doru3160 Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Ai destula treaba pana il vezi mergand cum trebuie,si cand o fi sa fie,daca nu ai alta sursa,iti trimit eu un ECC88 si un ECC85,sa ai cu ce te juca...cu ECC81 ma indoiesc sa poti face ceva in blocul de UUS. Link spre comentariu
mila Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 ECC81(12AT7) a fost lampa din care a rezultat ECC85 a fost si prima lampa folosita in blocurile FM la inceputuri.In principiu se poate folosi dar eu cred ca nu are rost sa modifici schema. ECC85 sau ECC88 si chiar PCC88 se gasesc fara probleme.Daca e vorba de rusesti atunci 6H23P icon_jook Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Stiti cumva in ce tip de aparat a fost utilizat ECC81in blocul de UUS?Intreb pt ca n-am intalnit bloc cu noval decat cu ECC85 sau ECH81(lasand la o parte sovieticele)...imi dau seama ca nu le-am vazut pe toate,de aia eram curios unde s-a folosit 81 in loc de 85... Link spre comentariu
mila Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 ECC81 nu a fost folosita in aparatele construite in Romania. Aici o discutie privitoare la ECC85/ECC81 http://www.vintage-radio.net/forum/show ... hp?t=55105 Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Dupa cate se pare,nu numai in Romania nu au fost folosite,ci doar peste ocean au folosit o vreme ECC81,probabil pana s-au lamurit,in Europa,cam tot ce a fost fabricat a fost in general cu ECC85,sau am mai intalnit pe unele blocuri ECH81.Si cum aparate de peste"garla"mai greu ajung la noi,probabil va mai trece vreme pana vom "pipai"si noi un ECC81 in blocul de UUS... Link spre comentariu
mila Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Da Americanii au ramas fideli si au folosit 12AT7(ECC81) apoi au trecut pe ECC88 cascod+ECF80 si la sf. pe nuvistoare.Nu au prea folosit ECC85 care de fapt a fost impus de firmele din Europa. Link spre comentariu
Vizitator g05 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Am ajuns si eu in faza de a restaura un Traviata.Aparatul functioneaza deja dupa inlocuirea mai multor piese, in special a condensatorilor electrolitici, refacerea lipiturilor la socluri, si curatarea de rigoare la contacte, mai trebuiesc insa o serie de reglaje.Are cineva datele de reconstructie ale bobinei L200 de pe intrarea AM ? Placa a venit cu aceasta bobina lipsa (era sparta si cazuta de pe placa). Fara ea, sensibilitatea pe AM este foarte slaba.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Salut ,Este indicat sa fie demontate cu grija soclurile tuburilor in vederea curatirii placii-suport sub acestea deoarece depunerile de praf si alte impuritati pot produce diverse neplaceri in timpul functionarii . La remontarea soclurilor se va monta un tub ( de preferinta defect ) , consecutiv , in fiecare soclu pentru alinierea pinilor in timpul lipirii acestora ; astfel se previne fisurarea tuburilor care urmeaza sa fie utilizate in aparat .Inductanta L 200 ( paralel cu C 202 ) realizeaza rejectia frecventei intermediare MA si este realizata pe o carcasa cu 4 galeti unde sunt folositi doar cei doi din centrul acesteia . Infasurarea contine 2 x 60 spire din Lita de RF 9 x 0,05 Cu EM + poliuretan , bobinaj tip mosor . Reglajul acesteia se face din miezul de feroxcub si consta in obtinerea unui minim la iesirea aparatului atunci cand la intrarea de antena se aplica un semnal standard de FI 455 kHz , fm = 1000 Hz si m = 30% , avand comutatorul de unde pe UM si CV inchis . Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Prospect radio Traviata 1 S692Ap se poate descarca de aici : http://www.4shared.com/office/VZMiOyFZ/ ... 692Ap.html cu stima Soldan Link spre comentariu
daniele1625 Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Va salut! Stie cineva daca pot sa inlocuiesc un condensator de 47nf care are pierderi si are deja rezistenta mare,cu un condensator de aceeasi valoare 47nf,dar din poliester,avand in vedere ca se zice ca cele care nu sunt ceramice sunt inductive. A mai probat cineva sa puna stiroflex in loc de ceramici? Multumesc mult!! Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 47nF e deja o valoare mare dar probabil ca merge in decuplari sau in audio fara probleme.Dca totusi sunt probleme se poate pune in paralel un 1000pF.Ca sa va lamuriti va rog sa cititi si urmatorul articol:http://www.qrp.pops.net/hf-ragbag.asp mai in josul paginii la pct.5(bineinteles sunt multe de citit aici) Link spre comentariu
daniele1625 Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Mersi mult Mila!! Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Prospect radio Traviata 1S692Ap,fara schema dar cu Anexa,plus prospect Supraphon H 46 se poate descarca de aici : http://www.4shared.com/rar/MIHbbMTd/Pro ... 692Ap.html cu stima Soldan . Link spre comentariu
Vizitator match Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Poate cineva sa ma lumineze cu tensiunile din final audio la Traviata? Tensiunea de pe anodul al doilea al ECC83 este incapatinata si este de 82V. In schemele gasite pe aici este de 15V. Daca nu gresesc tensiunea in paranteza e pe UUS. Oricum tensiunea la mine nu se schimba daca aparatul functioneaza pe UL,UM,US sau UUS. Radioul functioneaza cu gajait la volum mai mare de 50%. Am luat semnal dupa potentiometrul de volum si l-am bagat intr-un amplificator bun si totul e OK. Am luat semnal dupa primul anod al ECC83 si la volum de aprox 75% incepe gajaiala la fel se intampla si dupa al doilea anod. Am schimbat lampile fara nici un efect inspre bine. (lampi folosite-nu stiu daca sunt foarte bune). Pe UL,UM,US nu se percepe gajaiala foarte tare, decat la volum peste 80%. Pentru UUS am facut convertorul cu LA1185 care e super OK. Am citit undeva, tot in forum, dar nu mai gasesc, ca schema este gresita. Rog un cunoscator binevoitor sa ma lumineze. Cu respect si multumiri. Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Salut,In schema din "Cartea albastra" , vol 1 , pag 116-117, in loc de tensiunea de 15V se va citi 75V. Diferentele de tensiune MA-MF nu sunt semnificative in AAF unde PSF este acelasi pentru ambele regimuri de receptie. Legat de anomalia mentionata, se vor monta condensatoare de filtraj noi , cu precadere C 241 care in unele cazuri este in acelasi corp cu C 243,C243A ( 100+100+10yF) sau separat ( 8 yF/350V) fixat direct dedesubtul placii imprimate, cand C243, C243A este de 100+100yF.Preventiv, se inlocuieste C244, C242 si C 240 (doar daca acesta este cu hartie). Se vor urmari rezultatele . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum