dorelb Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Da asa. Ce ai facut tu acolo era un scurt intre + si - prin potentiometru. Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 in situatia asta am scapat de schimbat toate rezistentele si de munk in plus.cu o intrebare va mai stresez.sa iau un potentiometru mono de 50k sau 100k?asta de il am e de 10k.credeti k e bun?va multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Ai incercat potentiometrul ala de 10k? Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 da,pe cel de 10 l-am folosit,dar daca nu l-am legat bine daia nu dadea niciun semn de micsorare a intensitatii.kred ca l-am nimerit odata si parca a scazut aproape insesizabil lumina. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Incearca-l asa cum am zis eu, sa vezi ce rezultat ai. Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 am inteles,asa am sa fac,va urmez sfatul.va multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Doua observatii:- ai un potentiometru de 10000 ohmi din care vei folosi doar 10...50 ohmi; mai potrivit era un potentiometru de 100 ohmi;- curentul prin potentiometru poate fi sute de miliamperi si de aceea puterea disipata pe el va fi importanta (cativa watti); pentru a o suporta potentiometrul trebuie sa fie de putere mare - de exemplu 5W (bobinat cu sarma, nu cu pelicula rezistiva). Altfel o sa iasa fum din el in primele minute daca il dai spre capatul cursei (rezistenta mica).E mai ieftina solutia de a lega o rezistenta fixa in serie cu tot ansamblul. 10 ohm / 5W cum ti-a propus demult Dr.L iti reduce curentul si deci lumina la jumatate. 47 ohm / 1W iti reduce curentul cam de 5 ori. Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 salutare.multumesc domnului DorelB pentru ajutor.am rezolvat problema cu potentiometrul.in week-end termin tot de lipit si am sa postez si o poza cu ce am facut.ma bate gandul sa-mi fac 2 stroboscoape gen cele de politie rosu si albastru dar e grava treaba ca nu stiu in afara de leduri si rezistente ce piese imi mai trebuiesc sa le fac sa licare.vreau sa pun cate 10 leduri pe fiecare cate 5 sus si 5 jos.ma puteti ajuta?va multumesc. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Nu este mare lucru. Am pe PC un stroboscop cu pic12f628. Dar sa stii ca nu este voie sa-l folosesti in trafic. Are vreo patru secvente. Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 nu-l folosesc in trafic,promit.vreau sa-mi fac de lucru si m-am gandit la asta. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Salut. Am promis ca voi reveni cu un stroboscop. Ai nevoie de un programator, pic 16f84, quart 4Mhz, rezistente, led-uri, un lm 7805, o placa de baza, doi condensatori, un buton si cam atat. Placa este mai jos: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum