ce poti face este sa folosesti un "if" in care sa aloci o valoare portului 888 daca butonul este apasat si alta daca nu este apasat, de exemplu 0 daca nu este apasat si 255 daca e apasat. Totusi, eu in locul tau as incepe cu ceva mai simplu, de exemplu sa plimb un led aprins, avand pe portul lpt 8 leduri conectate intre pinii 2...9 la masa si inseriate cu niste rezistoare de 220...470 ohmi. Trebuie sa incepi cu lucruri simple si pe masura ce le inveti sa mergi mai departe. Trebuie sa te familiarizezi cu sistemul binar si cel hexazecimal, fara ele nu o sa faci mare lucru.

Eu visual studio nu il mai am instalat de mult asa ca nu iti pot posta un cod. Oricum in visual basic 6 am lucrat foarte putin asa ca nu sunt foarte familiarizat cu sintaxa. Nu uita ca este un forum de electronica si nu de software asa ca nu te astepta la niste raspunsuri foarte exacte.

http://www.aaroncake.net/electronics/vblpt.htm

http://logix4u.net/Legacy_Ports/Paralle ... acing.html

Link spre comentariu

salutam mai sapat putin si am inteles treaba cu I/O in portul paralel;am si realizat treaba cu un dublu optocuplor LTV827 urmat de 2 relee si aprinse 2 becuri ideea era sa nu stau sa invat tot limbaju' C++ sau visual doar pentru o simpla interfata cu 2 butoaneo seara buna

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări