Vizitator mihaimgm Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Am un senzor PIR cu 7 pini. 2 pini sunt pt alimentare, 2 pentru T1, T2 si 3 sunt pt COM, NC, NO.COM cu NC functioneaza, cand sesizeaza prezenta se deschide contactulCOM CU NO nu functioneaza. cand simte prezenta nu se face contactulfunctionarea COM-NC, COM-NO am testat cu aparatul de masuraCare ar fi problema? De ce nu inchide COM-NO cand simte prezenta?Vreau sa leg pe acest contact o sirena Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 COM, NC si NO vin direct de pe releul de pe placa, daca nu ai cablajul intrerupt pina la releu atunci e releul defectps: T1, T2 sint tamper, microcontactul care sesizeaza cind deschizi carcasa pir-ului Link spre comentariu
Vizitator mihaimgm Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 M-am uitat pe placa si am vazut ca NO nu este conectat nicaieri, adica lipsesc piesele de legatura pe placa. De ce? Link spre comentariu
Ashky Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Daca e un senzor de alarma nu are contact NO, nu e nevoie de el iar producatorii ptr a reduce costul de fabricatie pun relee cu un singur contact NC.Poti schimba releul sau poti pune inca unul si rezolvi problema. Link spre comentariu
Vizitator mihaimgm Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Daca nu e nevoie de ce mai fac circuitul pe placa pt NO dar nu pun componentele(releul). De unde as putea gasi un releu pt al monta pe placa in locul gol. Releul pt NC este foarte mic, asemanator unui integrat. De fapt nici nu seamana cu un releu clasic Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 N-au mai modificat cablajul, au pus doar alt releu. (poate si din cauza ca nea gigi montatoru roman de alarme stie ca firele se baga in a gaurile 4 si 5 si daca lipseste no se duce naibii numaratoarea)Zi dimensiunile releului si distantele intre pini (cel mai bine o poza si noteaza pe ea dimensiuni), in ziua de azi nu cred ca se mai poate folosi termenul de "releu clasic". Si la ce tensiune merge releul. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Ianuarie 1, 2012 Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 Din cate am vazut io la schemele de alarme, la toate intrarea de la senzoru' PIR era un contact NC, niciodata nu am vazut NO. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum