Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Led "wireless"

valytzu1207

Postări Recomandate

Va salut,

Vreau sa aprind un LED ce se afla in camera alaturata, dar fara sa trag fire sau alte sarmulite. Am gasit schema urmatoare http://skory.gylcomp.hu/kapcs/Wireless-led.gif dar distanta maxima intre bobine e de doar 8-9cm, iar la 13cm deja se stinge complet led-ul. Am alimentat montajul la 12v in loc de 5v si s-a incalzit foarte tare tranzistorul. Cum pot extinde aceasta distanta? Macar la vreo 30cm...

Numai bine!

post-24543-139829358432_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

• gica70

1

• valytzu1207

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Incearca un acord fin al circuitului receptor. Modifici valoarea condensatorului de 4.7nF pana obtii un transfer maxim de energie intre emitator si receptor, adica luminozitate maxima. Daca ai peretele din betorn armat se va pierde multa energie in perete.Daca alimentezi la tensiune mai mare atunci pune un tranzistor de putere mai mare si/sau pune-i un radiator.

Link spre comentariu

..si in plus fa bobinele identice, la milimetru!. In paralel pe c-ul de 4,7nF de la receptor leaga-te cu un condensator variabil (asa cum s-a spus mai sus) de la receptoarele industriale si incearca un acord precis pana se aprinde led-ul. Pe celalalt condesator de pe bobina emitatorului pune in paralel un cond de 100 pF. Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări