Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numele din led-uri

catasebi

Postări Recomandate

Vizitator masulik17

multumesc de informatii.de luni ma apuc de treaba si mai am o problema cu alegerea rezistentelor.ledurile sunt transparente cu lumina albastra.de cat sa fie sa nu am probleme cu ele la alimentarea din bricheta masinii?multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 145
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

45

• Dr.L

24

• catasebi

18

• Ticu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator masulik17

multumesc de imagine.daca iau rezistenta de 200 e vreo problema?si mai am o intrebare daca se poate :nas: mi-am pus sub oglinzile de la masina cate un led cu lumina alba pentru a lumina pe langa masina in momentul in care o deschid din cheie.le-am alimentat din plafoniera si am patit de 2 ori un lucru ciudat,prima data lea-am gasit aprinse de capul lor si m-am gandit ca poate am uitat eu lumina aprinsa,am umblat la butoanele plafonierei si nu se mai stingeau si am fost nevoit sa le desfac de la alimentare.le-am lasat vreo 2 zile si apoi le-am legat iarasi si ieri mi-a facut aceeasi faza dupa vreo 3 saptamani in care nu prea am folosit masina.nu inteleg de ce patesc asta.

Link spre comentariu
Vizitator masulik17

salutare.am facut proba la ceea ce am facut pana acum si e totul ok :101 dar ce imi pare ciudat e ca lumina e prea puternica.care sa fie cauza?se poate pune un "potentiometru" daca m-am exprimat corect :scarpin sau sunt prea mari rezistentele?rezistentele sunt de 200

Link spre comentariu

Daca lumina e prea puternica, rezistentele sunt prea mici, nu prea mari. Prea mare este curentul prin circuit. I = U/RIncearca aprox. 400 ohmi (390 e valoare standardizata), care va reduce curentul la jumatate.

Link spre comentariu

Ca sa nu te chinui sa inlocuiesti toare rezistentele,poti pune una de valoare mica/putere mare pe alimentarea tuturor ledurilor.Cate grupuri de leduri ai? Ca sa-ti zic valoarea rezistentei

Link spre comentariu

Spui ca lumineaza cam tare ? Stii cam cati milicandeli (mcd) au ledurile tale ? Un led de 100 mcd nu va lumina la fel cu un led de 10.000 mcd . Cel din urma, are o lumina mult mai puternica decat primul . Iar ledurile transparente au o lumina mai puternica decat cele mate .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări