Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio cu alimentare asimetrica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in pinul liber al lui c1 este plus-ul de la semnalunde scrie dif - se conecteaza plus-ul difuzoruluiminusul dif-ului se conecteaza fix acolo unde este semnul "-" in dreapta josminusul semnalului in partea stanga sub punctul de conectare a plus-ului de la semnalSper ca m-am facut inteles :jytuiyu

Link spre comentariu

Semnalul de intrare: (firul "cald") îl vei aplica pe minusul lui C1.Acum atenţie ! Explicaţia de mai sus este parţial inexactă !Plusul electroliticului de ieşire (1000-3300 μF/63 V, se montează separatşi nu apare pe cablaj !) chiar pe porţiunea de cablaj unde scrie foarte clar"DIF", la conexiunea cu rezistenţa R33 (care formează împreună cu condensatorulC20 un filtru Boucherot), iar difuzorul îl vei conecta între minusul acestuia şi masă.Nu te supăra, dar astea sunt lucruri elementare, era mai potrivit să postezi la secţiuneapentru începători !

Link spre comentariu

Nu te supăra, dar astea sunt lucruri elementare, era mai potrivit să postezi la secţiuneapentru începători !

M-am gandit si la asta dar de vreme ce este vorba despre acelasi amplificator,sectiunea asta e mai potrivita.Chiar daca as sti,tot as mai fi intrebat,niciodata nu e rau sa-ti confirme cineva!
Link spre comentariu

Tot in legatura cu schema din almanahul Thenium...Ce se poate face pentru a imbunatati performantele(nu neaparat cu mult) fara sa se modifice schema?Sau cu ce tranzistori mai buni as putea sa inlocuiesc toti tranzistorii din schema dar fara alte reglaje decat cele mentionate in almanah?

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Am gasit alta schema tot cu alimentare asimetrica ,putin diferita de cea din Tehnium.As vrea sa stiu daca e mai buna din punct de vedere calitativ decat cea din Tehnium,daca pot scoate chiar 100W RMS din ea si de ce atat de mare diferenta de alimentare de la 60V la 90V in cazul acestei scheme!

post-61746-139829558309_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări