Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

help !! pt a termina doua proiecte

mihai1979

Postări Recomandate

salutare la maestri !!! dupa cum zice si titlul va cer ajutorul pt a o scoate la cap cu doua montaje cu atmega 8 .

1. am facut lc-metrul de aici http://qsl.net/yo6pir/lcavr.html si nu prea are chef sa functioneze in sensul ca : se aprinde, face autocalibrare dar... nu vede cond de calibrare (Cx=0). daca a mai intilnit cineva problema asta va rog sa ma luminati si pe mine cum a-ti rezolvat problema .

2. am mai facut si zener testerul de aici http://radiokot.ru/circuit/digital/measure/52/ si merge dar... are si el o problema .daca vreau sa masor un zener de 4,7 v zice ca e de 47 sau ce ii mai vine pe la cap . aici rog colegii softisti sa dea o privire pe hex ( cred ca este si in alt format )si sa imi zica daca e vreo greseala in hex sau nu .

acestea fiind spuse, va multumesc si astept intrebari si raspunsuri ! :multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6pir

2

• mihai1979

2

Top autori în acest subiect

LCmetrul ala este proiectat de mine si trebuie sa functioneze ireprosabil. Daca la tine nu merge cum trebuie este vina numai a componentelor folosite, a cablajului sau a unor defecte de lipire. Ceea ce au mai intalnit si altii in cazuri asemanatoare de defectiune este ca releul folosit nu aclanseaza ferm la tensiunea de 5V. Pentru a fi sigur ca nu-ti face probleme releul, fa astfel:-conecteaza un tester de continuitate-audibila pe contactele releului.-apasa tasta CAL si urmareste fenomenul care se intampla.-vei vedea pe afisaj indicatia "Calibrare", iar in casca aparatului se va auzi semnal care indica fermitatea contactelor releului. Daca din diverse motive nu se va auzi semnal si nu ai contact ferm la releu,nu este la tensiunea de 5V, etc, inlocuieste acel releu cu altul corespunzator.

Link spre comentariu

pai tocmai de la dvs de pe site am luat schema inclusiv cablajul deci..... ar trebui sa mearga. releul e de 3v si suporta f bine alimentarea iar contactele inchid f bine. ce altceva poate avea???

Link spre comentariu

Daca aclanseaza releul, daca arata pe afisaj c=0 dupa calibrare, ce arata in momentul in care pui un condensator la bornele de masura? Ce arata daca apesi pe tastele de etalonare? Pune niste poze in detaliu cu experimentul facut de tine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări