Vizitator masulik17 Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 daca ma apuc si matuiesc fiecare led in cap unde au lupa tot asa ar fi lumina de puternica sau se "amesteca" lumina si nu se mai intelege nimic?sunt in mare dilema xa parca imi sta in cap cand vad ca lumineaza ca faza lunga Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Limiteaza curentul prin leduri -cu o rezistenta . Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 de cat sa fie rezistenta cu care pot limita curentul?rezistenta de 10 ohmi la 10w sau cele 2 de 4,7-5 ohmi la 5 w inseriate mi-a scris un coleg ca se incing rau si imi e sa nu iau foc. :cry: Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Masoara curentul consumat de montaj . Si publica-l. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 viewtopic.php?p=1108353#p1108353 ...Pana la urma nu conteaza valoarea curentului,ci cat trebuie sa fie la final. Deci trebuie testatColegul de care tot zici...sunt euSa nu exageram,n-o sa ia foc nimicDecat sa intrebi de 3 ori,mai bine mergi la magazin si cumperi rezistente,sa faci teste,sa vezi ce si cum! Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 salutare.maine sper sa termin de lipit rezistentele la toate grupurile de leduri,mai am vreo 11 de lipit si ma gandeam sa pun un potentiometru pentru reglarea intensitatii luminii.la 63 de leduri ce tip de potentiometru imi trebuie?ma gandeam la unul mono dar am vazut ca sunt de mai multe feluri adica de 10k,50k,100k. Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 salutare si la multi ani de 1 decembrie.am incercat varianta cu potentiometru de 10k si nu am rezolvat nimic iar dupa asta am incercat cu 2 rezistentente de 4,7ohmi la 5w si nici o schimbare.singura varianta e sa schimb toate rezistentele de 200 pe care le am acum puse cu unele de 400.cred ca daca le schimb imi scade la jumatate intensitatea luminii.cu potentiometrul de 10 k mono mi-a scazut foarte putin intensitateacand i-am facut proba pe un led.problema e ca atunci cand l-am legat la cele 21 de grupuri de leduri nu a mai facut nicio miscare.ori nu l-am legat bine ori nu este el bun.nu stiu ce sa-i mai fac.va multumesc. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 La multi ani de 1 Decembrie, tuturor romanilor ! As fi curios cum ai legat firele de la potentiometru. Daca ai legat piciorusul din mijloc, si unul lateral, este bine, daca ai legat doua laterale, nu este bine. Eu am incercat pe placa, si reduce luminozitatea pana aproape de stingere. Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 asa l-am legat potentiometrul,plusul pe piciorusul din mijloc si minusul pe un piciorus lateral.am venit cu firul de plus din bricheta la piciorusul din mijloc si minusul la piciorusul din lateral.din firul de plus m-am prelungit la firul de plus al ledurilor si firul de minus la fel,din bricheta la potentiometru si apoi prelungit la minusul ledurilor.nu stiu daca l-am facut bine,iar pe placa nu stiu cum se face.m-ati incuiat de tot Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 ma gandesc ca poate nu am legat bine potentiometrul de nu imi da niciun semn de modificare al intensitatii.eu am un potentiometru de 10k la 21 de grupuri de leduri a cate 3 leduri pe grup.ma gandeam ca sunt prea multe leduri si daia nu merge.daca mi-ati putea da o schema ceva sa vad cum se leaga v-as fi recunoscator.eu le-am facut o proba la potentiometrul de reglare al luminozitatii bordului la masina si mergea.sa fie prea mic potentiometrul meu de 10k? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Nu merge pus potentiometrul direct. Adica merge,dar trebuie sa aiba caracteristici asemanatoare rezistentelor indicate! 10-20-30 de ohmi si 10-20W!De la 30 de ohmi la 10 kiloohmi (adica 10.000 ohmi) nu e cam mare diferenta? Valoarea lui e mult!!! prea mareN uschimba rezistentele individuale,ca rezultatul e fix aceelasi! Doar munca e semnificativ mai multa.Pune rezistente de valori mai mari in serie cu tot ansambulul,de ex 100-220 ohmi la 5-10W Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 eu ma gandeam sa schimb rezistentele de 200 pe care le am puse cu unele de 400.dumneavoastra ziceti ca la cele de 200 pe care le am deja sa mai adaug cate una de 100 sau 200 lipite de cele deja existente?cele de 400 scad rau intensitatea daca le schimb?le pot schimba foarte usor pe cele de 200 care le am acum Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 E ultima oara cand repet. Cred ca 6-7 ori sunt totusi indeajuns: Ori ca schimbi rezistentele alea individuale,ori ca adaugi o rezistenta mai puternica pe alimentarea intregului ansamblu,este fix aceelasi lucru! Singurul lucru care conteaza e valoarea acelor rezistente,pe care o poti afla numai experimental (ca sa nu-ti lumineze prea tare).Sper ca de data asta am reusit sa ma fac inteles Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 @masulik17 - Cum ai legat tu potentiometrul acolo, nu este bine. Trebuie sa-l pui ori pe firul + ori pe firul -. Tai firul + si legi piciorusul din mijloc la un capat si unul lateral la celalat capat. Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 am inteles,vin cu + din bricheta in mijlocul potentiometrului iar din piciorusul lateral plec tot cu un fir de + la firul de +al ledurilor.firul de - il leg normal,nu-l mai trec prin potentiometru.e ok asa? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum