Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traviata1

gigiones

Postări Recomandate

multumesc @iora intradevar de real folos postarile tale, arata super tot ce ai facut si f bine explicat..La mine se pare k sunt mai multe probleme la care sper sa gasesc rezolvare . Pana gasesc bobine, o sa-l mai curat zilnic :speriat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigiones

11

• kripton

8

• doru3160

5

• mila

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu am mai rabdat si azi l-am bagat in priza asa cu bobinele distruse. Am constatat ca am zgomot in difuzor (8 Ohm 3w chinezarie )si ceva brum , nu am reusit sa receptionez ceva pe nicio banda..se aprind toate lampile chiar si ochiul magic si becul de la scala.Se incalzeste destul de tare in zona R232, r228, si lampii EL84. Nu am reusit sa vad daca lampa EBF89 se aprinde sau asa tre sa functioneze. Locuieste cineva priceput prin zona Iancului sau Muncii ?______________________________________________are cineva un EBF89 ? am vazut ca e sparta sau a crapat !!!!???______________________________________________nimeni ebf 89 sau bobinele din blocul de claviatura pe L, M si S2 montate pe randul 2 !!!!!?????

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

nu am mai rabdat si azi l-am bagat in priza asa cu bobinele distruse. Am constatat ca am zgomot in difuzor (8 Ohm 3w chinezarie )si ceva brum , nu am reusit sa receptionez ceva pe nicio banda..se aprind toate lampile chiar si ochiul magic si becul de la scala.Se incalzeste destul de tare in zona R232, r228, si lampii EL84. Nu am reusit sa vad daca lampa EBF89 se aprinde sau asa tre sa functioneze. Locuieste cineva priceput prin zona Iancului sau Muncii ?______________________________________________are cineva un EBF89 ? am vazut ca e sparta sau a crapat !!!!???______________________________________________nimeni ebf 89 sau bobinele din blocul de claviatura pe L, M si S2 montate pe randul 2 !!!!!?????

Daca erai din Pitesti pana acum aparatul era rezolvat...EBF 89 nu este greu de gasit (ia legatura cu userii luk9900, kosmin227,alinia etc sau da un anunt la cumparari)Brumul se datoreaza condensatorului de filtrare IT superuscat, trebuie sa-l inlocuiesti...
Link spre comentariu

coletul de la @kripton a ajuns in conditii f bune, bine impachetat, Dupa montarea bobinelor Traviata functionand pe L, M, S1, S2. Ramane in continuare problema UUS...Are cineva un E88CC sau ECC85 ???multumesc si @SHONELU pt donatia facuta !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare, astazi am recuperat un radio Traviata de la un cetatean rrom.

E in stare destul de buna, aproape complet.

M-a atrage faptul ca are si FM, banda veche, dar c-un convertor se rezolva.

Pun o intrebare:se mai merita sa fie readus la starea de functionare initiala, adica ca performante e destul de bun?

As vrea sa-l folosesc aproape zilnic, deci nu e o piesa de colectie.

Modelul acesta este:

http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=8680

Link spre comentariu

Salut,Cu siguranta , merita sa-l refaci daca doresti , caracteristicile electrice sunt similare receptoarelor "Darclee"cu diferente la US ( are doua subgame ) iar blocul UUS este cu acord capacitiv .

Link spre comentariu

Ok, o sa incerc sa-l repun pe picioareLa prima vedere are numai o bobina cu o infasurare distrusa, dar e cu putine spire, deci usor de remediatCondensatori deasemenea majoritatea cred ca trebuie sa zboare, cel putin cu electroliticii nu stau deloc la discutieApoi trebuie sa vad conexiunile trafului, care a fost "dat deoparte" de catre "meserias", dar am reusit sa-l recuperez de la el Si sa fac rost de-o ECC85 pt ca lipseste, as incerca ca in locul ei sa pun o 6N3P, e cam apropiata la caracteristici, numai ca trebuie sa mesteresc un soclu adaptor ca nu vine deloc la pini

Link spre comentariu

Mai bine incearca un ECC 88,blocul asta e mai nabadaios decat cel cu acord cu bobina variabila,si daca nu merge din prima,probabil va trebui defrisat,luat piesa cu piesa si replantat,altfel e incomod de lucrat pe el si te apuca dorul sa tii ceva slujbe in care sa pomenesti de sfinti...eu asa am reusit la al meu sa-l repun in functie,si am gasit capacitati oricum,doar pe valoare nu :rade: In locul unde il vei folosi,va trebui sa-i incropesti si o antena cat de cat buna,altfel e orb ca o cartita,nu vede prea multe posturi pt ca nu are antena din ferita,si totul intra pe borna de antena ,sau nu.Succes.

Link spre comentariu

Pana vine vremea UKW-ului se poate cauta un E88CC in loc de ECC 85 , inlocuire directa si rezultate mai bune . Condensatorii se pot schimba preventiv dar numai cei electrolitici si cu hartie ( daca sunt ). Aceste aparate au de regula condensatori PMP ( caramele ) sau/si ceramici si acestia trebuie pastrati .Vad ca am postat simultan , @Doru si eu , gand la gand .

Link spre comentariu

ECC88 chiar n-am niciuna, pt audio sunt fidel tuburilor rusesti, asa ca nu i-am dat importanta, poate si din cauza pretului mai mareAm insa o ECC81, aceasta difera doar putin asupra conexiunii filamentuluiAntene am deja facute, nu-s ele acordate exact pe frecventa dar sunt mai bune decat nimic(sunt pt benzile de radioamatori)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări