Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DVR + Camera de supraveghere -Imagini nocturne DISTORSIONAT

adi37male

Postări Recomandate

Am o problema cu DVR-ul sau camera de supraveghere , si anume : numai noptea face asa :imaginea are distorsiuni si nu-mi dau seama de la ce . Am un fisier de 13 secunde ( are cam 5MB ca model ,il pot trimite sa vedeti mai bine cum arata imaginea. Daca puteti sa-mi spuneti care ar fi rezolvarea . Mentionez ca modelul camerei de supraveghere este KIR - 639T30

http://cantonk-cctv.en.made-in-china.com/product/gomnqPkYgvUF/China-4-9mm-Manual-Zoom-Lens-CCTV-KIR-2365T30-.html

iar modelul DVR -ului este ca H264 ( ASIC) 4 x CIF , Frames : 1F/s~30F/s .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi37male

6

• doru77

3

• E_manuel

2

• ComponentePc

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posibil ca din cauza suprasolicitarii sursei, a alimentatorului adica (noaptea se aprind si led-urile). Puneti o imagine. majoritatea dvr-urilor vin insotite de un soft care face capturi.

Nu ma lasa sa fac captura , am pus pe player fisierul si acolo are optiune de captura , dar nu vrea sa faca poza. Atunci care este propunerea dvs? Sa cumpar un alt transformator de alimentare a camerei ? 12 V CC cu 400 mA.
Link spre comentariu

Exista posibilitatea sa fie alta cauza. Mai bine imprumutati unul, dar peste1,5A. Pentru captura, copiati in calculator un fisier cu imagini inregistrate de DVR, si cu ajutorul softului efectuati captura. E posibil ca poza sa fie salvata in alt loc decat credeti.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Exista posibilitatea sa fie alta cauza. Mai bine imprumutati unul, dar peste1,5A. Pentru captura, copiati in calculator un fisier cu imagini inregistrate de DVR, si cu ajutorul softului efectuati captura. E posibil ca poza sa fie salvata in alt loc decat credeti.

Am resit sa scot si o captura ( o poza ) ca sa va faceti o idee cum arata aceasta distorsiune .

Inca nu am rezolvat problema , astept si alte recomndari. Va multumesc !

post-61478-139829366083_thumb.jpg

Link spre comentariu

e logic sa ai mai mult sau mai putin ca cei 12V necesari unei camere, important este sa afle tensiune in sarcina si daca este alimentator in comutatie sa isi faca o idee despre riplu in consum maxim (IR ON).din imaginea atsata nu pare a fi o probleme de la alimentatorul camerei dar totusi e bine sa incerci cu un alimentator clasic (cu transformator pe tole) de 12V min 800mA. Dvr-ul respectiv are conectata o singura camera?

Link spre comentariu

e logic sa ai mai mult sau mai putin ca cei 12V necesari unei camere, important este sa afle tensiune in sarcina si daca este alimentator in comutatie sa isi faca o idee despre riplu in consum maxim (IR ON).din imaginea atsata nu pare a fi o probleme de la alimentatorul camerei dar totusi e bine sa incerci cu un alimentator clasic (cu transformator pe tole) de 12V min 800mA. Dvr-ul respectiv are conectata o singura camera?

Alimentatorul camerei video pe care il folosesc este din acela universal adica se poate comuta tensiuni de la 1,5 - pana la 12 V CC , iar amperajul este de 1000 mA ,,, Instructiunile camerei video cere un alimentator de 12V si un amperaj de 400 mA . DVR-ul are conecatata doar o singura camera pe acest alimentator . E ciudat , ca NUMAI NOAPTEA ARE DISTORSIUNI IMAGINEA, ziua insa, e OK .
Link spre comentariu

Pentru ca noaptea se aprind si led-urile, deci consumul creste, posibil ca alimentatorul sa nu poata debita curentul necesar si atunci tensiunea scade. Chinezariile din comert nu livreaza niciodata ceea ce scrie pe ele. Poate fara sarcina. Asa cum a zis si Stefan, masurati tensiunea in momentul cand este alimentata camera, cu led-urile functionand. Defectul din imagine nu prea pare a fi din cauza asta, dar nu strica sa fiti sigur

Link spre comentariu

Am o problema cu DVR-ul sau camera de supraveghere , si anume : numai noptea face asa :imaginea are distorsiuni si nu-mi dau seama de la ce(...) .

Pe timpul verii facea la fel ?

Daca nu, procedeaza astfel, inveleste camera cu un covoras de plastic, am intalnit la unele camere de supraveghere probleme identice cu ceea ce semnalezi, frigul are efecte negative asupra componentelor electronice.

Verifica inregistrarile camerei protejate de frig de pe timpul noptii dupa aceasta operatiune, vezi daca gasesti distorsiuni ori nu.

Daca totusi apar, treci pa procedura doi, oricum, lasi camera protejata de frig.

Pentru a verifica daca este din cauza consumului, datorat de ledurile infrarosii, pune o bricheta cu led, sa lumineze pe senzorul camerei, pana se sting ledurile infrarosii, tii ledul aprins al brichetei lipit de senzor, eventual pui pe cineva, iar tu te uiti in monitorul de control, poti verifica cu un telefon dat pe camera si filmezi camera de filmat, prin telefon, sa vezi becurile stinse ci nu aprinse.

Procedura se efectueaza pe timpul noptii, apoi verifica inregistrarile ori te uiti in mod direct daca esti ajutat de cineva, si vezi daca gasesti distorsiuni.

Link spre comentariu

eu zic sa pui un alimentator mai bun , cel ce zici tu ca il folosesti e si de doi bani ( asa sunt majoritatea celor universale) si pe langa asta 1000mA are cu voltajul setat pe minim , cum cresti voltajul scade si amperajul maxim furnizat de alimentator deci e posibil la 12v sa nu mai ramai cu 400mA cat are nevoie camera.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am o problema cu DVR-ul sau camera de supraveghere , si anume : numai noptea face asa :imaginea are distorsiuni si nu-mi dau seama de la ce(...) .

Pe timpul verii facea la fel ?

Daca nu, procedeaza astfel, inveleste camera cu un covoras de plastic, am intalnit la unele camere de supraveghere probleme identice cu ceea ce semnalezi, frigul are efecte negative asupra componentelor electronice.

Verifica inregistrarile camerei protejate de frig de pe timpul noptii dupa aceasta operatiune, vezi daca gasesti distorsiuni ori nu.

Daca totusi apar, treci pa procedura doi, oricum, lasi camera protejata de frig.

Pentru a verifica daca este din cauza consumului, datorat de ledurile infrarosii, pune o bricheta cu led, sa lumineze pe senzorul camerei, pana se sting ledurile infrarosii, tii ledul aprins al brichetei lipit de senzor, eventual pui pe cineva, iar tu te uiti in monitorul de control, poti verifica cu un telefon dat pe camera si filmezi camera de filmat, prin telefon, sa vezi becurile stinse ci nu aprinse.

Procedura se efectueaza pe timpul noptii, apoi verifica inregistrarile ori te uiti in mod direct daca esti ajutat de cineva, si vezi daca gasesti distorsiuni.

Am facut cum mi-ai sugerat , am pus un fascicul luminos pe senzorul camerei ,s-au stins ledurile toate , iar imaginea tot cu distorsiuni era... Deci vara facea la fel ,,, este exclus cauza frigului .. Nu stiu ce poate sa mai fie ...
Link spre comentariu

Atunci sursa este posibil sa fie de vine, oricum, unii oameni au schimbat sursele de la camere dupa ureche, au durat cateva zile insa sa arda iremedibil camerele video, si au ramas de piese la mine :rade:

Sursa ce alimenteaza camera, este de la producator/vanzator ?

Ce fel de sursa de alimentare se foloseste la camera respectiva ?

Din cate am observat, nu necesita mai mult de circa 400 mA, insa ar putea merge una de maxim 1 A fara probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări