Vizitator Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 La care suprafata frontala te referi? Link spre comentariu
Vizitator seftaka Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 La care suprafata frontala te referi?Ma refer la suprafetele frontale astfel: incep cu suprafata frontala din dreapta, degrosare, cat material se prelucreaza, treceri, pentru ca apoi sa execut gaura de centrare, acelasi lucru valabil si pentru partea din stanga . Semifabricatul are d60, l215mm. In rest stiu la degrosari, dar nu inteleg suprafetele frontale, de ce trebuie prelucrate. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 La degrosare se ia de regula cea mai mare parte din adaosul tehnologic. Deci daca la unul dintre capete, avem un adaos de 5 mm, il vom strunji de regula din doua operatii de degrosare si una de finitie. Prima degrosare, va realiza o "indreptare" a capatului semifabricatului, care din debitare poate avea o suprafata mai mult sau mai putin inclinata si/sau neregulata. Link spre comentariu
Vizitator seftaka Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 .Deci, prind in universal, prelucrez suprafata frontala, gaura de centrare, intorc, prelucrez si cealalta suprafata frontala, gaura de centrare, finisare! Dupa aceea este bine de exemplu am diametrul maxim 54, daca realizez o strunjire de degrosare la d54, pe intreaga suprafata, dupa care prelucrez la d42 pe lungimea 30mm, apoi la lungimea 58mm, apoi canal d39,5 pe lungimea 1,9, apoi d30?? Dupa care tesituri, frezare canal de pana, patrat?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Cred ca da. De altfel exista mai multe tehnologii optionale. Link spre comentariu
Vizitator seftaka Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Cred ca da. De altfel exista mai multe tehnologii optionale.Poate puteti impartasi si alte tehnologii, idei! Stima! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Tehnologiile sunt in functie de masinile unelte avute la dispozitie si practic numarul lor este nelimitat. Link spre comentariu
Vizitator seftaka Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Exista un strung sn400, si o freza orizontala 32! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Exista mai multe masini cu codificatie asemanatoare. Strungurile SN 400, SNB 400, SN 401 si SN 402 sunt variante ale aceluiasi tip de strung. In ceea ce priveste frezele, exista mai multe tipuri distincte de freze cu codul numeric 32. Freza universala pentru scularie FUS 32 produsa de "Infratirea" Oradea. Freza universala FU 32, freza orizontala FO 32 si freza verticala FV 32, produse de IM Cugir. Pentru productia de serie mijlocie se prefera freza FU 32, care este foarte rigida si mai versatila decat FO 32 sau FV 32. Link spre comentariu
Vizitator seftaka Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 .Imi puteti spune care este avantajul prinderii intre varfuri in amble capete, nu un varf si universal? Voi prelucra ambele suprafete frontale si gaurile de centrare aferente , si voi renunta la prindere in universal, ce parere aveti? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Prinderea intre varfuri, se executa foarte rar in strungarie. Atunci cand gaurile de centrare se dau pe masini speciale de centruit arbori si nu mai exista nici-o alta suprafata prelucrata, fixarea se face intre varfuri, iar antrenarea se face cu un antrenor special. Din cate stiu eu, singurul avantaj al prinderii intre varfuri, ar putea fi in unele cazuri o lungime totala mai mare, care poate fi prelucrata. Daca insa, centruiesti arborele direct pe strung si mai prelucrezi in plus si o suprafata de capat a acestuia din aceeasi prindere, nu va fi nevoie de prelucrare intre varfuri, care complica tehnologia prin necesitatea demontarii si remontarii universalului, ceea ce inseamna timpi totali de prelucrare pe strung mai mari si deci costuri mai ridicate. Link spre comentariu
Vizitator seftaka Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 .Deci prelucrarile de degrosare cu prindere in universal, si cele de finisare,rectificare intre varfuri? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Deci prelucrarile de degrosare cu prindere in universal, si cele de finisare,rectificare intre varfuri?Nu asta am vrut sa spun. Cred ca ar trebui sa citesti mai atent. Pentru operatiile de finitie pe strung, se foloseste mai degraba accesoriul "lineta" decat sistemul de prindere intre varfuri. Prinderea arborilor intre varfuri, este specifica operatiilor de rectifcare rotunda. Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Modalitatea de prelucrare intre varfuri se preteaza cand este necesara scoaterea piesei de pe strung si repunerea ei pe strung. Cu nici o alta metoda de prindere nu se poate garanta prinderea piesei in strung de fiecare data in aceeasi pozitie. Si cu un universal cu bacuri independente, centrarea piesei este foarte laborioasa ceea ce duce la pierdere de timp tehnologic. Vad ca antrenarea inimii se face la strungurile moderne chiar de bacurile universalului nemaifiind necesar un platou, deci scoaterea universalului si restul operatiilor.Ceva in genul acesta: Link spre comentariu
Vizitator seftaka Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Ceva in genul acesta:Am inteles, din pacate strungul pe care trebuie sa lucrez eu, e unul vechi... un sn400! Deci, raman cu prindere in universal! Acum, o alta intrebare, in legatura cu strunjirea, este ok, eu avand diametrul maxiim 54 pe arbore, sa realizez o strunjire de degrosare la aceasta cota pe toata lungimea, si ulterior sa prelucrez celelalte cote d42,d30...? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum