Kytan666 Postat Martie 17, 2006 Partajează Postat Martie 17, 2006 am facut un stroboscop dupa o schema simpla cu circuit de incarcare condensator , diac , triac , o bobinuta de la un aparat foto.... merge , doar ca puterea lampii (IFK 120) e mica ( ma pot uita la ea fara sa deranjeze ochii) am vazut la un prieten facut si parca lumina mai puternica . Am inteles ca puterea luminoasa e data de condensatorul de pe redresare eu am pus 2.2 micro /350 v , am testat si am mai pus unul identic . la 4,4 micro parca ar lumina mai tare, oricum diferenta e mica . am mai multe scheme asemanatoare si in una condensatorul e de 2.2 , in alta e de 10 si intr-o schema ruseasca e de 50 micro. schema de baza folosita de mine e : http://www.epsicom.lx.ro/docdown/ep0203.pdf doar ca rezistenta de wataj e de 120 ohmi vreau sa stiu cam cat de mare trebe sa fie condensatorul C1 pt o luminozitate normala a lampii. nu vreau sa pun valori prea mari , pana la urma m-asi multumi cu el si asa , nu vreau sa omor lampa ca e noua... Link spre comentariu
Vizitator johnny Postat Martie 17, 2006 Partajează Postat Martie 17, 2006 Sal! ,nu am timp acum sa stau sa fac calcule dar ,pe scurt intensitatea luminoasa este data de energia acumulata in C1 ,pt valoarea mentzionata de tine pt C1 ai 2 variante : micsoreaza R1 sau Nr. de flash-uri ( de ex. in loc de 8 pe secunda sa fie 4) in ambele cazuri C1 apuca sa se incarce mai mult pe perioada dintre 2 flash-uri. Mai conteaza bineinteles si puterea lampii.Daca nu se simte nici o diferentza singura varianta este sa maresti C1. Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 21, 2006 Partajează Postat Martie 21, 2006 e cam mare rezitenta ta de putere fata de cea indicata in pdf-ul ala.. cu 60% mai mult....intai pune o rezistenta de valoare apropiata in limita a +/-10% si apoi mai vezi cu condensatorul Link spre comentariu
Flor Postat Martie 21, 2006 Partajează Postat Martie 21, 2006 Solutie neelectronica:1) Acum >25 de ani cand nu se gaseau lampi puternice, m-am gandit ca daca folosesc un reflector...Asa ca am luat un far de Dacie, am taiat geamul protector si am bagat becul de la blitz...Se facea ziua cand comandam stroboscopul...2) A fost si mai haios cand am facut o lumina dinamica cu CDB 495, pe 4 stroboscope, puse in cele 4 colturi..Evident ca nu puteam sa folosesc frecvente mari de rotatie, DAR..Incercati..Astept comentarii Link spre comentariu
pid Postat Martie 21, 2006 Partajează Postat Martie 21, 2006 un calcul si o schema gasesti la http://www.sound.westhost.com/project65.htm dar trebuie sa stii puterea lampii.... cu cat cresti frecventa de aprindere cu atat trebuie micsorata puterea pe flash pentru a nu distruge lampa. eu cand am facut am folosit rezistenta de 560ohmi / 9W si condensator de 33uf/400V... a mers destul de mult..... dar puterea era mica.... la o camera normala 4x6m am folosit 3 lampi ...... cu o singura lampa daca nu era bezna nu er cine stie ce.... Link spre comentariu
dandumit Postat Martie 22, 2006 Partajează Postat Martie 22, 2006 Nu stiu daca ati vazut schema electronica la stroboscoapele care se comercializeaza pentru discoteci. Nu foloseste niciuna rezistenta de incarcare ci se bazeaza pe o reactanta capacitiva. Nu e prea ortodox pentru calitatea retelei insa nu se mai disipa atata caldura si se poate ajunge la un raport frecventa/putere mare. Link spre comentariu
Vizitator SyNcRoN_the second Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 sal all. am facut si eu stroboscoape cu lampa mica(in forma de U )si in urma cu catva timp un prieten mi-a dat o lampa noua, una mult mai mare, cum sunt in stroboscoapele sin pozele de mai jos. am reusit sa o aprind o singura data, la scoala, inseriind 2 surse de tesiune si marin tenisunea pana s-a aprin lampa. a facut un flash la vreo 420 V (itre + si - ) , ca dupa asta au picat sigurantele:) problema e ca nush cum sa fac un ridicator de tensiune pt eaalimentat la 220V c.a. , la care sa fac si un circuit de comanda, sa fie treaba klumea.circuitul de comanda nu e o problema, ridicatorul e. imi puteti da o sugestie ?mai jos sunt pozele Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 schemele din postul asta ce au?ce scrie pe lampa ta? Link spre comentariu
Vizitator SyNcRoN_the second Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 salschemele din postu asta sunt aplicatii cu lampa mica , din aia in forma de " U " , tip IFK120. pe lampa mea nu scrie nik. nici pe cutie. nici ce putere are, nici tensiuni , nimic. stiu doar ca se aprinde de la 420v incolo intre plus si minus. e o lampa tubulara, de vreo 10 cm lungine si 1 cm diametru, iar electrodul de comanda e o sarma infasurata pe tub. Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 atunci faci o schema in care ai dublor de tensiune.. cum sunt schemele de la http://www.niqro.as.ro/strobo1.htm (unde aparea ca-s alimentate la 120V).. mai precis cea de la http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Link spre comentariu
Vizitator SyNcRoN_the second Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 da, dar mie imi trebuie 420v c.c. , iar 220v c.a. x2(dublor de tesiune) + 1,4 x 440v (coefientul de redresare) = vreo 600 si ceva, ceea ce ar putea distruge lampa .... mie imi trebuie alt tip de ridicator ....as putea sa fac un divizor de tensiune, si apoi sa fac dublorul de tensiune,apoi sa fac redresarea , dar nu stiu cum sa jonglez cu valorile rezistorilor watati. deci 420cc/1,4(coeficientul de redresare)/2(dublorul de tensiune ) =150 v c.a. atat imi trebuie la iesirea din divizorul de tensiune(acesta va diviza tensiunea alternativa). si sa zic, un curent de max 700 ma. imi poate spune cineva ce rezistente sa pun la divizor, sa imi reziste la curentii si tensiunile cerute ? Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 uita-te la link-ul indicat de pid: http://www.sound.westhost.com/project65.htm PS: pntru dublorul de tensiune vezi http://www.tpub.com/neets/book7/27m.htm Link spre comentariu
Vizitator SyNcRoN_the second Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 nu ajuta, mie imi trebuieun divizor de tensiune care din 220V c.a. sa imi scoata 150V c.a. si sa reziste la un consum de aprox 0,7 A. Vreau doar niste sugestii pt valorile rezistoarelor. asta e tot. stroboscopul din linkul indicat e similar cu cele din care am mai facut. sunt pt lampa mica, de aia in forma de potcoava Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum