Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masini de spalat cu motor ''DIRECT DRIVE''

Vizitator 1 nou

Postări Recomandate

Am facut o gogomanie :aplauze sa cumpar o masina de spalat cu motor '' Direct Drive '' adica direct montat pe cuva , fara curea . Numai ca ... :ras: surpriza : cand ajunge la stoarcere , masina nu ia viteza . D.C.?Fiindca rufele nu sunt centrate . Din 3 sarje , 2 nu merg . Eu recomand tuturor care nu si-au cumparat inca ... :speriat ...sa se mai gandeasca . Daca totusi mai este cineva care :cry: ... il rog sa zica daca a reusit vreo imbunatatire . Eu ma gandeam sa -i gasesc senzorul care simte zgaltaiala si sa-l shuntez .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinellll

3

• validae

2

• one

1

• romica-b

1

Top autori în acest subiect

Probabil masina ta de spalat e defecta. Pana acum nu am mai auzit de asa ceva. In mod normal nu trebuie sa se intample. Du-o la service.Am un LG cu direct drive de mai bine de 5 ani si merge perfect. Fata de cea pe care o aveam inainte, nici nu se aude cand spala.

Link spre comentariu
Vizitator 1 nou

George , multumesc pentru sfat . Din pacate insa , masina mea are abia o luna si n-are rost s-o duc in service . Asa a fost ea proiectata . Eu cred ca cei dela LG au facut initial un studiu sa vada ce nemultumiri au oamenii in ce priveste masinile de spalat. Au descoperit ca pe utilizatori ii deranjeaza zgomotul . Apoi s-au intrebat: ce putem noi face ca sa micsoram zgomotul? ... pai sa micsoram vibratiile ! Dar cum sa facem asta ? ... pai sa nu lasam sa se invarta cuva daca rufele nu sunt centrate . Solutia ? Cred ca au pus un senzor de vibratii . Iata la ce a dus gandirea negativista a celor dela LG ! Au rezolvat o problema (zgomotul)inlocuind-o cu alta : sa nu poti folosi masina oricum vrei tu .

Eu mai am o masina Siemens la care ma saturasem sa-i schimb rulmentii . Cred ca am sa revin la ea . Are 10 ani , nu 5.

Link spre comentariu

...Din 3 sarje , 2 nu merg...

Nu stiu de ce patesti asa ceva dar asta sigur nu este un defect de proiectare. Sunt mai multe firme care fac masini de spalat cu motor direct drive, nu doar LG.

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_drive_mechanism

Daca era ceva tipic tehnologiei direct drive, ar fi observat si ei, nu? Senzor pentru vibratii au multe masini de spalat moderne, nu doar cele direct drive. Inteleg ca esti suparat si e dreptul tau sa crezi ce vrei.

Fiecare sa isi ia ce ii place. Eu recomand direct drive. La mine nu a facut figuri niciodata.

...Au rezolvat o problema (zgomotul)inlocuind-o cu alta : sa nu poti folosi masina oricum vrei tu...

Explica te rog ce vrei sa spui prin "a folosi masina oricum vrei"?
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator 1 nou

...sa poti pune la spalat oricat de multe sau putine rufe (fara a depasi capacitatea nominala ) ; sa poti sa pui orice fel de rufe (mari si mici ) ; sa nu conteze cat de multa apa retine fiecare rufa ; sa nu conteze cum asezi rufele in cuva . Chiar daca tii cont de toate acestea si incerci sa centrezi cat mai bine incarcatura , s-ar putea ca tot sa nu stoarca :sparge: ...iti vine s-o iei la fuga ! Programul este facut in asa fel incat , chiar daca dupa ce opresti si aranjezi , prima rotire merge perfect apoi iarasi se descentreaza si nu mai vrea sa ia viteza . Nici nu clateste bine (am gasit urme de detergent) iar de stors , numai uneori . O panarama de masina . Degeaba am dat banii pe ea . E noua ! Vrea cineva sa cumpere?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ar putea fi un defect.Ai mei au o masina automata clasica si aceasta are senzor de vibratii.Masina face mai multe incercari pana cand rufele sunt distribuite uniform si apoi "ia viteza".Trebuie bineinteles verificat programul de spalare (are stoarcere - nu este pe program "spalare manuala" sau "delicata"), daca viteza de stoarcere nu este limitata si de alte setari in meniu, etc.Oricum daca la sfarsitul spalarii rufele sunt stoarse inseamna ca masina nu este defecta. Faptul ca este "direct drive" inseamna ca s-a inlocuit o problema cu alta (transmisia prin curea are si avantaje).

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator 1 nou

Ai scos suruburile care fixeaza cuva pe timpul transportului?

Romica , Mersi pentru sfat :aplauze ! Era prea de tot sa nu le fi scos . Era ca si cum m-as fi intrebat de ce nu merge masina fara stecherul bagat in priza :da
Link spre comentariu

Sa stii ca s-au mai intamplat d-astea. Nu toata lumea stie de acele suruburi (spre deosebire de stecher,nu sunt tocmai la vedere).Ba mai mult,stiu pe cineva,care a cumparat o masina de spalat si cei care i-au livrat-o si instalat-o nu i-au scos suruburile...a fost inlocuita rapid de garantie...

Link spre comentariu
Vizitator tyc

E defecta ,apeleaza la garantie -posibil sa fie un produs pt Europa de Est ,unde merge si asa. Daca nu are garantie e o facatura si nu are rost sa-ti mai bati capul cu ea .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator 1 nou

Nu ai mentionat ce marca e masina ta de spalat, sa ne ferim pe viitor

Nici nu are importanta . Nu am dorit sa fac antireclama unui producator ci sa pun in discutie aceasta inovatie : direct drive . Merita sau nu ? Este cu adevarat o imbunatatire ? sau doar un transfer al neajunsurilor dintr-o parte in alta .
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator mariusmarius313

Si eu am ceva probleme cu maisna mea de spalat rufe, dar am incercat sa le rezolv prin cautarea de informatii. Pana acum nu am gasit mare lucru.

Editat de RoGeorge:

Scos link-ul.

Vă rog citiţi regulamentul acestui forum, există locuri speciale pentru reclamă/vânzări/cumpărări.

http://elforum.info/viewtopic.php?f=94&t=2390 (3.3)

Mulţumesc pentru înţelegere.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator ghe petrica

Am cumparat de la metro galati masina de spalat Arctic cu seria 7310630002.Sa dovedit a fi un REBUT. Un program de spalare de 2h si 45 min la mine dureaza 6 h programul de 30 min la mne dureaza 90 minute ...un program de stoarcere care ar trebui sa dureze 13 min la mne dureaza peste o ora..Am sunat la reprezentanta , a venit un tehnician care mi-a spus sa stau sa pezesc masina si sa o opresc cand cand se face timpul dupa cartea tehnica. Din cate stiu am cumparat o masina automata clasa A+ intr-un an de zile am folosit-o de 5 ori, datorita faptului defectuos de functionare. Din punctul meu de vedere CTCISTUL nu si-a facut datoria. dupa cateva luni am sunat din nou la reprezentanta si asteptam sa ne schimbe circuitul de comanda..am sunat pe numarul tehnicianului si nu mi se raspunde...intentionam sa ma adresez protectiei consumatorului. Cand am cumparat produsul m-am gandit ca fiind criza am vrut sa fiu patriot sa cumpar un produs romanesc ..imi puteam permite alta marca ..bani aveam in buzunar dar……..REGRET AMARNIC!!! In conditiile date iau si in calcul cumpararea altui produs de alta marca si pe aceasta sa o abandonez so trec la categoria pierderi…!Va recomand sa va ganditi de 3 ori inainte de a cumpara acest produs. Pe mine m-a DEZAMAGIT total !!! O am de un an de zile si nu pot sa ma folosesc de masina pe care am cumparat-o!

Link spre comentariu

De doua luni detin o LG Direct Drive de 5kg., functioneaza perfect, nici pomeneala de problema cu centrarea. Am folosit un poloboc pt. a aseza masina de spalat in pozitie perfect orizontala, am inlaturat cele 4 suruburi din spate, si asta a fost tot. A spalat inclusiv pantofi sport, si nu a protestat in vreun fel.Fata de hardughia de Indesit pe care o aveam inainte, e incredibil de silentioasa, in plus spala mult mai bine, e clar ca "italianca" era obosita rau...

Cand am cumparat produsul m-am gandit ca fiind criza am vrut sa fiu patriot sa cumpar un produs romanesc ..i

Poate doar daca sunteti turc, fiindca firma din Gaesti e turceasca de vreo cativa ani. :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări