pusttiu Postat Aprilie 1, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2006 cam asa arata ampu cind am facut poza... acu am pus 4 lampi 6p3s-e si miine o sa pun si 6n6p sau 6n30p am rezolvat problkema si acu se aude la fel pe ambele canale. creca o sa schimb putometru de volum e de 50k si creca trebe mai mare pt ca se modifica volumul prea brusc. inca nu am avut timp sa pun rezistentale de 100ohmi pe filamente la finali ca am inceput alt amp cu el84 se... facut si de Sere amicu meu o sa revin cu poze cind o vopsesc si ii pun corectorull... acu lucrez la el. Link spre comentariu
pusttiu Postat Aprilie 15, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2006 am pus si eu de vreo 3 zile corectorul pe statie... am legat toate putometrele.... si acu funtioneaza corect.(am avut ceva dificultati pin a mers) mari probleme apar de la cablele ecranate care nu sunt de buna calitate si de la potentometrele duble care nefiind de firma zic eu ... .. au valori diferite... . atat la minim cit si variaza diferit ,,,,,in timpul cursei la corector folosesc 2 lampi 2n23p cu anodica la prima trioda de cam 40vcc si la a doua de 120vcc.... se aude super... poate o sa incerc sa ii maresc putin anodica sa vad daca da mai mult. acum se aude cam dublu fata de inainte cind intram cu semnal direct din pc. gresisem si acu am rectificat aveam pe volum un putometru de 50k liniar si crestea volumul brusc,,, la o valoare apropiata de maxim,,,, acu am pus unul de 50k log si mere brici. pacat ca inca nu am o poereche de VTP ca sa le testez.... (si boxele dar si statia mea. ) de cind am pus corectorul a disparut si brumul ala de inainte ,,,, dar nu de tot, nu am avut inca tip sa pun rezitentele alea de 100ohmi pe filametul de la final. E BINE DE PUS IN INTRARE UN TRASFORMATOR de adaptare de impedanta sau chiar de separare galvanica. >>>>>> o sa caut sa vad ce gasesc,,,,, pt anu nu praji si alte chestii o sa revin cu o poza cind o sa o am. AM facut un scurt pe grila cu anodica si a prajit mp3 din care luam semnal. doar o secunda si pretul statiei a crescut cu 2,6mil,,,,,atat dadusem pe ala ) cu stima, florin c. Link spre comentariu
pusttiu Postat Mai 4, 2006 Autor Partajează Postat Mai 4, 2006 cam asa arata acum statia... cind am pus corectorul ..si am facut si ultimile modificari. inca mai am zg ala de brum dar nu am luat nici o masura... inca . am scos si am pus pe carcasa atat puntea cit si stabilizatorul de 6,3v pt filamente, punte de 8a la 800v si se inchinge in draci .,...am scos si am masurat curentul si e de 3,5a doar la start e mai mare cam 5a. un 6p3s consuma pe filament 1a, cel putin asa e la mine o sa pun poze cu statia vopsita... negru pe laterale si rosii trafurile( nu luati vopsea auto acrilica... ca e naspa ... :(( mai vb .. Link spre comentariu
mariand Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Inca doua poze cu transceiverul in lucru.Acum deja se vede si partea de receptie,VFO-ul Functioneaza deocamdata in banda de 3,5 si 14 dar cat de curand o sa-l termin.Mai am de facut mixerul pentru emisie si placa de comanda cu pic.Putere la iesire 1W. Link spre comentariu
Electron Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 mariand, lamureste-ma si pe mine cu o anumita chestie: ai vre-un avantaj daca folosesti un tuner vacuum state fata de unul solid state? Difera cu ceva sunetul? E mai stabil in frecventa, mai sensibil, mai selectiv, sau care e povestea? Am vazut si pe situl lui Jogis un tuner FM cu lampi, dar nu ma prind care-i faza.... Link spre comentariu
Electron Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Si inca ceva: unde ai gasit cablaj de ala alb? Link spre comentariu
pusttiu Postat Mai 22, 2006 Autor Partajează Postat Mai 22, 2006 marfa man, da eu inca nu is pasionat de transcivere... am pe tranzistori si nu ma atrag am mai vopsit si eu la a mea si asa arata acum http://img139.imageshack.us/my.php?imag ... mod1mn.jpg am planuri mari pt fata,,, acum am renuntat la ideea cu serigrafiatul .. si o fac din aluminiu de 2mm pansonat ... si apoi tras la pisla si lacuit si inca ceva.. o sa bag firul de la intrare in staie si pina in grila de la coretor intr-o teava de fier si o leg la masa... cred ca a sa scada brumul indus . cu stima, florin c. ps : e marfa cablajul alb,,,,, Link spre comentariu
mariand Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Salut.In primul rand este placerea de a lucra cu tuburi si de a proiecta cablajele si in final tot aparatul.In al doilea rand mie mi se par net superioare celor tranzistorizate(tuburile nu au zgomot de fond cum au tranzistorii) plus ca asta inseamna in sensul adevarat al cuvantului radioamator nu cel care cumpara o scula si iese in eter(parerea mea).Cablajul alb este cumparat de la un tip de aici din Bucuresti daca va trebuie imi spune-ti si va trimit cu plata ramburs.O coala format A4 este 100.000 lei vechi.La mine pur si simplu sa intamplat cu cablajul alb,nu avea alta culoare si asa m-am pricopsit cu el.Pentru pusttiu : a iesit frumos amplificatorul,banuiesc ca ai reusit sa scapi de zgomotul de fond.Oricum bafta tuturor celor care construiesc ceva sau celor care incearca chiar daca uneori nu le functioneaza. Link spre comentariu
pusttiu Postat Mai 22, 2006 Autor Partajează Postat Mai 22, 2006 man is taree curios de unde ai facut rost de talbla pt fata... presupun ca e aluminiu.... eu ma chinui pt o bucata de 45cm*10cm*2mm si nu gasesc nicaieri... Link spre comentariu
mariand Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Cine vrea pot sa-i fac rost da nu stiu pret pentru ca si mie imi cere in functie de dimensiunile care le vreau. Link spre comentariu
sere Postat Mai 25, 2006 Partajează Postat Mai 25, 2006 eu zic sa facem un topic nou legat si de prelucrarile mecanice .. tips & triks .. cum si cu ce dai o gaura pt un soclu, cum si cu ce faci un decupaj pt un instrument , cum finisezi o carcasa .. etc. Link spre comentariu
pusttiu Postat Mai 25, 2006 Autor Partajează Postat Mai 25, 2006 ms mult lui dj_italoo ca azi am primit de la el dynacordu si lampile el34:) am pus in loc de 6p3s-e , el34 si nu se auzea nik clar. ivelul de iesire f mic si f mari disorsiunile, am tras concluzia ca tre sa umblu la negativere pt a aduce lampa in parametri nominali de funtionare... o sa mai vad miine cum se aude... daca il pot regla ... oricum lampile el34 luminaza mijto de tot, la 6p3s-e nu prea se vad filamentele ... la el se vad beton si arata superb in noapte. ale mele is tesla si is noi am si citeva de rezerva. o sa revin cu poze. Link spre comentariu
pusttiu Postat Mai 26, 2006 Autor Partajează Postat Mai 26, 2006 am avut timp azi si am facut ce credeam de cuviita sa rezolv cu lampile.... am marit negativerea... adica de la -36v la lampile 6p3s acu e la -26v si se aude dublu fata de inainte.... a crescut insa si zg cred ca e si de la faptul ca nu am decit 200mf pe anodica si 1000mf pe filamnete la preu :( o sa schimb si cablul de semnal ca e naspa si o sa mai [pun si c-uri sa vad ce se intampla. Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 7, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2006 dupa cum stiti in romania o minune nu tine decit 3 zile... cam asa a fost la mine , dupa un timp am observat ca atunci cind apropiam miina de preu aparea un baiit groaznic in difuzoare... si era un brum constant cu volumul dat la minim. am gasit si solutia problemei, am pus capace de ecranare la lampile de preamplificare ( 6n2p in cazul meu in loc de ecc83 ca in schema) acu statia arata mai simpatic pe o parte ca e mai complicata si mai nasol ca nu se mai vede lumina de la lampile astea :(( , am pus capace si le=am legat la masa=> brum disparut, si liniste , mai e un brum de alimentare dar ala sper sa il rezolv cu un 330mf/500v pe anodica si inca un min 220mf/100v pe negativare daca ai alta solutie poate ma anunti si pe mine , cititorule Link spre comentariu
bogdanbita Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 La tuburile 6n2p trebuie sa legi neaparat pinul 9 la masa,mareste filtrajul de pe filamentele lampilor de intrare la 10000 micro,incearca sa bagi un soc de filtraj de 6-10 H pe tensiunea anodica(adica sa faci un filtru pi). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum