Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxa pick-up Supraphon (Tesla)

Vizitator jimmyeeh

Postări Recomandate

Vizitator jimmyeeh

Salut!

Am intrat in posesia unui Supraphon GZ 070 (mai multe detalii aici: http://www.oldradio.cz/gramofa.htm). Ideea e ca el merge perfect, numai ca nu aud vinilul prin difuzor (doar prin amplificatorul intern). Boxa scoate ,,pocnituri" la contact si fasaie... Nu stiu ce sa ii fac.

Asa ca am cateva intrebari:

1. Caut alte difuzoare compatibile? Si daca da, care ar fi acelea? Specificatiile prod. pt boxa sunt: 4 Ohm si 2 Watt.

2. Care ar fi problema la difuzorul actual?

3. Cum se numeste intrarea aceasta specifica pt boxele astea vechi?

Va multumesc anticipat,

Razvan

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

1

• MuSi

1

Top autori în acest subiect

Salut!Am intrat in posesia unui Supraphon GZ 070 (mai multe detalii aici: http://www.oldradio.cz/gramofa.htm). Ideea e ca el merge perfect, numai ca nu aud vinilul prin difuzor (doar prin amplificatorul intern). Boxa scoate ,,pocnituri" la contact si fasaie... Nu stiu ce sa ii fac. Asa ca am cateva intrebari:1. Caut alte difuzoare compatibile? Si daca da, care ar fi acelea? Specificatiile prod. pt boxa sunt: 4 Ohm si 2 Watt.2. Care ar fi problema la difuzorul actual?3. Cum se numeste intrarea aceasta specifica pt boxele astea vechi?Va multumesc anticipat,Razvan

Nu e clar ce spui: cum auzi prin amplificator???? La contactul cu ce scoate pocnituri??? Cand fasaie???Exprima-te corect daca vrei sa ti se raspunda! Verifica cu o alta boxa de min.4 ohmi daca se aude ceva cand pui un disc. Daca nu se aude nimic, poti avea doza defecta!Vorbeste clar!
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator ElectroNick

Nu avem de a face cu un defect care sa necesite inlocuirea difuzorului, este remediabil. Dupa simptomele descrise mai sus, difuzorul acestui pickup sufera de contact imperfect :nas: . Unul din cele doua fire flexibile care duc curentul de audiofrecventa de la bornele difuzorului la bobina mobila este intrerupt.Cele doua fire se pot testa cu un ohmmetru astfel: se conecteaza unul din creioanele de test ale ohmmetrului la bornele difuzorului iar cu celalalt creion de test se va incerca obtinerea unui contact prin inteparea cu un ac sau zgarierea(desizolarea) usoara a celor doua capse de prindere a firelor flexibile de membrana(aproape de centrul membranei acoperit cu panza bombata) cu atentie pentru a nu se deteriora membrana... prin neatentie. Se poate incerca miscarea usoara a firelor cu ohmmetrul conectat urmarind deviatia acului pe scala aparatului.In lipsa unui aparat de masura se poate folosi si o simpla baterie electrica conectata in acelasi mod dar se va urmari direct miscarea membranei difuzorului. Preventiv, datorita varstei difuzorului se pot schimba ambele fire flexibile cu alte fire litate fara izolatie(preferabil cu lita cat mai subtire) sau se pot recupera firele flexibile de la un alt difuzor. Sper sa fie de ajutor raspunsul daca nu e prea tarziu.

...sunetul de la amplificatorul intern este(cel mai probabil) sunetul provenit de la acul dozei iar intrarea(banuiesc conectorul sau mufa) pt boxele mai vechi cred ca e linie-punct(dupa forma contactelor)sau mufa DIN cu 2 contacte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări