Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impupulsurile electromagnetice EMP

Vizitator iulian1976

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

2

• Spitfire

2

• strombi

2

• cristi71

2

Top autori în acest subiect

Interzis n-ar fi, doar inutil.Generatoare de pulsuri electromagnetice puternice nu se pot construi pe masa din dormitor, cu componente de la magazin...probabil cel mai puternic generator de EMP care se poate construi in regim de amator ar fi o bobina Tesla. Cat despre utilitate...canci.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator iulian1976

Mersi de raspuns Poate pentru tine e inutil dar pe mn ma intereseaza asa cv.Am cateva scheme de EMP miniatura dar inca nu am ajuns la ele pentru ca as dori totusi sa fac din ceva gata facut cum ar fi din componenta de la un aparat foto.Ce ma intereseaza este daca pot face dintr-un aprinzator de aragaz sau dintr-un electrosoc.Am o schema cu un integrat NE555 si un tranzistor IRF840 am incercat sa o fac si nu a dat rezultate ma gandesc ca ceva nu am facut eu bn si recunosc ca am vreo 15 ani de cand nu am mai facut asa ceva si anume electronica.As dori un cunoscator in domeniu daca e dispus sa ma ajute sa mi-o faca sant dispus sa il platesc fara nici o problema.Lasati mesaj aici sau PM daca nu e voie si vbm pe mess.Multumesc si bafta la toata lumea

Link spre comentariu

Generatoarele EMP sunt interzise in Romania dar si alte tari, la detinere nu stiu, stiu sigur inca ca la utilizare sunt interzise.

Generatoarele EMP pot sa fie niste arme redutabile pentru terorisitii amatori, silentios pot arde retele de calculatoare, telefoane mobile, ceasurile de perete electronice, laptopuri, etc.

Este lesne de inteles ca si uneori, baietii de la SRI mai trag cu ochii pe aici, cine se sparge in forum ca are unul, si cu putere destul de mare, are toate sansele sa fie vizitat acasa, si nu la o cafea.

Parerea mea, nu dati sfaturi in aceste domenii nimanui, nu stiti peste cine dati, iar cine isi face unul din sfaturile lui x, si-l foloseste ilegal, complice intra si x cu toate sfaturile lui.

Link spre comentariu
Vizitator iulian1976

Imi cer scuze de limbaj dar scriam pe la 4 dimineata.Ce vreau eu sa fac nu e ceva care sa ma apuc de terorisme asta chiar ar fi culmea :)) Eu vreau sa fac pentru mine in casa sa atasez la neon.Cred ca si voi sunteti cat de cat electronisti si stiti cum e placerea de a inventa.Am 35 de ani si nu imi sta gandul la prosti de astea de alkaida.Chiar sa se ajunga la o discutie mai serioasa pe tema asta nu as pune date aici si nici pe nici un forum ca cu nebuniile si cu toti nebunii care sunt acum in lumea asta nu vreau sa fiu partas.Acest subiect vreau sa il iau ca o placere proprie de invetie si satisfactia propriei realizari si in limita posibilitatilor de dezvoltare a acestui subiect cat sa nu suparam pe nimeni.Cine e interesat de acest subiect in alte scopuri decat cele de distractie si cu scop educativ atunci sa se duce unde vor ei pe mine unu nu ma pasioneaza asa ceva.Daca e intersiz acest subiect atunci va rog sa fiu anuntat pentru a incheia orice discutei pe tema aceasta.Oricum ce vroiam eu sa face e sa fac cumva in casa asa ceva si sa montez niste neoane care sa se aprinda de la pulsul asta electromagnetic ca am vazut ca de la o baterie se poate prin asa cv sa se aprinda un neo.Va dati seama ca e mai economic la consumul electric :d.Va multumesc

Link spre comentariu
Vizitator iulian1976

Deja e prea mult ce arata pe situl asta si nici nu ma mai intereseaza asa ceva daca spuneti ca e ilegal.De curand ma-m gandit sa imi fac altceva pentru a economisi din consumul electric si anume sa fac din doua transforamtoare .Si anume 2 transformatoare de 12 volti unu sa fie bagatnormal in priza iar cel de al doilea sa fie legat la asta care e bagat in priza dar pe partea de iesire de 12 volti si sa obtin 220 Cam asa:t1-220=12<=>12=220t2Nu stiu daca este topic pentru asa ceva aici dar va intreb daca se poate sa fac asa?

Link spre comentariu
Vizitator iulian1976

Eu cred ca merge mai ales ca am intalnit multe filmulete pe youtube cu asa ceva si anume daca la un transformator de 12 volti ii legi baterie de 12 volti in secundar in primcipal iti va da 220 volti

Link spre comentariu

="E_manuel"Este lesne de inteles ca si uneori, baietii de la SRI mai trag cu ochii pe aici, cine se sparge in forum ca are unul, si cu putere destul de mare, are toate sansele sa fie vizitat acasa, si nu la o cafea.

Sa testam spusele tale: Eu am un Generator EMP cu care pot arde toata reteaua informatica din romania pot distruge satelitii de comunicatii cu el.Sa vedem Vine SRI acum?? Sa fim seriosi totusi,nici armele de foc nu sunt legale fara autorizatie desi multi le detin.
Link spre comentariu
Vizitator iulian1976

Strombi nu te juca cu focu pe la iesirea din dosul tau ca nu se stie ..mai bine te lasi de glume de astea ca eu stiu ce inseamna sa ajungi la anchete sa fi infasurat in fire sa te detecteze de minciuni...e foarte posibil sa fie ilegal asa ceva ,asa ca mai bine vorbim de alte inventii placute si satisfacatoare.Nu ne incalzeste cu nimic pana la urma daca facem un dispozitiv de asta..Eu am vrut as apentru distractia mea in casa vroiam sa pun la neon chestii de astea dar daca nu se poate vorbi de asa ceva pe aici mai bine ne lipsim si sincer nu cred ca e nimeni pe aici care sa ne lumineze nici macar pe privat..

Link spre comentariu

Iulian stai linistit ca Sri nu vine asa aiurea ca zice ala care are cai verzi pe pereti,in primul rand se fileaza un timp in al doilea rand se verifica daca sa folosit generatorul cum a afectat el ceva.Apoi daca se considera ca e cazul se i-a mandat si vin peste tine.Culmea e ca multi oameni dramatizeaza atat de mult ca una doua vine Sri sa nu uitam,totusi suntem in Romania.Tara curvelor virgine! (nu am spuso eu Mircea Badea a afirmat)sa nu intram in polemici.Si in plus dedectorul de minciuni nu se considera proba la proces,si daca ai un psihic mai aparte nu te poate prinde nici acolo,daca stii sa iti controlezi gandurile emotiile si pulsul nu te poate prinde cu nimic.

Link spre comentariu
Vizitator iulian1976

O fi si cum zici tu ca na fiecare vine cu ceva aici si trebuie sa luam in considerare fiecare sfat ca de asta e forumul asta sa facem schimb de idei si sfaturi

Link spre comentariu

pentru a putea sa te lumineze cineva mai intai lumineaza-ne ce crezi ca obtii cu legarea celor 2 trafuri la modul cum ai prezentatin secolul trecut un elecrician(!?) de vreo 40 ani a venit sa ma intrebe si pe mine(eu depanam telev. in acea vreme)ce parere am despre ideea lui la care nu se gandise nimeni:sa construiasca un traf cu 24v in secundar si sa foloseasca in toata casa(locuiam la curte) becuri de 24v fol. pt subsolurile blocurilorEl saracu stia ceva de o formula in care intra tensiunea si s-a gandit ca daca o va cobora de aproape 10 ori a dat lovitura!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări