Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un amplificator SE cu tubul 6AS7

feri.visky

Postări Recomandate

Singura posibilitate dubla trioda in conditiile date(impuse feri.visky)SRPP o dubla trioda "fabricata-balon comun" ca in img. altceva nu se poate(in opinia mea) , triodele independente pot fi chiar pentode strapate ca triode miniatura preferabil din seria militara...,necesita un culot octal bun si un balon metalic(balonul metalic se poate cupla la catod sau filamentul dinspre masa).

Ratiuni esentiale nu permit folosirea unei duble triode autentice=balon comun ! srpp-situatia data/ceruta/impusa.

post-18717-139829369417_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

37

• mișa

31

• blue

16

• carageae

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai nu stiu ce sa reformulez ? "fabricarea" sau motivele(200Vvv la iesire din SRPP , filamentul srpp-balon comun-autentic la ce potential se afla ?!).Ne trebuie o dubla trioda high-mu si heater-cathode-voltage cit ?! sa fie.

Solutia fiind doua triode(pseudotriode) independente=balon distinct=filament distinct si daca vrem "balon comun"=fabricat pentru ce impune feri.visky.

Link spre comentariu

Asa DA ,merge fara discutie(sau putem "fabrica" o dubla trioda chiar frumoasa cu filamente independente si octal unde mai punem ,desigur trecem la "fabricare" dupa ce am implementat ECC83-balon distinct sau stiu si eu ce alt tub convenabil).

Link spre comentariu

Din punctul asta de vedere, 6n13s e mult mai buna in srpp...are tensiunea filament catod mare. Din pacate nu prea amplifica in tensiune. O amplificare cu 2 e superOK pentru un srpp cu 6n13 :tvNu poti fi cu toate...

Link spre comentariu

ECC81 sau de ce nu ECC85

Consideri dumneataAsa ca aspect ECC81(85) nu prea ar fi in ton cu 6AS7(6n13s) probabil ca mai nimerit ar fi 6SL7(6n9s) chiar si in "evetualitatea" 6SL7(srpp V1-V2) estimez un gain 70 (ar fi nevoie de ceva mai mult ?!) sau sursa de semnal poate fi si ea dedicata ?! ,o iesire de linie clasica furnizeaza 775mVef/0db , intr_o astfel de situatie gain 70(srpp V1-V2) nu pare suficient.
Ma gandeam la cei 2Vef pe care aparatele din ziua de azi ii dau pe la iesire.Si da e o problema ridicarea potentialului filamentului la valori asa de mari.
Link spre comentariu

Daca stie cineva sa calculeze amplificarea unui SRPP acesta ne va aduce mai aproape de solutie...Cu filamentele de la SRPP va trebui sa aleg solutia alimentarii lor in cc si cu minusul legat la un potential adecvat, probabil in jur de 160-180 V, de fapt cat se va gasi pe anoda triodei de jos...

Link spre comentariu

Nu stiu de ce, un documentul pus de Blue nu se vad (la mine) formulele. In documentul pus de mine (al doilea) se vad, de fapt se aia l-am pus.(poate-s ceva setari pe "compucter" care nu stiu sa le fac :sparge: )

Link spre comentariu

...

Cu filamentele de la SRPP va trebui sa aleg solutia alimentarii lor in cc si cu minusul legat la un potential adecvat, probabil in jur de 160-180 V, de fapt cat se va gasi pe anoda triodei de jos...

La anoda triodei de jos se va gasi +190V in raport cu masa de intrare ,asadar filamentul il urcati la +190V(static ca dinamic diferenta de potential atinge si peste 300V...) in raport cu catodul triodei de jos ?!. NU "merge" in situatia data SRPP in acelasi balon(asta_i solutia download/file.php?id=11678&mode=view acolo pentru "balon"-comun-musai in acest fel fiecare filament poate fi conectat corect).
Link spre comentariu

Aveti dreptate...in cazul asta?...ce tuburi imi recomandati? Tin la o solutie SRPP (ca orbul de bata?)...misa, nici la mine nu se vad cele puse de blue dar nici linkurile date de tine... imi dau eroare "404"... cum truda?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări