Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio cu alimentare asimetrica

Postări Recomandate

Salut! De ceva timp caut scheme de amplificatoare audio cu alimentare asimetrica si tot ce am gasit sunt cateva cu TDA2030 care nu-mi sunt de folos si una cu 2N3055 de care nu prea sunt sigur.Va rog frumos,a facut cineva schema de AICI?Functioneaza?Stiu ca este veche dar nu necesita multe piese si sunt usor de procurat din recuperari.Sau ma puteti indruma catre alte scheme de amplificatoare cu alimentare asimetrica?Nu conteaza daca sunt cu integrate sau tranzistori,conditia este sa se alimenteze intre 60 si 90V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut eu schema din revista tehnium in vreo 40 de exemplare.Poti sa o realizezi cu incredere , doar ca in loc de prefinalii aia poti sa pui ceva de genu (bd 239 , bd 240 , mje 15030 , mje15031), iar ca finali , ar fii indicat mj15003.Ar mai fii condesatorul pe iesire , sa fie la minim 4700uf si nu de ala chinezesc.

Link spre comentariu

Multumesc de sfat.Eu am facut deja cablajul prezentat acolo.Sper sa fie corect.Iar ca schema,o folosesc pe prima,cele redesenate ma induc in eroare doarece fiecare si-a numerotat componentele diferit,de aceea am decis sa ma iau dupa cea originala.Si referitor la Almanahul din '84...era acolo un amplificator de 200W(2x100W) ,nu stiu daca scoate chiar atat dar era usor de facut,ti se dadea mura in gura,problema e ca cine a scanat almanahul a rupt foile si nu prea se mai potrivesc intre ele,mi-e teama sa nu lipseasca vreo componenta

Link spre comentariu

Bun,fata de ce am incercat pana acum este destul de bun.Am incercat si niste convertoare asimetrice\simetrice ca sa alimentez niste amplificatoare facute mai demult dar nu mi-a iesit mai nimic.Am obtinut alimentare simetrica din asimetrica dar din 60V mi-a facut 120V ceea ce e cu mult peste nevoile mele.Am vorbit despre asta intr-un alt topic

Link spre comentariu

Salutare tuturor. Am facut si eu acel amplificator, in varianta stereo. Vreau sa spun ca s-au implinit aproape 8 ani de cand merge perfect. O singura problema am avut cu un canal, cand un cond de pe iesire a explodat, la propiu, si mi-a ars dif-ul de bas (comp de proasta calitate), dar in rest, merge si in ziua de azi, si a muncit la muuuuuuuulte baierame si botezuri.Spor la treaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări