Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Gain

dj elektro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj elektro

6

• Marian

2

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Dar de operationale ai auzit? sunt o puzderie de astfel de CI-uri care fac exact ceea ce doresti tu, adica maresc semnalul audio aplicat lor la o valoare pe care o poti alege, si schemele sunt prea simple ca sa mai fie nevoie sa le ceri :da

Link spre comentariu

Eu am scos asta din schema unui mixer dar nu stiu daca am scos bine.http://tinypic.com/r/n34r6d/5

Pare in regula dar nu are alimentarile si nu inteleg de ce ii trebuie reactie pozitiva. Intrarea + de la operational (pinul 2) nu era la masa? Sau pinul 2 sau traseul dintre potentiometru si R de 1.2K ar trebui sa fie la masa, cred eu.Operationalul ar merge alimentat cu +12V si -12V fata de masa. In paralel pe fiecare din cele 2 alimentari sa pui neaparat cate un condensator de 47nF...470nF si un electrolitic de 47uF...470uF la 25V. As mai pune si un condensator de decuplaj la iesire, ca sa fiu sigur, ceva intre 1uF si 100uF/25V.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări