Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impupulsurile electromagnetice EMP

Vizitator iulian1976

Postări Recomandate

Vizitator iulian1976

Asa ma pana la urma la-m trezit pe unu sa imi zica ca se poate da nu stiam cumStiam si eu frate ca de la baterie nu ai cum sa obtii 220 dar trebuia sa enervez pe unu cu ceva sa ma lamureasca ca pana acum ma luat cu vaci si cu caini pe moate :))Deci idea mea cu doiua trafuri pana la urma merge doar ca trebuie cateva stimuletnte de astea sa fac lumea sa vorbeasca :))

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

2

• Spitfire

2

• strombi

2

• cristi71

2

Top autori în acest subiect

Vizitator iulian1976

Si apropo de EMP credeti ca merge cu un qprinzator de aragaz de ala pe baterii? Nu imi trebuie sa fac terorisme sau sa ard nu stiu ce.Nu sant eu de nivelul asta incat sa fac asa ceva.E pentru altceva total si pe departe de asa ceva.Vreau sa stiu daca mai trebuie sa mai adaug ceva la componenta aia sau pun direct bobina de 5 spire?

Link spre comentariu

Este gresit ceea ce spui tu Iulian, tu vrei sa ai un tranfromator coborator de la 230V la 12 si dupa aceea sa legi un trafo ridicator de la 12 la 230V, si vrei sa-ti economiseasca din consum? Tu te gandesti numai la tensiune nu si la putere, sa spunem ca caloriferul pe care vrei sa-l alimentezi are puterea de 2000W, trebuie ca primul traf sa aiba peste 2000W puterea lui, trebuie sa te gandesti mai intai la puterea transformatorului si dupa aceea la tensiune, pt ca daca nu este proiectat pt 2000W si de ex. are puterea 1000W caloriferul va consuma doar 1 KW adica doar jumate din puterea lui, nu ai cum sa obtii randament 100% de la calorifer daca nu are de unde sa absoarba puterea necesara lui, este ca si cum ai zice ca vrei a alimentezi un bec de 100W 12V de la o baterie de 12V daca aceasta nu a fost contruita decat pt 50W, trebuie ca amandoua trafo sa aiba peste 2000W putere pt a functiona 100% caloriferul, deci ce putere ii dai caloriferului aia o cosuma, daca trafo are puterea mai mica atunci caloriferul nu va functiona decat la puterea pe care o poate absorbi.Nu o sa functioneze! Nu vei economisi nimic, sper ca ai inteles din ce am scris mai sus!

Link spre comentariu
Vizitator iulian1976

Mersi mult robert de raspuns ceva mai mai luminat.Mda ai dreptate dar daca am transformatoarele care trebuei cu watajul care trebuie amperaju etc e posibil sa obtin cea ce vreau ?

Link spre comentariu

mai pe scurt : la 220 consuma un curent sa zicem..x la 12 volti curentul ( pt a obtine aceeasi putere conform P=UxI) curentul creste corespunzator. deci consumul e acelasi . din contra e mai mare datorita pierderilor prin tranformatoare. studiaza putin legea lui ohm si ai sa intelegi totul. nu trebuie sa te aprinzi la orice comentariu. nu uita ca si noi am fost la fel ca tine. succes!

Link spre comentariu

De la EMP a devit subiectul acestui topic la altceva ;D

Păi singur aţi deviat subiectul acestui topic. Faptul că vă interesează mai multe subiecte nu-i de rău, de rău este că le amestecaţi într-un singur topic.

Doriţi să înţelegeţi mai multe despre dispozitivele EMP, foarte bine, păstraţi acest subiect curat şi pe măsură ce se acumulează informaţie o să vă dumiriţi ce şi cum se face în legătură cu ele.

Doriţi să ştiţi cum funcţionează şi se realizează un invertor (convertizor) care alimentat fiind cu o tensiune continuă de 12V, furnizează o tensiune de 220V, tensiune alternativă. Pentru un astfel de subiect e nevoie de topic separat.

Vă interesează ce se întîmplă cînd se cascadează două transzormatoare, chestia asta tot în topic separat se discută cel mai bine.

Pentru a înţelege un lucru trebuie să vă ordonaţi ideile, începător fiind nu o să reuşiti să discerneţi şi în acelaşi timp să înţelegeţi informaţia venită de-a valma.

Legat de faptul că sînteţi începător. Că aţi postat la secţiunea începătorilor e de natură ca noi ceilalţi să vă acordăm mai multă înţelegere vizavi de neştiinţa de care daţi dovadă, asta nu înseamnă că vă sînt acceptate şi epitetele adresate celorlalţi colegi.

Legat de această secţiune a forumului, a începătorilor, ea are menirea a explica anumite aspecte ce dau bătaie de cap la înţelegere, ea nu are drept scop să suplinească şcoala şi manualele.

Link spre comentariu

Sa testam spusele tale: Eu am un Generator EMP cu care pot arde toata reteaua informatica din romania pot distruge satelitii de comunicatii cu el.Sa vedem Vine SRI acum?? Sa fim seriosi totusi,nici armele de foc nu sunt legale fara autorizatie desi multi le detin.

Hai sa mergem cu testele mai departeEu am un mini EMP ce poate distruge tot de pe planeta asta mica,Sa ma prinda cineva ? Nici o sansa ,ca acel mic EMP in stand-by e masina timpului,asa ca in caz de urgenta rezolv problema imediat.Posibl ca iulian1976 sa ma creada. :freaza: (poate-i vand unul daca are bani,si daca nu functioneaza cum crede el,e vina utilizatorului ca nu stie sa-l foloseasca)@iulian1976 mai ... tu unora cu ceva cunostinte mult peste tine , le spui cu un tupeu jegos ca sunt varza, apoi recidivezi cu un tupeu si mai jegos.Ei acum lasa ca m-am luat de tine,stie toata lumea ca un calorifer electric ,de fapt contine doar o rezistenta ce transforma energia electrica in termica.Ce te mai chinui cu transformatoare .... etc ,cauta un acumulator R6 la 2800mA sau mai mare si il conectezi la calorifer,sa vezi atunci caldura.Cat despre EMP si aprinzatorul de aragaz, e mai greu dar se rezolva,nu cu de asta electric sau electronic,trebuie neaparat piezo-ceramic.Suprafata minima 60000ha , mai conteaza socul (sau impulsul mecanic) dar poti da cu barosul la o adica sau cu ... capul ca tot aia e.
Link spre comentariu
Vizitator iulian1976

Moama ce mai dat pe spate sa moara gibilescu...

Ia ma si uitate si sa iti dai seama pentru ce imi trebuie EMP ca sa ne prinda SRI-ul pe amandoi sa nu ma mai terorozezi cu planeta si cu hectare de pamant atacate de EMP :))

Dupa cum vezi nu prea arde nimic cum zici dumitale si cum am mai zis mi-am cerut scuze la cei care le-am vorbit urat asa ca nu te mai zburli degeaba

http://www.youtube.com/watch?v=CyA9v3r9 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=CyA9v3r9 ... re=related

Link spre comentariu

Oricum nu puneam mare baza pe tine ca incepator sau interesat in electronica,macar un pic acolo.Tu macar stii ce face un EMP?Stii care sunt rezultatele lui?Daca ai sti te-ai intreba cum naiba mai functioneaza un aparat electronic dupa ce a primit un astfel de puls.Din pacate youtube si chiar lumea asta e plina de multi ca tine.Bine ca esti interesat la furaciuni,ca doar asa evolueaza omenirea.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări