baga Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Anul viitor doresc sa-mi fac un sistem 2.1 (poate va ajunge 5.1) pe care sa-l folosesc la ascultat muzica acasa , filme,jocuri pc, dar si sa "faca senzatie" si la chefuri, pe la cabane sau poate chiar si in aer liber. La subwoofer mai vad eu , probabil va fi ceva de 15-18 inci, am de unde alege si aici nu e complicata treaba. Si cu amplificatoarele cred ca ma voi descurca, vor fi module clasa d diy, poate alimentate de o sursa in comutatie. Problema este cu satelitii. Am dat de difuzorul Fane Sovereign 8-225 care are 97decibeli , 225w raspunsul in frecventa in afara axei arata bine pana la 2khz, si este numai 160lei. Foaia de catalog:http://www.fane-acoustics.com/downloads/FANE_Sovereign_8225_Specs.pdf Doresc sa-mi spuneti ce parere aveti despre el, cum suna ,daca l-ati ascultat. Ma intereseaza sa urle tare, dar sa nu ma zgarie pe urechi, sa nu fie obositor cand ascult muzica la volum mic.Stiti altceva asemanator, in aceeasi gama de pret? Eu n-am gasit. Am zis de raspunsul in afara axei pentru ca nu vreau sa am o boxa cu directivitate mica, nu-mi place cand ma misc putin intr-o parte fata de boxe sa nu se mai auda bine mediile si inaltele. De aceea nu as folosi difuzor mai mare de 8 inci, si as vrea sa nu-l tai mai sus de 2khz. Sa zicem ca raman la difuzorul Fane. Marea problema este cu ce tweeter sa-l imperechez? Vreau sa poata cobori pana la 2,5 -2,2khz , si , la fel ca si midwooferul, sa nu ma zgarie pe urechi , sa aiba directivitatea "larga" , si sa stie si 15-16khz. Ca sa tina pas cu wooferul, trebuie sa aleg tot tweeter pro. Ce ziceti, gasesc asa ceva in aceeasi gama de pret cu midwooferul sau vreau prea multe? Cele tip glont sunt mai ieftine dar au directivitatea ingusta si nu stiu daca le pot taia asa jos, deci n-as merge pe tweetere de acest tip. Calota sa fie fenolica sau de titan? Multi spun ca fenolica suna mai bine ca titanul(mai rezistent la putere mare) si e mai potrivita in boxe cum vreau sa fac eu, pana-n 200-300w. Sarbatori fericite! Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 mare atentie la putere pentru ca nu este declarata nici in RMS nici in AESEIA 426A este un alt standard de masurare a puterii ce da valori semnificativ mai mari decat RMS sau AESca si driver ai putea merge linistit pe ceva gen P-audio PA-D34 / PA-DE34 / PA-DE34S + horn PH180 sau altceva cu o dispersie adecvata Link spre comentariu
Vizitator selwe Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 ma declar interesat de acest subiect (cam acelasi lucru urmaresc si eu - un sistem 2.1 potent si cu un sunet clar). din pacate, recomandari nu pot face (nu sunt in masura), iar rugamintea mea ar fi ca dl. baga sa ne prezinte concluziile dupa hotarare si realizare. numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum