Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio cu alimentare asimetrica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca să modifici puterea obţinută dintr-un amplif, e nevoie să modifici şi alimentarea şi ampliful, altfel obţii fix aceeaşi putere, indiferent de trz folosiţi (presupunem că vor fi egali sau mai puternici ca cei iniţiali, nu mai slabi).......................Nu înţeleg fascinaţia ptr schemele primitive cu trz.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

am facut si eu ampliful Tehnium 100w dupa schema lui niq_ro in loc de finalii 2n3055 am folosit 2sD718, iar la condesatorul de iesire am pus momentan unul de 1500uF/63V, ampliful mi-a mers din prima insa problema este ca indiferent daca il alimentez la 24v sau 48v puterea de iesire nu vrea deloc sa depaseasca 12W RMS, finalii stau in 50-60 grade iar pe fundalul muzicii (daca este foarte incet) se aude un bazait slab.... mentionez ca traful este unul simetric de cca. 300VA. Care poate fi problema ?

Link spre comentariu

ok, am conectat un dummy load de 4.7ohm pe iesire, am legat intrarea in scurtcircuit (mute) am alimentat circuitul prin ampermetru, am reglat din VR2 la 32mA in gol.Din pacate stiu sa fac reglajele de rigoare doar la amplificatoarele alimentate simetric... la astea asimetrice nu ma pricep.Cum se regleaza tensiunea mediana ? adica cum procedez cu voltmetrul / unde pun testerele ca sa vad cand este echilibrat?

Link spre comentariu

am facut cum ai zis, cand invart intro parte imi da cam 8v cu + iar in cealalta parte 8v cu - am reglat in asa fel incat sa fie la mijloc (approx 0v +- 10mV).. sper ca este bine asa. Acum tranzistorii finali stau reci fara semnal. -EDIT: Din pacate puterea de iesire tot asa slaba e.... alte idei ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări