Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numele din led-uri

catasebi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 145
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

45

• Dr.L

24

• catasebi

18

• Ticu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator masulik17

in situatia asta am scapat de schimbat toate rezistentele si de munk in plus.cu o intrebare va mai stresez.sa iau un potentiometru mono de 50k sau 100k?asta de il am e de 10k.credeti k e bun?va multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu
Vizitator masulik17

da,pe cel de 10 l-am folosit,dar daca nu l-am legat bine daia nu dadea niciun semn de micsorare a intensitatii.kred ca l-am nimerit odata si parca a scazut aproape insesizabil lumina.

Link spre comentariu

Doua observatii:- ai un potentiometru de 10000 ohmi din care vei folosi doar 10...50 ohmi; mai potrivit era un potentiometru de 100 ohmi;- curentul prin potentiometru poate fi sute de miliamperi si de aceea puterea disipata pe el va fi importanta (cativa watti); pentru a o suporta potentiometrul trebuie sa fie de putere mare - de exemplu 5W (bobinat cu sarma, nu cu pelicula rezistiva). Altfel o sa iasa fum din el in primele minute daca il dai spre capatul cursei (rezistenta mica).E mai ieftina solutia de a lega o rezistenta fixa in serie cu tot ansamblul. 10 ohm / 5W cum ti-a propus demult Dr.L iti reduce curentul si deci lumina la jumatate. 47 ohm / 1W iti reduce curentul cam de 5 ori.

Link spre comentariu
Vizitator masulik17

salutare.multumesc domnului DorelB pentru ajutor.am rezolvat problema cu potentiometrul.in week-end termin tot de lipit si am sa postez si o poza cu ce am facut.ma bate gandul sa-mi fac 2 stroboscoape gen cele de politie rosu si albastru dar e grava treaba ca nu stiu in afara de leduri si rezistente ce piese imi mai trebuiesc sa le fac sa licare.vreau sa pun cate 10 leduri pe fiecare cate 5 sus si 5 jos.ma puteti ajuta?va multumesc.

Link spre comentariu

Salut. Am promis ca voi reveni cu un stroboscop. Ai nevoie de un programator, pic 16f84, quart 4Mhz, rezistente, led-uri, un lm 7805, o placa de baza, doi condensatori, un buton si cam atat. Placa este mai jos:

post-38484-139829538891_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări