blue Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Am in lucru acest preamplificator ce contine un corector RIAA, selector pentru intrari phono, aux si CD cu relee si potentimetru de volum motorizat, telecomanda va fi probabil radio, poate i-mi da cineva vreo sugestie ,ma gindesc la ceva simplu si ieftin...Curba RIAA are o abatere mai mica de 0,5% verificata cu un circuit de corectie inversa iar cele cinci tuburi sint ECC88 SIMENS Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Frumos montajul, e cumva aceeasi schema - pana la bufferul SRPP - pe care ati mai publicat-o aici? Din pacate nu am salvat vechea varianta, m-as bucura sa stiu ca e aceeasi...sau la fel de buna.Sper ca in practica ati prevazut o rezistenta pentru descarcarea condensatorului de iesire, iar daca nu, atrag atentia celor care sunt cel mult la fel de experimentati ca mine ca e nevoie de asa ceva...altfel daca iesirea ramane in aer si cuplam ceva pe intrare cu condensatorul incarcat s-ar putea sa iasa rau...Ati gasit undeva integratul ala driver reversibil, sau a fost recuperat o data cu motorul?Am si eu un potentiometru similar si ma gandeam la varianta de telecomanda prin fir, cu o banala baterie patrata si un comutator pentru schimbarea polaritatii...De asemenea ma gandeam, avand un CD player cu iesire variabila si volum motorizat pe telecomanda, ca as putea combina cumva iesirea pt. acel motor si sa o cuplez cu volumul amplificatorului si cand nu e folosit CD-ul ca sursa de semnal...dar avand un driver din asta merge deja si o telecomanda din aia pt. masinute de jucarie... Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 @carageae, cu mici modificari este aceiasi schema, dar pentru doritori reteaua de corectie poate lua si alte valori fiindca valorile RC sint dificil de obtinut, oricum eu avind un circuit de corectie inversa pot verifica abaterea asa cum am mai spus. Driverul motorasului este ieftin si destul de usor de gasit, in talcioc de regula sint multe aparate dezmembrate , la un pret modic se poate achizitiona, cu putin noroc inclusiv partea de telecomanda, oricum comanda acestuia este extrem de simpla, necesita un nivel logic de H pe fiecare intrare pentru modificarea sensului, cind amindoua sint L motorul sta pe loc asa ca o telecomanda up/down eventual power off/on rezolva problema, ma gindesc la un receptor cu supereactie ,decodare simpla PLL dar parca nu mai am rabdare pt asa ceva...Si inca ceva ,acest preamplficator este pentru SE cu PL519 care deocamdata cinta pe iesirea de casca (reglabila) a CD- player-ului Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Nu merita sa te chinui cu receptoare superreactie, emitatoare, etc. Banuiesc ca 4 canale distincte (care pot merge si simultan) ti-ar fi suficiente. Oricum, modulele astea stiu pana pe la 12 canale, cred, doar ca nu sunt montate pe cablaj releele. Trebuie studiate integratele respective. Sau, poti face multiplexare de canale cu un PIC16F84 Succes! Editat de Madalina:29.12.2011: link catre magazin online Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Multumesc , exact de aceasta informatie aveam nevoie Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Da, vezi numai sa codezi modulele inainte de utilizare, deoarece foarte multe astfel de module se folosesc la alarmele auto, de multe ori necodate si te trezesti ca vecinul cand deschide masina iti da ampliful la maxim Codarea se face usor prin punerea in 1 sau 0 a catorva pini ai integratului la emitator si , identic evident, la receptor. Te prinzi tu imediat, cand vezi modulele.PS. Distanta de actionare ajunge lejer la 500m in linie dreapta Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Reversul ar fi atunci cind modific volumul sa se deschida usile masinei vecinului Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Sunt proiecte destul de simple pentru potentiometru motorizat cu microcontroler si telecomanda infrarosu obisnuita , exact cum se foloseste la amplificatoarele de fabrica , avea si userul danzup un asemenea proiect aici pe forum , nu are rost sa va imaginati alte dracii ... Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Teoretic o telecomanda IR este banal de simpla, chiar si una RF dar cind trebuie sa o inserezi unui sistem DIY apar probleme de pret,design si functionalitate, de acea sint foarte bune informatile... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Nu-i nimic teoretic din ce am zis , chiar am construit asa ceva dupa schema lui danzup si functioneaza f bine , schema e simpla , poti sa faci sa mearga cam cu orice telecomanda doresti , in schimb trebuie sa te pricepi cat de cat la microcontrolere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum