Vizitator pisica matache Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Am cateva multimetre digitale si un cronograf,care folosesc pt alimentare o baterie de 9V,6F22.Avand in vedere ca bateriile bune nu sunt chiar ieftine,m-am gandit sa-mi cumpar cativa acumulatori.Ce rugaminte am la cei ce folosesc asa ceva...ce marca ar fi de preferat,eventual daca au intampinat ceva probleme,avand in vedere ca tensiunea pe acumulator,e ceva mai mica de 9V.(presupun ca sunt formati din 7 elementi ni-mh).Multumesc anticipat pt orice parere.... Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Pe vremuri am folosit Varta NiCd la 8,4V/110mAh cu rezultate bune. Capacitatea e mai mica decat a elementelor primare neincarcabile si autodescarcarea mai pronuntata, ceea ce poate provoca nemultumiri in unele situatii. Ar fi bine sa experimentezi cu un singur acumulator si te hotarasti pe urma daca mai cumperi.Cu un an in urma am luat teapa cu un NiMH firma necunoscuta 8,4V/600mAh (!) care incarcata conform indicatiilor de incarcare de pe eticheta 14ore/60mA s-a umflat si mi-a relevat continutul de elemente individuale pe care era stantat... 140 (probabil mAh). Daca o sa le gasesc va postez o fotografie. Pe net vad ca ar exista si variante de 9,6V reali (8 elemente) dar in practica nu am vazut. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Chiar azi am vorbit cu o cunostinta,ce a folosit tot Varta ni-cd,si s-a declarat multumit.Varta mi se pare o firma serioasa,baterii pt multimetru tot Varta luam,pe masina si motocicleta am tot acumulatori Varta.E greu sa testez un singur acumulator,trebuie sa-i comand pe net,asa la cateva bucati ,transportul ar fi modic.De aceea asteptam sfaturi din partea utilizatorilor de astfel de acumulatori.... In legatura cu acumulatorul de 600mAh,care a ...nascut ..dupa prima incarcare,eu unul am fost mereu circumspect la chinezarii;de ex am gasit pe net li-ion 18650,Ultrafire ,de aproape 4Ah,pe cand firme serioase abia au ajuns la max 3Ah.Asa ca mi-am luat Sanyo de 2600mA,care chiar au aceasta capacitate,pe masurate. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Uite si poza obiectului (eticheta in maghiara). Nu pricep de ce nu au scris ei cinstit 150mAh, capacitate la care chiar functioneaza al doilea exemplar cumparat. Si ar fi oarecum in domeniul 175-300 indicat in tabelul de mai sus pt. NiMH. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Daca scria cinstit,il foloseai si-n ziua de azi poate,ca nu l-ai fi incarcat cu un curent de patru ori mai mare.Pe de alta parte nu stiu daca l-ai mai fi cumparat...Cat a costat ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 In Bucuresti, am gasit acumulator Ni-Mh 6F22 marca "Tronic"(nu e reclama, oricum nu e un brand cunoscut), la numai 10 lei, scrie pe ea 200mAh-si chiar ii are-pare absolut de calitate-dupa codul barelor ar fi fabricata in Germania, dar ma rog...o recomand. Sta bine si cu autodescarcarea, dupa cca. 8 luni e inca in parametrii la tensiune. La pretul asta, e lipsit de sens sa mai cumperi baterii. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Cat a costat ?12 lei la piata. Uite un exemplu de anunt pe net http://elektronika.zsibvasar.hu/akkumul ... 64082.html Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Se pare ca acumulatori la pret de baterii,se gasesc doar in Bucuresti.Pe net,preturile sunt triple,bineanteles alte marci...Mai am o nelamurire,incarcarea o faceti cu incarcatoare dedicate,sau cu curentul recomandat,timp de x ore?In ultimul caz,ii descarcati complet inainte de incarcare,avand in vedere ca ni-cd cel putin,sunt afectati de efectul de memorie...?Intreb ca n-as prea da bani si pe incarcator...in cel mai rau caz,as incerca modificarea unuia care incarca AA si AAA,care sta nefolosit. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Incarcarea unui acumulator 6F22 de 200mAh se face ridicol de simplu: un condensator de 330nF/400V, o punte redresoare, inca doua rezistoare de 0,25W, dupa schema: http://shareimage.ro/images/7g5mc8kmlkuy0opm2dro.jpg In unele radio-uri rusesti cu tranzistoare, gen Sokol, se folosea in schema de mai sus, in loc de condensatorul de 330nF, care pe atunci era prea scump, prea voluminos, sau nu se putea fabrica, o rezistenta de 12Kohm/3W. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Eu incarc vreo 20 de NiMH tip AA si AAA cu curent C/10 timp de 14 ore dupa descarcare prealabila. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Multumesc pentru informatiile oferite..care ma vor ajuta cu siguranta. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Cautati sa folositi acumulatori de 9,6V, chiar daca se gasesc mai greu. Cu cei de 8,4V o sa vedeti prea repede indicatia low-bat, care apare pe la 7,xV. Link spre comentariu
dodo007 Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Incarcarea unui acumulator 6F22 de 200mAh se face ridicol de simplu: un condensator de 330nF/400V, o punte redresoare, inca doua rezistoare de 0,25W, dupa schema:http://shareimage.ro/images/7g5mc8kmlkuy0opm2dro.jpgIn unele radio-uri rusesti cu tranzistoare, gen Sokol, se folosea in schema de mai sus, in loc de condensatorul de 330nF, care pe atunci era prea scump, prea voluminos, sau nu se putea fabrica, o rezistenta de 12Kohm/3W.Salut,Poti sa mai pui odata schema sub alta forma?Nu pot sa o deschid de la adresa data de tine.Multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Monteaza si o siguranta fuzibila , poti avea surprize daca se defecteaza condensatorul ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum