pusttiu Postat Iunie 8, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2006 pinul 9 e legat la masa la 6n2p., iar pe filamente am cam 30000micro iar pe anodica am deja filtru pi cu rez, cond si cam 400micro filtraj, air pe tens de grila am pus ... 1000micro... zg e la jumate redus ..dar inca e si ma deranjeaza. o sa pun masele toate intr-un punc poate mai scap de el. Link spre comentariu
bogdanbita Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 Torsadeaza firele de alimentare ale filamentelor lampilor finale,pune un potentiometru bobinat de 100 ohmi cu, cursorul la masa pe tensiunea alternativa de alimentare a filamentelor si regleaza-l in asa fel incat sa obtii cel mai mic brum(sau poate nici un brum :yawinkle: ) Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 11, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2006 am pus si potentometru de 100ohmi de ala bobinat de citiva w -ti ca am zis ca poate de incalzeste ceva... dar nici o diferenta cind umblu la el e ca si cind nici nu ar exista. ps : inca nu am torasadat firele de alimentare la finali, am pus potentometru ca am avut cum,,, pt torsadare e mai complicat ca tre sa umblu pe acolo mai mult ....DAR O FAC SI PE ASTA SA VAD DACA SE SCHIMBA CEVA. o sa pun si undrossel pe anodica... sa vad ce se intampla. Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 16, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2006 dupa ultimele modificari cam asa arata statia acu : am renuntat la ideea cu fata de aluminiu ca nu am gasit bucata de tabla. capisoanele de la 6n2p (preu ) i-si fac de minune treaba ... mai ramin doar cu brumul de alimentare... o sa incerc cum zicea si sere... sa pun un drosel ca sa fie filtru pi pe anodica. potentometru pot zice ca nu are nici o legatura la mine,,, il invart si nu se observa nik . in stanga pozei is c-urile ca fac probe in momentul de fata. Link spre comentariu
mariand Postat Iulie 1, 2006 Partajează Postat Iulie 1, 2006 Inca o poza cu transceiverul functional in banda de 14MHz si 3,5MHz Si o poza in banda de 3,5Mhz Link spre comentariu
pusttiu Postat Iulie 8, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2006 man, arata best, dupa cum ti-am zis am nevoie de o bucata de tabla ca a ta de 15cm inaltime si de 45cm lungime , sa fie cit mai putin gaurita. grosimea e de minim 1,2mm. cind mai ajung prin bucale poate vad si eu ce ti-ai facut ps : am rezolvat problema cu distorsiunile de pe un canal, nu era nici de la lampi, nici de la c-uri . A durat cam 3ore muncite da acu e rezolvata problmea,,, de la o rezistenta nu mai mergea bn finalu in clasa B, la semnal mic mergea in clasa A si se auzea. acu facui rost si de osciloscop si ma apuc de testat ,ca sa o aduc in sfarsit si acasa cu stima, florin c. Link spre comentariu
bogdanbita Postat Iulie 8, 2006 Partajează Postat Iulie 8, 2006 Vrei tabla de aluminiu sau materialul ala din care si-a facut Marian carcasa? Link spre comentariu
pusttiu Postat Iulie 8, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2006 man, iau ce i-mi dai nu mai fac pretentii ) o sa ajung in bucale cam peste 2sap.... da oricum ne auzim la un telfon , mai am nevoie de o bucata de 30cm*20cm orice materiala dar sa fie mai deosebit, tabla sau de ala ca la mariand... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 8, 2006 Partajează Postat Iulie 8, 2006 Vrei tabla de aluminiu sau materialul ala din care si-a facut Marian carcasa?Si din ce material si-a facut mariand carcasa? (asta daca nu-s indiscret) Link spre comentariu
mariand Postat Iulie 8, 2006 Partajează Postat Iulie 8, 2006 Salut.Din material care se foloseste la placat extern la cladiri,adica aluminiu la mijloc plastic si pe urma iar aluminiu da nu stiu exact cum se numeste.Dar se lucreaza super usor si este rezistent(cam 5mm grosime in trei straturi cum am explicat) si in plus se poate pune la masa. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Interesant. La varianta asta nu ma gandisem. Raman dator de o bere :drinkers: . Link spre comentariu
pusttiu Postat Iulie 17, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2006 salut. sunt din ce in ce mai strsat de brumu ala de 100hz si azi am pierdut o zi intreaga ca sa scap de el, nici gind, e acolo ca in tot deauna si constant -am torsadat firele la finali -am toradat pina si firul de la preu desi ii in cc. - am izolat toate placile fata de carcasa, -am incercat sa pun pe anodica un c de 220microf/500v si nu se modifica nik ba chiar atunci cind il puneam in fata la inductanta baga un brum de toata frumusetea....dublu fata de ala original al meu ) - am incercat sa schimb locul de la infasurarea secundarului (cea care vine pusa la masa pe fiecare canal) si cind am pus-o la un loc cu masa de alimentare baga un brum de 4-5ori mai mare decit e acu. Miine daca am timp incerc sa trag o sarma de 1,2-1,5mm de cupru si pe ea sa leg toate masele de alimentare d ela lampi si de la tot ce mai e pe acolo sa vad daca e ceva diferit. daca nu mere nici asa plm, o inchid si o aduc acasa,.... Link spre comentariu
expert Postat Iulie 18, 2006 Partajează Postat Iulie 18, 2006 man tre sa vezi mai intaii de unde e brumul asta care te supara!faci in felul urmator: scoti lampile finale, alimentezi statia si vezi daca in difuzoare ai brum! daca da vine de la traful de alimentare care scapa chiar si prin ecranaj, este pus prea aproape de trafurile de iesire! daca nu ai brum atunci cu siguranta ai o bucla de masa de care nu scapi! nu pune sarma dintr-aia groasa sa faci o singura masa ca nu scapi asa de brum!procedeaza in felul urmator: masa de la lampile finale(de la catozi) impreuna masa de la secundarul traf de iesire le legi impreuna la minusul primului C de filtraj;doar atat!de la - condensatorului de filtraj mai tragi un singur fir gros care va constitui masa pentru defazor si preu!mufelel de intrare montate izolat fata de carcasa! ecarnul de la cabluri conectat la catodul lampii la care duce firulsi inca ceva: scoate filtru, condensatoare ce ai pus tu in plus pe anodica!lasa numai 220-470micro unul singur! tre sa mearga fara brum numai cu 220 micro/canal!mai vb la telefon sau trec pe la tine!numai bine! Link spre comentariu
pusttiu Postat Iulie 18, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2006 bn ca mai dai si tu un semn de viata . ca de cind ai incaput munca numa pe drumuri esti ..... la mine e deja masa de la intrare separata. si placile is de la jogis de pe site, daca ai vasut acolo e doar o singura masa la care sunt si catozii de la finali , si preu si defazor, asa ca e cam greu sa fac modificari acu. pe anodica e crima ca sa modific iar, am incercat cu un c, prelungit cu fire ca nu aveaqm loc sa il pun si era brumu dublu fata de acu. am scos finalii si alimentat si tot se aude un brum in difuri , dar doar daca stai cu urechea in boxa si e liniste deplina (se poate ca el34 sa amplifice totusi si acest brum). las ca ne mai vedem la o bere si mai discutam.... acu ma duc sa vopsesc iar ca e naspa vopseaua acrilica :(( Link spre comentariu
expert Postat Iulie 18, 2006 Partajează Postat Iulie 18, 2006 stiu man ca ai facut schema lui jogis!ca mare dreptate ai cu berea aia! tre sa ne intalnim musai! cu prima ocazie am sa aduc si amp-ul meu! e aproape gata, mai trebuie vopsit sa arate bine! de asta spun ca metoda da rezultate: nu am nici un gram de brum, folosesc 220micro pe canal la anodica, nu am redresat nici un filament, toate is teava din traf! diferenta dintre 6n1/6n2/6p3 sau el34 si 6n23/6n6/6p3sau el34 este mica, cred ca in al doilea caz am doar o amplificare globala mai mare! am scapat de brum dupa ce am ecranat traful de alimentare, de tot, l-am bagat intr-o cutie metalica! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum