Vizitator andreimihai3 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Cum sa nu poti cu un aprinzator? Pe youtube gasesti filme cu Magnetic gun in care ai jde mii de uF/sute de V doar ca sa arunci o bila la cativa m. Cumpara piese, si salvezi de la faliment magazinele de electronice. Mult spor! Link spre comentariu
Vizitator iulian1976 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Am gasit pe youtube un filmulet cineva a alimentat cu un transformator de sa zicem 12 volti un alt transformator de 12 volti ca nu stiu sigur de cat era,Primul traf la bagat normal in priza si firele de la iesire de 12 volti la legat la iesirea la al doilea traf de 12 volti si ii dadea in principal 220 pentru ca a pus apoi un flex de taiat si a facut proba si taia normal nu se oprea flexu etc. Cum o sa regasesc acel filmulet amsa postez linkul Deocamdata uitati idea aici Siceva care a facut unu: Link spre comentariu
Vizitator iulian1976 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 De la EMP a devit subiectul acestui topic la altceva ;D Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 2 trafuri legate asa inseamna pierderi prin raport transformare, are sens doar daca vrei sa izolezi faiul, in conditii de umiditate sa zicem. Primul link youtube ilustreaza fizica din gimnaziu. Al doilea, o incercare cu 2T seria 2N, probabil 3055, pentru ca STD2904 sau 2N3772 sunt ceva mai scumpi. http://electronics-diy.com/electronic_s ... php?id=655 , cred c-a incercat ceva similar. Am piesele pt. schema, dar pana si o chinezaraie are piederi mai mici, lucrand cu MOS-uri. Cat despre topic, EMP nu poti obtine cu piese la indemana oricui. E mai simplu sa bruiezi aparate cu o anume frecventa decat sa le "arzi" ca-n filme alde Matrix. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 1)nu am inteles legatura intre cele 2 filmulete2)nu am inteles faza cu flexul-nu putea sa-l bage direct in priza?3)nu spuneti intai clar ce doriti:vreau un aparat de agatat fete de la pagina 5;vreau sa mulg vaca cu telecomanda;vreau sa pun parul cainelui pe bigudiuri cu generator de inalta tensiune Link spre comentariu
Vizitator iulian1976 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 miticamy@ se pare ca ai cunostinte despre asa ceva mai ceva ca mine dar inapoi si anume esti varza frate si mai zici ca le ai cu electronica.Daca am zis ca vreau sa obtin din doua trafuri 220 dar cum ? sa te iau mai babeste c avad ca nu duce mult procesorul tau mental.Iei un traf si il bagi in priza normal,asa ...dupa care la iesirea lui si anume la firele alea care iese 12 volti legi alt traf dar cu? le legi la firele de la iesirea de 12 volti nu la firele care vin bagate in priza si automat se obtine 220 vScuze ca ti-am vorbit asa dar ma-m apropiat putin de limbajul tauIdea e ca vreaus a fac asa ceva sa pot sa bag un consum mai mare la acel traf inversat cum ar fi calorifere etc si sa nu imi consume asa de mult. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 nu mi-a aparut mesajul tau complet de la inceputapoi am vazut ce doresti sa facivrei ca un calorifer electric de 2000w sa-l conectezi prin aceste 2 trafuri si sa consume numai 1000w sau 1500w? Link spre comentariu
Vizitator iulian1976 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Pai ce sa fac cu acei 22o?Gandeste si tu putin cum si cat consuma un calorifer electric bagat direct in priza si cat ar consuma daca folosim fenta asta. Ca sa obtii 220 din 12 volti cu doar 12 volti e ceva si sa consumi 12 v cu un calorifer la nu stiu cat pe ora etc...Multe calcule si astea imi incalzeste procesorul si nu prea e performant al meu =)) Link spre comentariu
pusu Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Iuliane, e un subiect pe cinste, dar din toate la un loc, sa stii ca n-am ras asa bine de anul trecut. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Caloriferul nu are reglaj? Poti gasi variatoare curent 2kW si ai scapat de trafuri.N-ai precizat ce vrei de fapt...sa consume mai putin sau sa-ti masoare contoarul mai putin-sunt lucruri diferite.Un traf de 600W m-a costat 170lei acu 2 ani, tie iti trebuie 2, putere si mult mai mare? Cu banii astia iei un panou radiat, sunt de la 400lei in sus(chinezarii mai mult ca sigur). Intr-adevar, "fenta" e geniala: cabluri, mufe, carcase, sigurante automate, poti pune si 2 voltmetre cu led, cate un termometru digital pe fiecare traf. Un cooler pe carcasa cu trafurile si ai si aeroterma. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 dar ideea finala este ca sa consumi 1000w cu caloriferul si contorul sa simta 500w sau mai putinai dreptate,asta seara am procesorul colmatat asa ca fii mai ingaduitor cu mineL.E.vad ca a mai raspuns cineva putin nelamurit ca si mine,deja ma simt mai bine (ca o varza mai mica) Link spre comentariu
Vizitator iulian1976 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Ma fratilor nu va suparati pe mine vin si eu cu idei acu daca va suparati pe mine imi cer scuze Link spre comentariu
Vizitator iulian1976 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 O varza rosie bine tocata si putin rumenita la fovc mic la lemn nu aragaz.Deci sa inteleg ca daca iau un traf de 12 volti si la firele de une iese 12 volti ii leg o baterie de 12 volti in partea cealalalta la principal nu obtin 220 de volti? Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 O varza rosie bine tocata si putin rumenita la fovc mic la lemn nu aragaz.Deci sa inteleg ca daca iau un traf de 12 volti si la firele de une iese 12 volti ii leg o baterie de 12 volti in partea cealalalta la principal nu obtin 220 de volti? scz insa nu ma pot abtine..in curent continuu( baterie) infasurarea trafului ridicator ( primarul mai precis ) se comporta ca o sarcina( aproape de scurt). trebuie aplicat curent alternativ ca sa obtineti cei 220v. Link spre comentariu
Vizitator iulian1976 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 pusobox@ de ce vroiai PM ?Ti-am trimis email Link spre comentariu
Postări Recomandate