Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutie expunere UV

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...

Dupa mult timp am terminat UV "scanner" Box-ul dar nu prea sunt multumit de rezultate. Inainte aveam o imprivizatie cu 3 neoane (aproximativ aceeasi distanta intre neoane) si cam 10 cm de la neoane la placa. Cablajele cu tresee de 0.4mm (chiar si 0.2mm) ieseau destul de bine dar uneori apareau neuniformitati la developare. Acum cu 4 neone si distanta mai mica de ce se comporta mai rau?

http://oi43.tinypic.com/5bskk4.jpg

Neoanele trebuiau mai apropiate intre ele? sau distanta neoane - cablaj mai mare?

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Inainte expuneai la 10cm . Acum a scazut la 3cm?Daca faci o expunere pe o placa-tinta asezat la ~10cm deasupra oare cum iese?Lumina trebuie sa fie cat mai uniforma pe tinta . Ai vazut un meci in nocturna? Jucatorii au cate 4 (sau mai multe) umbre .O instalatie 'adevarata' nu da umbre sau f putin sesizabile . Pt rezolvarea problemei cu umbrele ,este ceva folie de difuzie ,se foloseste la reclamele luminoase.

Link spre comentariu

da cam la 3cm a ajuns distanta cablaj - neoane. ma gandeam ca distanta intre neoane nu este atat de mare cat sa faca "umbre" si nici traseele traseele nu sunt asa groase cat un jucator de fotbal.e posibil sa fie si asta o cauza dar e cam greu sa pun cablajul la o alta inaltime (+3cm poate ar mai merge).Singura solutie cred ca este sa mai pun neoane (nasol) sau sa folosesc o folie de difuzie (o sa cresca timpul de expunere si iar e nasol).O sa mai fac cateva teste si mai maresc, usor, timpul de expunere. Pana acum nu am testat foaia de calc.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Buna asta cu traseele cat un fotbalist.Daca e dificil de suspendat cablajul ,ridica lampa si lasa cablajul pe masa ,asa ,de incercare.Conteaza ca folia sa fie nemiscata pe cablaj ,de ex preseaza-o pe cablajul foto asezat pe masa cu o bucata de plexiglas .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Exista si o varianta cu piesele montate pe o singura parte a cablajului:

Posted Image

Varianta asta nu am testat-o fizic, sper sa nu existe erori...

Inainte sa scoateti cablajul verificati daca aveti releul cu acest footprint!

Restul de fisiere aici

ATENTIE! hex-ul nu este acelasi cu cel pentru cablajul lui GeoMar!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări