Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un amplificator SE cu tubul 6AS7

feri.visky

Postări Recomandate

6n2p chiar si o "confectie"-tub.Notatiile din tabel corespund figuri srpp si clculul figuri srpp_1Oricum pentru gain poate simula Lazaroiu.6n2p fiind candidata ieftina(high-mu) pt cazuri experimentale si nu numai.ECC83 parca ar fi pacat pt un experiment doarPot chiar proba fizic un srpp(6n2p,ECC83) cind Vb+=380V(2X190V) sau chiar confectiona un tub 6CC-SRPP-octal .

post-18717-139829371468_thumb.gif

post-18717-139829371469_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

37

• mișa

31

• blue

16

• carageae

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

... up!

EC86 la 175V Ua si 1,5V Ug e mai bine de un ordin de marime mai fortoasa in curent decit ECC83, la un µ de 68, interesanta lampa!... Intr-un circuit auto-oscilant (motivul pentru care a fost proiectata) cu grila la masa, prin aceasta grila vad ca trece un curent de 50 µA pentru un curent anodic de 12mA...

http://www.r-type.org/pdfs/ec86.pdf

http://www.drtube.com/datasheets/ecc83-philips1970.pdf

Link spre comentariu

Am cele doua EC86 pe care le pun catre masa iar spre plusul de alimentare pot folosi si o 1/2 de 6SN7 sau 6SL7......acum trebuie sa modific bancul de proba... of, of ...

Link spre comentariu

Trebuie sa aveti rabdare cu mine... nu am foarte mult timp... lunile de iarna pentru firma sunt catastrofale si imi ocupa mai tot timpul dar...

Asta a fost off si of, of, of,...

Ridic aici problema "DC load line" si "AC load line" deci dreapta de sarcina AC si DC care, cert sunt diferite... blue a inceput deja cu "chestii corecte"... Urmeaza valderama, misa si ceilalti... Am inceput deja sa-mi sap adapostul...

Nu am gasit inca nimic relevant pentru SRPP vis-a-vis de dreapta de sarcina AC/DC (poate nu am cautat bine...). Am sperat ca subiectul de "acolo" (de la SRPP) se va dezvolta un pic mai... ordonat...

Link spre comentariu

@Feri,de ce nu abordezi o solutie mai simpla ,adica un trafo interstage ridicator nepretentios si din generator stabilesti conditile de lucru a unui SRPP sau ce o fi ,pt atacul corect al etajului final, cu datele rezultate proiectezi din zbor driver-ul...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

puteti ridica potentialul filamentului fata de catod ,cu 60v...80v,e calea cea mai simplaasa se poate folosi aceasi dubla trioda ,pentru un etaj SRPPeu aceasta metoda am adoptato la un etaj SRPP alimentat cu 350v,construit cu 6h2pecc83 si 6h2p rezista cu succes cu 200v in catodam amplificatoare de chitara care atit au in catodul repetorului catodic,merg bine mersi de doi anisucces!o sa pun poze pentru convingerela ultimul amplif la care lucrez am ridicat potentialul cu aproximativ 55vpun miine poze

Link spre comentariu

Ai dreptate vio... numai ca aici tensiunea de alimentare la SRPP este de 400 V... Dl valderama a sugerat ca diferenta de potential dinamic poate fi si de 300 V... eu nu am calculat acest lucru...Oricum am modificat schema deja cu filamente separate...Studiind caracteristica se observa ca EC86 lucreaza la curenti mai mari... Dar la cat sa iau curentul?Stiu ca pentru excursie de tensiune am nevoie de curent mic deci dreapta de sarcina cu panta mica deci de valoare mai mare Ra... Cum se pune problema dreptei de sarcina la SRPP? Am sugerat o directie cu AC/DC "load line" dar nu ma ajutati...Cu 400v alimentare si Rk=Ra=1k5 pe anod am 175 V circa... la un curent de circa 1,5-2,5 mA...Sugestiiiiiii.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări