Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de spalat

lefter

Postări Recomandate

am o masina de spalat automata pe care vreau sa o alimentez cu apa din butoi insa trebuie sa fac o modificare pe electrovalve sa pun o alta pompa de evacuare si cred ca si ceva relee,care sa comande pompa care trebuie sa impinga apa din butoi in masina de splalat ,ma poate ajuta cineva cu o ideecum pot face acest montaj si unde pot gasii piese :freaza: :freaza: :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lefter

3

• romica-b

2

• vfp_mihai

2

• em2006

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am o masina de spalat automata pe care vreau sa o alimentez cu apa din butoi insa trebuie sa fac o modificare pe electrovalve...

Ce modificare sa faci, daca presiunea nu e suficienta valva o sa dea ortu popii... Asigura presiunea necesara dupa vasul tampon si masina va lucra corect. Trateaza chestiunea cu vasul tampon separat de restul, vei rezolva problema.In concluzie, n-ai ce modificare sa faci la valve, asigura-le conditii corecte si ele vor lucra corect.
Link spre comentariu

Intuitiv cred ca presostatul c.da o pompa situata la baza butoiului (ptr. a fi tot timpul amorsata).Ajungand apa la nivel,acesta opreste alimentarea cu curent a pompei,deci alimentarea cu apa.Pur si simplu,pp.a se leaga la terminalele electrovalvei (cele doua electrovalve se leaga in paralel)

Link spre comentariu

eu nu cred ca are importanta localitatea :aut: sau orasul in cea ce am aratat mai sus, pentru cei care comenteaza aiurea acea poza este luata dupa internet si se gaseste in craiova ,pe mine ma interesa cum se face acea modificare nici decum localitatea cum il intereseaza pe colegu de mai sus

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aceste masini au incorporate pompe care trag si aer si apa. Modificarea pe care trebuie sa o faci tu, consta in :1- in locul electrovalvei de aspiratie cuplezi un releu ,2- acest releu comanda o pompa (tot de masina de spalat-de evacuare- montata de tine la iesirea din butoi) Trage apa din butoi si pompeaza pe furtunul electrovalvei. Cei asa de greu ?

Link spre comentariu

sau elimini valva si duci comanda de valva la pompa montata pe iesirea butoiului.Deci trebuie sa cumperi o pompa de masinia de spalat(cred ca este cea mai ieftina)

nu chiar , daca consumul valvei e minuscul , consumul unei pompe va praji la propriu circuitele de alimentare a valvei , trebuie vazut consumul pompei sa nu depaseasca cu mult cel al valvei, cum spunea mesterul mai sus , se scoate valva si se inlocuie pe traseu cu o pompa .treaba cu butoiul e testata si de mine , la 2 m nu prea merge ,am preferat sa umplu butoiul din care ulterior trageam apa cu hirdoforul .
Link spre comentariu

consumul supapei este de 5w,iar cel al pompei de 130w.Poti comanda ppa prin intermediul unui releu de 230v.Dar toti uitati ca la Indesit,pe orice spalare,sunt actionate pe rand ambele supape,si cea de prespalare si cea de spalare principala,deci trebuie sa actionati ppa in ambele situatii.De aceea am tinut sa precizez legarea in paralel a supapelor(consumul se dubleaza dar nu constitue o problema ptr. triac)Dezavantajul solutiei descrise este ca apa nu mai este dirijata in compartimente succesiv,ci simultan.Daca nu se doreste acest lucru atunci trebuiesc montate 2 relee

Link spre comentariu
Vizitator Paul89

Nu o sa-ti mearga daca n-ai presiune, intr-un timp de sa zicem 2-3 minute maxim trebuie sa-si ia apa necesara pentru spalat, daca nu sesizeaza presostatul intra in avarie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări