Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numele din led-uri

catasebi

Postări Recomandate

Buna ziua. As dori sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Am o placa de metal cu numele, si as dori sa pun in ea niste leduri de 12 v sa o pun in masina. Problema e ca eu habar nu am cum sa fac treaba asta si apelez la voi care sunteti niste somitati... Am sa atasez si placa cu pricina si ledurile care vreau sa le pun. Daca ma ajuta cineva cu niste sfaturi sau chiar sa mi le puna in placa, as fi vesnic recunoscator. Ms mult si Sarbatori Fericite !!!PS: scuze ca fac topic nou dar nu am gasit altundeva sa postez

post-61657-139829359953_thumb.jpg

post-61657-139829359961_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 145
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

45

• Dr.L

24

• catasebi

18

• Ticu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mersi pt raspuns, Dar pe langa ce am fost in ceata cu treaba asta, acuma m-ai afundat de tot. Tin sa mentionez ca stiu sa leg niste becuri la masina si camion, sa schimb un bec, dar cam atata cu notiunile mele de electronica. Daca ar fi cineva care sa ma ajute sa mi le lege in placa chiar si contracost as fi f incantat.

Link spre comentariu

ideal e sa ai datele(caracteristici) ledurilor, dupa, e banal pentru cineva cu minime cunostiinte de electronica.Cum motoarele au caracteristici asa au si ledurile, evident alt gen de caracteristici dar am facut o analogie cu ceva care sa-ti fie mai cunoscut sper

Link spre comentariu

Costy, am inteles ce ai zis si imi cer scuze ca n-am lasat caracteristicile ledului. Initial am pus linkul de unde vreau sa le iau, da se pare ca nu a mers aici. De aia am pus numai poza ledului. Oricum, vreau sa pun led din ala albastru, de 5 mm diametru si de 12 v. Vreau sa leg si la maasina mica si la camion, ca am si la camion 12 v. De aici incolo, se complica treaba pt mine. Si de aceea am apelat aici la voi pt ca e o joaca pt voi, in timp ce pt mine , pana vad si eu odata cum se face, e f complicat.

Link spre comentariu

Daca nu vrei nimic complicat, ai schema mai jos (leduri.jpg), cum trebuie sa le legi. Ai scris mai sus ca nu te pricepi sa le legi. O mica descrie a ledului. Ledul are un picior mai lung și unul mai scurt. La cel scurt are și o teșitura pe capsula. Acela este minusul. Piciorul mai lung este plusul. Mai departe depinde de tine. Daca nu ai leduri de 12V, atunci va trebui sa legi și niște rezistente acolo. La trei leduri o rezistenta.

post-38484-139829361455_thumb.jpg

post-38484-139829361456_thumb.jpg

Link spre comentariu

ceva de genul. dar aia 12 v de la camion/masina nu sunt chiar 12, cu toti stim ca sunt 13-14.4. nu cred ca ledurile tale albastre vor straluci mai mult de 1000km. sa nu mai spun ca led-urile pot avea tensiune de deschidere un pic diferita si unele nu se vor aprinde.

Link spre comentariu

Lipești toate ledurile (sa zicem cu o sârmulița în cazul tău) piciorușele lungi unul după altul, și piciorușele scurte unul după altul. Ca sa nu se ardă ar trebui sa legi și o rezistenta. Una de 100 ohmi ar fi suficienta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări