Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traviata1

gigiones

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigiones

11

• kripton

8

• doru3160

5

• mila

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

multumesc mult pt topic. In legatura cu convertorul de la Conex-se poate spune ''A fost odata ca-n povesti'' acestia nu mai au productie cam de mult , asa ca nu mai cautati la ei. O alta varianta de gasit un convertor, este prin comanda la tme.Acu pt k sunt convins ca merge, o sa incerc sa pun in functiune traviata 1....vad ca are ceva fire deslipite, iar lampile le-am gasit scoase prin sasiu :speriat .. difuzorul a umplut burta unui soarece, si nu mai are membrana.Are cineva o foto cu el din interior sa poata fi vazuta asezarea componentelor !!??E prima data cand bag mana in unul cu lampi :bataie

Link spre comentariu

Va salut ,@ < gigiones > ,Prima data este indicat sa se repuna aparatul in functiune .Abia dupa ce acesta functioneaza impecabil sa se treaca la conversie .Pentru asta trebuie ca d-vs. sa puneti poze pentru a fi ajutat si in primul rand sa procurati un difuzor , aparatul trebuie verificat cu atentie , posibil ca soriceii sa se fi atins si de alte componente care vor trebui refacute sau inlocuite . Este nevoie si de o dotare minima cu scule ( multimetru , letcon etc . ) si de foarte multa rabdare si atentie .@ < mokus> , Radioreceptorul " Terta" nu se poate adapta pentru UUS . Acest aparat receptioneaza numai emisiunile cu MA .

Link spre comentariu

Traviata 1 are banda uus initial? Si pe mine m-ar interesa treaba,dar nu am idee cum as putea adapta si ce convertor la un Terta cu lampi ca are numai UL,UM,US

O solutie relativ simpla si ieftina: se poate recupera din orice receptor tranzistorizat blocul UUS si amplificatorul FI-MF iar iesirea audio se cupleaza pe intrarea potentiometrului de volum a etajului audio din RR Terta.O alta solutie pe care am aplicat-o eu cu mare succes a fost si utilizarea modulului radio MF STEREO dintr-un radiocasetofon auto (o chinezarie la un pret derizoriu avand si etajul final de putere ars) iesirea audio fiind luata de pe potentiometrul de volum din fata TDA-ului distrus...:da
Link spre comentariu

multumec baieti !, convertorul trebuie sa vina.....scule am...., o sa fac rost si de un difuzor macar de proba (5 ohm 6w parca original) si o sa revin cu ceva foto k nu stiu pe unde sa pun cele 3 lampi gasite . Inca nu am timp aku (ma invart printre sarmale si sunci). iar dupa ce o sa-i pun lampile si diful o sa-i dau o cheie sa vedem ce poate sa mai faca. Mi-ar placea sa-l aud functionand... o sa-mi amintesc de soacra mea de fiecare data, desi in ultima data cand am luat aparatul de la ea nu cu prea mare placere... :85

Link spre comentariu

O solutie relativ simpla si ieftina: se poate recupera din orice receptor tranzistorizat blocul UUS si amplificatorul FI-MF iar iesirea audio se cupleaza pe intrarea potentiometrului de volum a etajului audio din RR Terta.O alta solutie pe care am aplicat-o eu cu mare succes a fost si utilizarea modulului radio MF STEREO dintr-un radiocasetofon auto (o chinezarie la un pret derizoriu avand si etajul final de putere ars) iesirea audio fiind luata de pe potentiometrul de volum

Si care e farmecul ? Aparatul va avea performantele " chinezariei " (zgomot caracteristic ) fara sa mai socotim si alimentarea acesteia .
Link spre comentariu

multumec baieti !, convertorul trebuie sa vina.....scule am...., o sa fac rost si de un difuzor macar de proba (5 ohm 6w parca original) si o sa revin cu ceva foto k nu stiu pe unde sa pun cele 3 lampi gasite . Inca nu am timp aku (ma invart printre sarmale si sunci). iar dupa ce o sa-i pun lampile si diful o sa-i dau o cheie sa vedem ce poate sa mai faca. Mi-ar placea sa-l aud functionand... o sa-mi amintesc de soacra mea de fiecare data, desi in ultima data cand am luat aparatul de la ea nu cu prea mare placere... :85

Mai intai sa ai in vedere sa verifici blocul de alimentare si condensatorul IT sa nu ai surprize cu pocnituri si artificii :ras: Apoi alimentezi aparatul :mai intai etajul final apoi restul etajelor si obligatoriu sa fie cuplat la masa, pentru ca intodeauna curentul electric este nemilos.
Link spre comentariu

O solutie relativ simpla si ieftina: se poate recupera din orice receptor tranzistorizat blocul UUS si amplificatorul FI-MF iar iesirea audio se cupleaza pe intrarea potentiometrului de volum a etajului audio din RR Terta.O alta solutie pe care am aplicat-o eu cu mare succes a fost si utilizarea modulului radio MF STEREO dintr-un radiocasetofon auto (o chinezarie la un pret derizoriu avand si etajul final de putere ars) iesirea audio fiind luata de pe potentiometrul de volum

Si care e farmecul ? Aparatul va avea performantele " chinezariei " (zgomot caracteristic ) fara sa mai socotim si alimentarea acesteia .
La TERTA nici nu se pune problema. Se aude mai bine decat folosind solutia cu convertor UUS / US si de altfel mai complicat, dubla schimbare de frecventa, etc, etc :rade:Sau pentru cei mai pretentiosi pot sa utilizeze un bloc MF PLL cu sinteza de frecventa eventual comandat prin telecomanda.Alimentarea se face din alternativ 6V (traful aparatului) cu dublare de tensiune (doua diode) se ajunge pe la cca 14V cu filtrare.
Link spre comentariu

am gasit pe capac o schema cu dispunerea lampilor..o sa-l bag in casa si poate diseara ma ocup un pic de el......ridic si niste foto , sper sa se vada defectele si poate imi dati o idee pe unde vin !!!In fuga am observat ca cel galben dr jos vine la dif...este legatura cu mufa pt boxa suplimentara restul ...!!!???

Link spre comentariu

am gasit pe capac o schema cu dispunerea lampilor..o sa-l bag in casa si poate diseara ma ocup un pic de el......ridic si niste foto , sper sa se vada defectele si poate imi dati o idee pe unde vin !!!In fuga am observat ca cel galben dr jos vine la dif...este legatura cu mufa pt boxa suplimentara restul ...!!!???

Pai da!Are blocul de alimentare decuplat ma refer la IT iar in ultima poza am vazut o bobina UM doborata (am incercuit-o in poza)Firul rosu desprins din poza 5 poate fi de la becul de scala.Va trebui sa-i scoti placa afara sa-i faci o poza de sus sa vedem mai multe detalii...De altfel nu sunt montate nici lampile EL84 (vezi poza 3) langa traful final si EBF89 (vezi poza2) dupa ECH81

post-36350-139829357404_thumb.jpg

post-36350-139829357413_thumb.jpg

post-36350-139829357414_thumb.jpg

Link spre comentariu

am revenit cu foto avand placa scoasa. Si bobina pe L si S1 de pe acelasi rand sunt terminate precum si C 221 pe Lungi. La traful de iesire la partea superioara se vede doar un conductor verde ce duce in placa, nici cu lupa nu am observat ca ar fi existat langa el ceva din infasurare !!!Tre sa repar si potentiometrul de joase.. Astept pentru comparatie ofoto completa !! merci !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări