Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED de putere

MuSi

Postări Recomandate

La un magazin nu tocmai de specialitate am gasit o lanterna cu LED de mare putere(cam de vreo 13cm lungime,5cm diametru)la numai 13 lei... :nas: M-am gandit sa cer parerea si altora sa nu dau banii degeaba:este chinezism care nu ma tine mai mult de 2 saptamani,sau e ceva de care ma pot folosi? :aut:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MuSi

7

• aionescu

3

• costy

1

Vizitator pisica matache

In general isi fac treaba;era buna o poza,caci sunt multe modele.Am avut trei bucati,din care doua frontale,pe care le-am modificat.Se preteaza foarte bine la modificari,nu complicate...

Link spre comentariu

La un magazin nu tocmai de specialitate am gasit o lanterna cu LED de mare putere(cam de vreo 13cm lungime,5cm diametru)la numai 13 lei... :nas: M-am gandit sa cer parerea si altora sa nu dau banii degeaba:este chinezism care nu ma tine mai mult de 2 saptamani,sau e ceva de care ma pot folosi? :aut:

Ca in mai toate cazurile, cat dai , atata face.Ceva detalii? Daca e cu un singur LED, s-ar putea sa fie acceptabila. Daca e cu mai multe, nu o cumpara fiindca va muri repede. LEd-urile sunt de proasta calitate. Cu ce tip de baterii functioneaza?O lanterna serioasa costa intre 100 si 400 lei. Dar nu merita sa-ti cumperi asa ceva decat daca:1. O folosesti foarte des (zilnic),sau in scop profesional2. De hobby (cazul meu)Daca o folosesti ocazional este potrivita una cu baterii (AA , AAA sau CR123-cu litiu) fiindca nu se descarca repede in timp.Daca o folosesti des, atunci ia una cu acumulatori (cu litiu,tip 18650).Trebuie sa recunosc ca printre lanternele din colectia mea se afla si niste chinezarii acceptabile (copii ale unora serioase- am si originalele, de 3 ori mai scumpe).Acum, parerea mea este ca (cel putin) o lanterna trebuie sa fie in casa omului. Asa ca mai bine sa ai una serioasa, ca sa nu le schimbi tot timpul.O cautare pe Google te ajuta cu siguranta, sunt multe magazine online si in Romania.Bafta!LEIntre timp ai postat detalii.Da, s-ar putea sa fie acceptabila. Mai multe detalii sau o poza ar ajuta (poate mi-a trecut prin mana).
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Randurile astea s-ar putea sa te coste...multi dintre noi,nu ne permitem un asa hobby,e prea scump...asa ca experienta dumitale poate folosi multora dintre noi.Eu unul n-am vazut o lanterna serioasa,cu led,dacat in poze..Intorcandu-ma la subiect,cu ceva timp in urma am facut un pariu cu colegii de la SMURD,(care au in dotare o lanterna Maglite,cu acumulator...si bec),ca lanterna mea,o chinezarie modificata cu XM-L,alimentat cu cca 2A dintrun 18650,lumineaza mai bine.Ei bine,rezultatul a fost nedecis...la mica distanta ledul castigand in detrimentul becului si invers...Comparand insa preturile,greutatea si dimensiunile,as zice ca ledul a castigat.Tot cautand pe net,am dat peste lanternele produse de Lenser,care m-au cucerit pot spune...Mi-as fi luat o frontala,dar nu-mi permit...asa ca o sa mi-o fac singur,ceva mai ieftin.Daca ne-ai putea impartasi din experienta dumitale,ar fi nemaipomenit...Sunt curios ce lanterne ai,daca pretul respectivelor este justificat de performante,daca copiile se apropie cat de cat de original...

Link spre comentariu

Am analizat ce mi-ati spus si am ajuns la o decizie:-Racirea sigur e proasta lanterna fiind din plastic; -Din ea voiam sa fac un far de faza lunga la bicicleta deci o foloseam destul de des avand in vedere ca stau pe o strada intunecoasa si vin acasa la 11 noaptea; -Daca o folosesc cam 20 de min. pe zi + joaca tentanta cu flash-urile :rade: am inteles ca nu ma tine mult. :cry: Din toate astea rezulta ca voi lua o lanterna normala cu 4 LED-uri cu oglinda normala,iar cea cu LED de putere o voi lasa acolo sa se pacaleasca altcineva :ras: ... Multumesc mult de ajutor!

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

As zice ca sari din lac in put....cea cu patru leduri,nu tot din plastic e?Exista si lanterne chinezesti,metalice,nu cu mult mai scumpe,cu un singur led de cca 1W.

Link spre comentariu

Acum 2 ani am cumparat cu 15,95$ o lanterna metalica de la chinezi.

Echipata cu led Q5 de la Cree care are 228lm. Are 5 faze: 100% ,70%,30%,strobo,SOS. Alimentare e dintr-un accu cu Li 18650.

De atunci ,a fost echipata si cu XP-G R5 (347lm) , XM-L T6 (910lm). Corpul e complect metalic,finisarea excelenta.

Sant lanterne si cu Cree MC-E sau Seoul P7 http://www.dealextreme.com/feedbacks/br ... 64~id.8987 dar la alt pret.

Link spre comentariu

Chinezu' ii da aia 750mA la care nu se intampla mare lucru...fa-i la lanterna un cap cu aripioare,cum sant la becoleduri.In acest fel cresti suprafata radianta( si scade temperatura).

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Asta ar mai lipsi...un ventilator pe frontala!Avand in vedere ca pot regla curentul prin led,de la zero la cca 3A cu un potentiometru si arareori am nevoie de mai mult de cativa wati,din cei 10 disponibili,nu-i bai.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări