Kosmin Postat Noiembrie 26, 2006 Partajează Postat Noiembrie 26, 2006 daca are reactie : de obicei e un fir din montaj( la tine de pe langa catodul unei triode ma gandesc...) care se duce la secundarul trafului de iesiredaca nu are reactie poate asta ar fi cauza distorsiunilor......nu sunt sigur fiindca nu am asa mare experienta :smt003 dar era o parere ..... :smt001 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 26, 2006 Partajează Postat Noiembrie 26, 2006 Am facut oaresce modificari. In primul rand, rezistenta din catodul dublei triode era intrerupta. Am inlocuit-o. Apoi, rezistentele de 510K din g1 le-am scos de la masa (nici nu stiu ce cautau acolo) si din punctul comun m-am dus la grila triodei, de unde am eliminat potentiometrul si l-am inlocuit cu o rezistenta de 200K. Se aude destul de normal, trebuie sa-mi recuperez osciloscopul si generatorul de semnal ca sa vad ce si cum. Mai trebuie sa vad ce se intampla cu reactia negativa, care la mine lipseste cu desavarsire. Link spre comentariu
pusttiu Postat Noiembrie 26, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2006 man ce amp e ? facut de fabrica sau te cineva? e mai bn dupa parerea mea cind e facut in aer, e mai greu de urmarit dar e mai bine , ca is cele mai scurte tresee daca era intrerupta rezistenta de catod , se auzea doar o parte din elternanta, in functie de cum lucra ampu...(clasa a sau ab1 ) ... (ar fi trebui la lampa care nu lucra sa se albasetresca dupa un timp.... e clar ca una din ele e bolnava, daca a vut -49v negativare..... schimba ambelel lampi si vezi cum suna.vezi ca daca e cu el34 e bn sa ai cam -34-36v...daca e cu 6p3s poti avea si -30 - 34vcc. am avut si eu un electronica de prin 60 , tot cu el34 pe final(facut cu 6p3s ) si nu avea reactie negativa. e sunetul mai curat (dupa parerea mea) dar poate oscila f usor, daca cresti amplificarea mai mult de cit e calculata initiall. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 26, 2006 Partajează Postat Noiembrie 26, 2006 Spui ca ai inlocuit aproape toti condensatorii,sper ca si pe aia de 0,22 din grila tuburilor finale.Daca nu-i inlocuesti masoara-i cu un ohm-metru digital pe scala de 200 MegaOhm ,trebuie sa indice infinit.Daca din momentul in care cuplezi condensatorul si pina digitalul indica infinit trec mai mult de 5 secunde condensatorul este cu pierderi mari deci inutilizabil! 510K din G1 la masa monteaza-le la loc. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 26, 2006 Partajează Postat Noiembrie 26, 2006 Am rezolvat cu negativarea la tuburile finale, pur si simplu am legat catozii in paralel si i-am dat la masa printr-o singura rezistenta. Initial era fiecare prin rezistenta lui, dar nu mai aveau valori egale. Acum am negativarea in jur de 32V. Rezistenta intrerupta era pe dubla trioda care comanda finalii, am rezolvat-o. Condensatorii i-am cam schimbat pe toti, ampliful (azi am aflat) a fost facut de un mester prin anii '70. Nu are reactie negativa, zilele astea voi incerca sa vad cum mere cu asa ceva. Acum merge destul de bine, doar ca trebuie sa-i cam schimb potentiometrele. L-am incercat pe 2 boxe de Kashtan inseriate (am prize pentru diverse impedante de iesire: 6, 12, 20, 200 ohm). Nu se potriveste niciuna, dar asta este. Oricum, se aude f. bine, pentru o prima incercare. Vreau sa-i fac o boxa numai pentru el, ce-mi recomandati? (eventual sa nu depaseasca 3 mil. piesele :smt003 ) Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 12, 2007 Partajează Postat Ianuarie 12, 2007 Nobody? :smt006 Link spre comentariu
pusttiu Postat Ianuarie 21, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 vezi sectiunea de boxe de la forum.... ) ca ici stii si tu ca e vorba doar de amplificatoare ) eu ascult la ampu meu pe boxe jazz, ieftin si bun cu gust de alun ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum