Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numele din led-uri

catasebi

Postări Recomandate

Temperatura nu este o mare problema. Daca ai pistol de lipit cu termostat, se va regla singur. Fludorul are colofoniul în el. Nu am înțeles ce protecție de tabla vrei sa faci pentru leduri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 145
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

45

• Dr.L

24

• catasebi

18

• Ticu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am si eu in constructie ceva de genul asta, pentru cineva... eu l-am facut un pic mai complex in partea de sus si cea de jos sunt niste leduri dreptunghiulare pe care nu le-a transformat programul in 3D de aceea nu se vad,acelea sunt leduri pe care o sa le foloseaaca ca vu-metru...apropo de protectia din tabla pentru leduri cred ca se refera la partea din spate unde o sa vina lipiturile...dar parerea mea ar fi sa faci ceva din plastic pentru a evita scurtcircuitarea pinilor de la leduri

post-27344-139829363869_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cand a aparut acest topic, am crezut ca vrei asa ceva :

acolo nu am putut sa pun toate secventele. Total sunt 8 de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga. In loc de leduri se puteau aprinde literele. Era mult mai de efect.

Link spre comentariu

Dorele, nu vreau de alea. Ceva simplu si frumos. Cel putin mie asa mi se pare treaba asta. In fine, azi mi- a ajuns coletul si am facut poza la led. Scuze de calitate, e cu mobilu, daca nu va puteti da seama din poza asta, fac maine cu aparatu foto. Piciorusu scurt e minusu si ala lung e plusu, nu?

post-61657-139829365341_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut. Piciorul mai lung este plusul ( + anod), piciorul scurt minusul ( - catod). (Anodul este semnul +, sau pozitiv, in timp ce catodul este -, adica negativ).

Partea mai lunga nu este catodul, ci anodul (tyc) mai cauta pe google.

Link spre comentariu

@dorelb -nu te supara,dar tu esti cel care da sfaturi aiurea...pe cand tyc are destule realizari cu multe leduri.Vezi ca PM vine de la private mesaage,deci n-are rost sa-l pui public...@tyc -incearca sa nu mai trimiti pm-uri d-astea,chiar daca ai dreptate

Link spre comentariu

Vad ca a disparut postarea lui tyc cu denumirea terminalelor ledurilor. Nu vad de ce sa nu postez ceva ce imi apartine, in momentul cand sunt jignit pe un PM, de cineva care are - multe realizari cu leduri . Sau astia au mai multe drepturi de cat cei mai nou veniti ???????????????? Ledurile sunt la 12V .

Link spre comentariu

Pai normal c-a disparut PM-ul,doar e offtopic! Aici nu sunt stirile de la ora 5,unde ne balacarim! Asa ca ai grije ce postezi! Daca nu-ti convine,nu posta! Decat sa scrii prostii,mai bine nu scrii nimicEsti tu sigur ca alea-s leduri de 12V? Motiveaza,te rog

Link spre comentariu

Asta a comandat el . Scrie mai sus.Costy, am inteles ce ai zis si imi cer scuze ca n-am lasat caracteristicile ledului. Initial am pus linkul de unde vreau sa le iau, da se pare ca nu a mers aici. De aia am pus numai poza ledului. Oricum, vreau sa pun led din ala albastru, de 5 mm diametru si de 12 v. Vreau sa leg si la maasina mica si la camion, ca am si la camion 12 v. De aici incolo, se complica treaba pt mine. Si de aceea am apelat aici la voi pt ca e o joaca pt voi, in timp ce pt mine , pana vad si eu odata cum se face, e f complicat.

Link spre comentariu

Da...eu am cerut un argument tehnic,nu basme...

Dupa cum stii,tensiunea ledului e de 3,2V. Deci pentru a ajunge de la 12 la 3,2V,ledului ii trebuie o rezistenta (inseriata).

Intrebarea mea e: Unde e acea rezistenta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări