Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

''Neacces'' la partitiile secundare

traianpop

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• traianpop

7

• wally_gatter

2

• Eusebiu Angelescu

2

• Th3_uN1Qu3

1

De regula dupa o instalare de sistem daca au fost folosite drepturile de admin pe anumite partitii/foldere/ si sau fisiere (numai pentru instalarile pe ntfs) va da un mesaj ca nu aveti permission to ...etc.La tipul de eroare care ati prezentat-o este ca si cum nu aveti instalate anumite programe...de ex. daca incercati sa deschideti un fisier de tip *.doc, si nu aveti MS Word instalat sau FreeOffice ceva care sa recunoasca extensia *.doc, va da eroare care ati spus-o ...daca puteti sa faceti un "printscrean" la mesajul de eroare ar fi ok....

Link spre comentariu

Nu are nicio treaba cu permisiunile. Ai avut porcaria aia de virus de autorun, care se raspandeste prin stick'uri USB. Problema se rezolva in felul urmator:

Deschizi un terminal de comanda (Start -> Run -> cmd -> Enter), si scrii asa:

D:attrib -r -s -h autorun.infdel autorun.infE:attrib -r -s -h autorun.infdel autorun.infF:attrib -r -s -h autorun.infdel autorun.inf

Si vei putea accesa partitiile in mod normal.

Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi, dar se pare ca antivirusul a fost mai rapid decat mine, si ''mana in mana'' cu The Unique(sau cum doreste dansul sa fie scris :jytuiyu Dupa restart si update automat la antivirus(Avast) s-a gasit un autorun in F: care a fost mutat in ''chest'' automat; acum sunt accesibile si acele partitii.Si pentru a nu deschide topic nou, cer un sfat:- se stie ca Avast isi face update automat(daca n-au fost modificate setarile initiale), si unele fisiere le recunoaste a fi ''malitioase''Am avut ''neplacerea'' sa-mi stearga de pe stick USB cateva drivere si alte cateva programe executabile(chiar si Messenger 10, luat de pe pagina oficiala)Cum se pot recupera aceste date? Unde au fost mutate? Nu ma intereseaza sa recuperez messenger, e usor de gasit, dar imi pare rau dupa alte fisiere .Multumesc!

Link spre comentariu

Ai avut porcaria aia de virus de autorun, care se raspandeste prin stick'uri USB.

:rade: ma gandem ca primul lucru a fost sa instaleze un antivirus ... mea culpa
Imi cer scuze ca nu ma exprimasem indeajuns de corect inainte;Kit-ul pt antivirus era pe o alta partitie( D: ), si neavand acces la ea, am zis ca va intreb pe dvs, ma gandeam ca poate e o chichita mai...deosebita :jytuiyu Asta s-a rezolvat, dar a doua intrebare ramane de actualitate:-cum (si de unde ?) se pot recupera fisierele sterse de Avast,considerate a fi ''naspa''?sau un driver nVidia, de exemplu, luat de pe pagina producatorului poate fi ''rau?Va multumesc!
Link spre comentariu
Vizitator Kosler

sau un driver nVidia, de exemplu, luat de pe pagina producatorului poate fi ''rau?

Nu, in principiu nu poate fi "rau".

Atata timp cat un driver este luat de pe pagina OFICIALA a producatorului sunt sanse foarte slabe, dar foarte slabe ca acesta sa nu mearga sau sa fie virusat.

Ai grija atunci cand cauti un driver, pentru ca sunt foarte multe site-uri "fake" care seamana foarte mult cu cele oficiale, ba chiar scriu despre nu stiu ce parteneriate si ca totul este ok, insa NU ESTE.

Link spre comentariu

cum au zis si colegii , ai virusi ,autorun-ul e defect , iar sistemul de operare nu il recunoaste ,deci nu stie cu ce sa decshida partitiile si de aia te intreaba aratandu-ti lista cu posibile programe..

Link spre comentariu

cum au zis si colegii , ai virusi ,autorun-ul e defect , iar sistemul de operare nu il recunoaste ,deci nu stie cu ce sa decshida partitiile si de aia te intreaba aratandu-ti lista cu posibile programe..

Sper ca de data asta sa ma exprim corect(sau mai coerent) :jytuiyu -problema cu partitiile am rezolvat-o, era problema unui alt calculator, nu al meu;- a doua problema se refera la calculatorul meu; antivirusul sterge (muta in carantina) anumite fisiere, cum ar fi drivere-setup, programe-kit etc, salvate pe un stick sau pe o alta partitie; intrebarea era cum se pot recupera acele fisiere. Multumesc!
Link spre comentariu

odata afectate nu cred ca se mai pot recupera, sunt schimbate de acel virus ,ar insemna sa refaci kiturile manual , e ca si cum le-ai creea tu.. deci , descarci altele de pe net , le pui pe un CD , care e suport READ ONLY si nu are cum sa fie contaminat ulterior, de pe un sistem curat fara virusi ca nu cumva sa scrii discurile si cu virusi.. bineinteles , se poate da restore la acele fisiere ,in functie de antivirusul folosit.. dar nu as recomanda restaurarea virusilor in sistem.. partea virusata ramane in carantina de regula.. in momentul in care o stergi ,o anumita aplicatie , cea care a fost infectata nu va mai functiona. Reinstalling the application might solve the problem !!

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Revin cu o alta intrebare.Un laptop nou, cineva a instalat W 7, a facut doua partitii, zice el.Momentan nu am acces la acel laptop, mi-a spus doar ca nu vede a doua partitie.Ceva cu unalocated, sau inactive partition...Asa ca in My computer nu apare acea partitie.Am stiut cum se face, dar am uitat :jytuiyu Laptop e Lenovo, nu stiu modelul(si nici nu cred ca e concludent pentru problema prezentata), HDD de 1 TB.In concluzie, e activa doar partitia unde e sistemul de operare, a zis ca a facut-o de 50 GB.Cum se aloca sau activeaza cealalta partitie?

Link spre comentariu

prima data trebuia sa partitioneze hardul iar apoi sa aleaga pe care partitie doreste sa instaleze windowsul.poate ca se poate rezolva cu partition magic sau paragon a se face noile partitii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări