Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio cu alimentare asimetrica

Postări Recomandate

Am si eu unul nemtesc de 3300 uF si 100V si inca unul de 3300 uF 80 V luat de la alimentarea statiei de amplificare Universum System HI FI 6000 pe care,foarte recent,am distrus-o la un moment de furie.Nu mai reuseam sa fac un canal si dupa zile intregi de tentative m-am enervat si am bagat surubelnita prin ea.Acum stau si o plang,m-a servit atata timp :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bun,fata de ce am incercat pana acum este destul de bun.Am incercat si niste convertoare asimetricesimetrice ca sa alimentez niste amplificatoare facute mai demult dar nu mi-a iesit mai nimic.Am obtinut alimentare simetrica din asimetrica dar din 60V mi-a facut 120V ceea ce e cu mult peste nevoile mele.Am vorbit despre asta intr-un alt topic

Incearca si montajul de mai jos. Cred ca e ceea ce ai cautat si nu ai gasit.

Posted Image

Link spre comentariu

Bun,fata de ce am incercat pana acum este destul de bun.Am incercat si niste convertoare asimetrice\simetrice ca sa alimentez niste amplificatoare facute mai demult dar nu mi-a iesit mai nimic.Am obtinut alimentare simetrica din asimetrica dar din 60V mi-a facut 120V ceea ce e cu mult peste nevoile mele.Am vorbit despre asta intr-un alt topic

Incearca si montajul de mai jos. Cred ca e ceea ce ai cautat si nu ai gasit.
Pe acesta nu-l gasisem,o sa-l incerc si pe acesta,sper sa nu amplifice curentul foarte mult cum a facut cel din revista Tehnium,multumesc! P.S. in document scrie "redresor cu dublare de tensiune" ,asta nu inseamna ca o sa faca exact acelasi lucru ca cel din revista? Sa-mi faca din 60V 120v?
Link spre comentariu

o sa-l incerc si pe acesta

:rade: Este tot un dublor de tensiune... acelasi rezultat!
Da,am observat,degeaba obtin alimentare simetrica daca imi dubleaza curentul,in orice caz,tot e buna de ceva schema,pentru transformatoare mai mici ar fi perfecta,din pacate n-am transformatoare de voltaj mai mic,cu putere mare
Link spre comentariu

Se pare ca este foarte greu de obtinut o alimentare simetrica fara dublarea tensiunii.Pana la urma am decis sa fac amplificatorul din revista Tehnium nr1 '82.Nu necesita alimentare simetrica si este usor de facut.Pacat :cry: Speram sa existe o solutie viabila.Am citit pe undeva ca pot modifica amplificatorul sa fie alimentat asimetric,este adevarat?

Link spre comentariu

Redresorul dublor este capabil sa debiteze acelasi curent daca redresarea se face cu diode in paralel sau single. Bineinteles, este "treaba" diodei sa suporte acel curent. La legarea in paralel a diodelor slabe pentru a forma una mai "fortoasa" apar probleme daca tensiunile de deschidere a celor doua diode sint diferite si nu sint suficient de rapide; una din ele care se deschide mai devreme va duce "greul" si pina la urma va ceda prima. S-a considerat ca daca se monteaza in paralel diodele dintr-o punte redresoare, acestea ar fi imperecheate si ar fi mai bine. Nu prea am gasit punti redresoare care sa aiba amindoua perechile de diode cu aceeasi tensiune de deschidere, deci solutia este de a NU monta diode in paralel (stiu, unii vor spune de montarea unor rezistente inseriate cu fiecare din diode, dar treaba se complica INUTIL) ci sa se utilizeze diode capabile de a suporta curentul necesar.

Am citit pe undeva ca pot modifica amplificatorul sa fie alimentat asimetric,este adevarat?

Pai... schema in discuitie este alimentata asimetric!
Link spre comentariu

Redresorul dublor este capabil sa debiteze acelasi curent daca redresarea se face cu diode in paralel sau single. Bineinteles, este "treaba" diodei sa suporte acel curent. La legarea in paralel a diodelor slabe pentru a forma una mai "fortoasa" apar probleme daca tensiunile de deschidere a celor doua diode sint diferite si nu sint suficient de rapide; una din ele care se deschide mai devreme va duce "greul" si pina la urma va ceda prima. S-a considerat ca daca se monteaza in paralel diodele dintr-o punte redresoare, acestea ar fi imperecheate si ar fi mai bine. Nu prea am gasit punti redresoare care sa aiba amindoua perechile de diode cu aceeasi tensiune de deschidere, deci solutia este de a NU monta diode in paralel (stiu, unii vor spune de montarea unor rezistente inseriate cu fiecare din diode, dar treaba se complica INUTIL) ci sa se utilizeze diode capabile de a suporta curentul necesar.

Am citit pe undeva ca pot modifica amplificatorul sa fie alimentat asimetric,este adevarat?

Pai... schema in discuitie este alimentata asimetric!
Da,stiu dar se deviase de la subiect si s-a ajuns la convertoare de alimentare asimetric\simetric.Dar am abandonat ideea pe moment si raman strict la acea schema,ma scuteste de multe neplaceri
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări