Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor transformator

Vizitator r00kie

Postări Recomandate

Vizitator r00kie

salut, "s-a ars" transformatorul de la o statie TECHNICS SU 600 si lam dat la rebobinat dar cea iesit nu mai era transformator nici macar sa faca sa incapa bobina in miez forma E + I. As ruga pe cine mai are acest model sami spuna ce tensiuni sunt pe secundar sau/si ce traf as putea sa cumpar in locul celuilalt eventual unul toroidal. mersi anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

daca totusi e rebobinat nu poti masura tensiunile din secundar? chiar nu inteleg asta... daca stim tensiunile, puterea statiei, ca ai putea sa ne-o spui, sa numai cautam noi pe net.. in rest e usor.. ca ai putea citi pe aici ca sunt o sumedenie de posturi ..cum sa calculezi un transformator

Link spre comentariu
Vizitator r00kie

mam suparat si am desfacut bobina si am rebobinat singur (prima experienta de genu acesta) acum abia a incaput bobina la locul ei in pachetul cu tole. secundaru are 2 bobine (una cu 3 prize), in total 7 iesiri dar in placa intra doar 6. cred ca primele 5 intrari sunt cele 5 iesiri ale primei bobine dar ramane una.....(statia Technics SU 600 250w, 2 condesatori de filtraj 4700 uF 50V, aplificator SUI 3192 B)

Link spre comentariu
Vizitator r00kie

nu stiu cum a facut el dar io am desfacut infasurarile am numarat spirele si lam facut la loc numai ca am mai aranjat putin spirele si astfel a incaput in pachetul cu tole. are de la 1 la 4 20 spire de la 4 la 3 48 de spire 3 la 5 48 spire si 5 la 2 20 de spire. mai are o infasurare de la 6 la 7 de 25 spire de diamatru mult mai mic ca cel precedent. (sa speram ca asa a fost si inainte de a se fi ars)problema mea e ca nu stiu ce priza de la traf trebuie dusa la cea dea 6 intrare de pe PCB!!!!

Link spre comentariu

pai daca nu stii cum a fost original, un ai de unde sa stii ca cine l-a rebobinat prima data l-a facut bine, asa ca a cam fost munca in zadar daca ai desfacut ce a facut el si ai refacut. asta daca zici ca nu mergea cum l-a facut el... pentru ca oricat de prost era bobinat tot trebuia sa dea un semn ca merge, eventual se incalzea mai tare sau nu aveai tensiunea corecta, dar ar fi trebuit sa mearga ceva ceva.incearca pe google poate gasesti o schema de la statie... vad ca traful are cam multe infasurari.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

O schema asemanatoare gasesti aici:

http://www.eserviceinfo.com/equipment_m ... ics_5.html

Si acolo exista doua infasurari separate. Prima contine mai multe prize iar a doua se pare ca nu este conectata...

O schema simplificata:

Posted Image

deci daca

1-4 20 spire

4-3 48 spire

3-5 48 spire

5-2 20 spire

punctul 3 trebuie conectat la masa iar perechile de fire sunt 1 si 2, cu tensiunea mare si 4 si 5 unde se obtineo tensiune mai mica...

Trebuie sa fie doua punti redresoare si respectiv alte capacitati de filtare, de tensiuni diferite. Initial trebuie sa masori tensiunile obtinute in secundar...

Infasurarea separata 6-7 alte 25 spire, probabil ca nu se conecteaza in circuit.

Poate ca are rol de ecran daca are un singur capat la masa sau se foloseste in alte variante de scheme...

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

salut, "s-a ars" transformatorul de la o statie TECHNICS SU 600 si lam dat la rebobinat dar cea iesit nu mai era transformator nici macar sa faca sa incapa bobina in miez forma E + I. As ruga pe cine mai are acest model sami spuna ce tensiuni sunt pe secundar sau/si ce traf as putea sa cumpar in locul celuilalt eventual unul toroidal. mersi anticipat

Daca mai e de actualitate problema da-mi un PM
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări