Vizitator gaby161290 Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Ei bine... am postat pe Elforum crezand ca pot gasi colegi de forum care sa ma ajute in gasirea unor boxe. M-am hotarat sa imi iau un "sistem" audio, si cum nu prea ma pricep foarte bine, si nu am unde sa ascult boxe ( pentru ca in tara asta nu prea sunt showroom-uri dedicate acestui lucru, sau daca sunt au 2 boxe prafuite si lovite si probabil care nu functioneaza cum trebuie ). Bun revenim. Din cercetarile mele am decis asupra unui singur tip de setup: 2 Standfloor cu 3 cai sunt perfecte ( cu posibilitatea de achizitionare unui subwoofer pe viitor ) asa ca am gasit vatiantele astea http://www.cerwinvega.com/home-audio/fl ... ls-28.html sau http://www.cerwinvega.com/home-audio/fl ... e-12f.html ; Problema cu ele este ca sunt foarte scumpe, dar imi imaginez ca au o performanta buna ( acum nu stiu care sa aleg dintre cele 2, cea cu driverul mare de bass sau cea cu 2 drivere mai mici de bas pe boxa? daca e prea mult bas nu e o problema se poate regla din egalizatoare ) oricum, daca le vreau pe acestea trebuie sa mai strang si niste bani de un reciver si oricum nu sunt pe stoc nici macar la importator drept urmare: timp am. asa ca daca cineva a ascultat aceste boxe poate sa imi spuna cum se aud? si daca se poate sa imi recomande cineva niste boxe asemanatoare? sau chiar si un sistem 2.1 cu reciver, oricum... astept sugestii asupra unui unui sistem audio puternic si de calitate cu un pret acceptabil pana in 2 200 RON... va multumesc! Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 In primul rand trebuie sa decideti la ce le veti folosi:pentru muzica sau pt sunet din filme+jocuri.Apoi sa observati in ce camera le veti amplasa-dimensiuni, eventale suprafete vitrate, material pereti/plafon.De la o camera de minim 20 mp se poate opta pt. floorstand-uri, altfel ar fi mai potrivite niste bookshelf-uri.Receiver-ul cumparati-l de la un magazin cunoscut, care poseda showroom, nu de la magazine online, si intrebati unde anume se preda aparatul in caz de defect, la garantie. Nu acceptati aparate refurbished, SH sau mai stiu eu ce, in schimbul unei reduceri de pret, pierdeti însutit. Nu acceptati decat boxe in cutia lor, nedesfacuta.Acele Cerwin-Vega nu-mi plac, nu le-am ascultat, dar nu-mi inspira incredere. Ca sugestie vaga si generala, as merge pe Monitor Audio BX 5. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Eu as recomanda un sistem audio cat se poate de simplu compus dintr-un amplificator la minim 100W/8 ohm ( desi amplifuri de calitate din comert nu prea gasesti decat la preturi exorbitante ), personal as sugera ca o ideie mai inspirata achizitionarea unui amplif complet de la unul din utilizatorii avansati care se ocupa cu comercializarea de astfel de aparate de aici de pe forum, gen sorteh sau dj leco, de la ei esti sigur ca amplificatorul este realizat sa tina si sa functioneze ok, dar mai ales ca atat cat ti se spune ca poate atata face, in fine este decizia ta, apoi ca si boxe, cred ca 2 incinte acutice simple pe 2 cai sunt mai mult decat suficiente, cate un difuzor de bass de 25-30 Cm fara filtru pentru joase, se pierde din putere fara prea mare folos, si cate un tweeter bun protejat de un condensator nepolarizat gen MKT la aprox 3,3-4,7u/250V, o sa fii cu siguranta multumit de rezultat. Link spre comentariu
liviu Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 , cred ca 2 incinte acutice simple pe 2 cai sunt mai mult decat suficiente, cate un difuzor de bass de 25-30 Cm fara filtru pentru joase, se pierde din putere fara prea mare folos, si cate un tweeter bun protejat de un condensator nepolarizat gen MKT la aprox 3,3-4,7u/250V, o sa fii cu siguranta multumit de rezultat. Cum vine asta , difuzor de bass fara filtru pe joase? Filtrele au si ele rostul lor , e cam greu sa gasesti un difuzor de bass cara sa mearga bine in toata frecventa audio . Tweterul nu e protejat de condesatorul acela , e doar filtrat cu un filtru de ordinul unu. Mai spui ca se pierde din putere folosind un filtru .Aici conteaza si spl-ul difuzoarelor si mult mai multe ,......... Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Cum vine asta , difuzor de bass fara filtru pe joase? Filtrele au si ele rostul lor , e cam greu sa gasesti un difuzor de bass cara sa mearga bine in toata frecventa audio.... Adica incinta acustica fara filtru de bass, da se prea poate, doar daca tu nu ai intalnit asta nu inseamna si ca nu exista Ce face filtrul de joase si din ce se compune el? simplu, este practic o inductanta care are ca si proprietati cresterea impedantei o data cu cresterea frecventei, in felul asta sunt atenuate frecventele mai inalte, nivelul de atenuare depinde si de valoarea inductantei, insa aceasta chiar si la frecventa joasa totusi prezinta o anumita impedanta serie si deci induce o pierdere, e drept nu f importanta insa aceasta exista, pe de alta parte personal nu le consider necesare deoarece difuzoarele de bass desi sunt prezentate cum ca ar reproduce si frecvente inalte de fapt nu este tocmai asa, ele sunt facute special pentru bass nu incomodeaza cu nimic celelalte benzi, filtrul n-ar face decat sa ofere o bubuiala sacaitoare ca si sunet. Tweterul nu e protejat de condesatorul acela , e doar filtrat cu un filtru de ordinul unu....Hai sa luam acum teoria chibritului atunci... doar pentru ca nu am oferit detaliile de care tu aveai nevoie pentru a intelege nu inseamna si ca nu stiam despre ce vorbesc, si da, expresia mea este totusi potrivita, acel condensator atenueaza frecventele joase, ceva in genul inductantelor doar ca invers, adica la el cu cat frecventa scade cu atat creste impedanta, ce scop are acest fapt? pai bineinteles ca protejarea tweeter-ului care in nici un caz n-ar rezista la acelasi stres ca si difuzorul de bass, asadar condensatorul nu permite sa treaca catre tweeter decat frecvente inalte, si inainte sa desfiintezi ceea ce spun ar trebui sa fii bine documentat. e doar filtrat cu un filtru de ordinul unu.... numai tu stii ce ai vrut sa spui aici dar ar fi interesant de stiut daca poti descrie un exemplu simplu de impedanta serie oferita de un anumit condensator la o anumita frecventa De ce am zis incinte fara filtru de joase? simplu, chestia asta nu e inventata de mine, am depanat destule boxe facute in acest fel, desi unele pareau vechi testele pe amplificator au prezentat rezultate suprinzator de placute, au redat si muzica, sunet de calitate si nu doar bubuiala, vazand asta am incercat si eu la boxele mele metodologia asta si-s mai mult decat multumit de rezultat, oricum pana la urma fiecare cu preferintele lui, sugestia mea este doar atat, o sugestie, nimeni nu-i obligat sa o adopte. Link spre comentariu
liviu Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Am intalnit prea multe boxe doar cu condesator pe inalte ,produse ieftine , oare de ce?Te-ai intrebat de ce boxele scumpe au filtre cu bobine serioase?Te-ai gandit ca producatorii de boxe care nu pun o bobina , cel putin pe bass , fac economie de cupru?Te-ai intrebat de ce sau infiintat filtrele active , mai ales pe partea de bass?Cat despre tweter , exprimarea mea ,poate a fost mai lesne , m-am grabit , dar mai gandeste-te cu protejarea.Mai gandeste-te si la liniaritate , sa vezi ca nu e chiar asa usor sa obtii liniaritate doar cu un tweter protejat de un condesator(cum zici tu).Iar recomandarea ta , sa foloseasca un condesator de 4,7um , 3,3mf , cum ai stabilit-o?Probabil nu conteaza difuzoarele alese ci doar condesatorii aia recomndati de tine , fara macar sa cunosti parametrii difuzoarelor.Ce sa intampla atunci , daca difuzorul de bass ales , nu urca pana la 2000hz si pun un condesator de 3,3uf pe inalte.?Oare e bine? Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Am intalnit prea multe boxe doar cu condesator pe inalte ,produse ieftine , oare de ce?Te-ai intrebat de ce boxele scumpe au filtre cu bobine serioase?Te-ai gandit ca producatorii de boxe care nu pun o bobina , cel putin pe bass , fac economie de cupru?Te-ai intrebat de ce sau infiintat filtrele active , mai ales pe partea de bass?Cat despre tweter , exprimarea mea ,poate a fost mai lesne , m-am grabit , dar mai gandeste-te cu protejarea.Mai gandeste-te si la liniaritate , sa vezi ca nu e chiar asa usor sa obtii liniaritate doar cu un tweter protejat de un condesator(cum zici tu).Nu voi raspunde decat cu un singur exemplu, o pereche de incinte acustice cu cate 1 difuzor mare de bas de aproximativ 40Cm ( recunosc ca nu l-am masurat, dar asa apreciativ am zis acea valoare ) si un tweeter, ei bine diful de bass avea membrana de carton si grila la fel, fara nici un filtru, iar tweeter-ul avea un cond de 3,3u neelectrolitic in serie cu el, aceste incinte au sonorizat mult timp casa armatei, pana cand sistemul audio a fost modernizat, ei bine totusi eu personal desi am dat destui bani pe boxele mele noi nu cred ca le-as putea compara cu acele difuzoare din nici un punct de vedere, si acele incinte functioneaza si acum f bine, si se aud mult mai placut decat multe boxe ultramoderne.restul nu comentez devreme ce nu prea stii nici dumneata despre ce vorbesti. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Dl. marian, difuzorul de care scrieti Dvs. e de tip full-range, vedeti ce preturi au astfel de difuzoare, iar constructia in regim de amator a unei incinte echipate cu un astfel de difuzor-presupun ca-l detineti-, si care sa mai si sune bine, e munca de chinez batran. Asa, daca vorbim de incinte diy, mai potrivite ar fi niste VTP-uri, nu e chiar un proiect de titan constructia unor VTP-uri... Mai gandeste-te si la liniaritate , sa vezi ca nu e chiar asa usor sa obtii liniaritate doar cu un tweter protejat de un condesator(cum zici tu).E chiar imposibil, reactanta capacitiva a unui condensator are o valoare la 10 KHz si alta la 20 KHz...al naibii de diferita valoarea asta. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Corect @Spitfire, de acord, doar ca Dl @liviu a prezentat o asemenea boxa ca fiind ceva ieftin, un soi de chinezarie, ori il invit pe dansul sa creeze o chinezarie din asta ieftina asa cum o caracterizeaza el si o cumpar eu de la el fara ezitare Cat despre acel tweeter si filtrul serie cu el... mama lui de filtru, ce face el pana la urma? poi simplu, atenueaza frecventele joase, cum face asta? Cu ajutorul unui condensator, care are ca si proprietate functia de a creste impedanta serie invers proportional cu frecventa, adicatelea cu cat frecventa impulsurilor ce-l strabat scade cu atat valoarea impedantei echivalente in Ohm creste, nu inteleg ce liniaritate iti trebuie, dar ea nu poate exista atata vreme cat filtrul este bazat pe condensator, tweeter-ul trebuie sa redea doar frecventele inalte, spre exemplu un cond de 4,7u care la frecventa de 10Khz va interpune o rezistenta echivalenta serie cu tweeter-ul de aprox 3,4 Ohm, iar la 20Khz ( limita superioara a capacitatii urechii umane, greu de atins de majoritatea surselor audio conventionale ), ei bine la aceasta frecventa, acelasi condensator va opune o rezistenta echivalenta in Ohm de aprox numai 1,7Ohm, asadar jumatate fata de exemplul anterior, si la 1Khz condul ar induce o rezistenta echivalenta in valoare aprox de 33,9 Ohm, concluzia? cu cat frecventa scade cu atat impedanta creeata de filtru va fi mai mare asadar acesta scade pur si simplu puterea benzilor inferioare care ajung catre tweeter, si asta bineinteles ca-l protejeaza pe el in primul rand deoarece el oricum poate reda ok doar banda superioara, fara acel condensator insa nu va rezista stresului. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Nu cumva diful de 40'' era un RFT de 50 sau 100W?Cît despre condensatorii ptr filtre simple, dacă sînt tip neelectrolitici, mkt, mpp, mkp, mks... se folosesc şi în boxe cu limite de frecvenţă peste 20kHz, eu nu mi-aş face griji ptr ei decît din punct de vedere mecanic, ca terminalele să suporte curentul ce trebuie să-i străbată. Am văzut filtre de vînzare cu condensatori minusculi cu policarbonat de 1-2,2uF la 50V, terminale de 0,25mm, evident nişte catastrofe acolo, indiferent de capacitate, ăia sînt buni doar de decuplări pe alimentare în tehnica de calcul. Altfel e un cond mkt cu terminalele de 1mm, sau chiar cose, depinde ce carcasă.----------------------------------------Cît despre boxe şi amplif, ăsta din urmă se poate umpăra şi la mîna a doua, cu puţină atenţie şi o bună informare, se poate alege un amplif foarte bun. Ca regulă de aur, tot ce a fost cap de serie, începînd din 1975 încoace, a rămas în categoria de vîrf. Link spre comentariu
Vizitator gaby161290 Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Domnilor, nu va mai certati, oricum nu am bani sa imi iau difuzoare fullrange sau cele folosite la acustica salilor de cinema sau concerte... oricum, ideea e ca, eu as dori o recomandare de boxe.. camera are 20 mp si este destul de ocupata ca sa nu produca reflexii prostii din astea, niste bookshelfuri nu m-ar incanta, as dori si niste bas(sunt obishnuit cu un subwoofer isobaric de la altec lansing care are un bas patrunzator dar nu are putere prea mare (si imi e greu sa renunt la bas), stiu cum e sa te uiti la un film, sa asculti o melodie, sa joci un shooter si sa nu ai bas ( e o bataie de joc ). Nu vreau un proiect DIY sau orice alt gen, un am sculele necesare pentru a face cutii sau circuite si nici experienta , asadar decat sa achizitionez sculele si sa imi fac boxele mai bn mi le cumpar direct. Si nu uitati vreu pana in 2 200 ron. deci daca vreti sa imi recomandati o marca de standfloruri cu un reciver bun... chiar daca sare un pic peste pretul limita. Spune-ti ce boxe a-ti ascultat si v-au palcut . Nu vreau o calitate "Superaudiofila" dar nici sa nu se auda ca niste oale cu polonice scapate pe scari, sa se auda decent, sa poate fi date mai tare si sa nu aiba probleme. Si o intrebare @ Spitfire D ce nu iti inspira Cerwin Vega incredere? ce au? sau ce nu au? si Monitor Audio BX 5 costa 2 200 Ron perechea si difuzorul de bas mi se pare mic ( reciver din ce bani imi mai iau ) uite ma mai gasit niste boxe... astea cum arata? ce parere aveti? http://www.avstore.ro/boxe/magnat-monitor-supreme-1000/ Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Spune-ti ce boxe a-ti ascultat si v-au palcutDegeaba iti spune cineva ce-i place lui... Fiecare are o parere proprie despre ce anume ii place. Asculta mai multe modele cum se aud si cumpara-le pe cele care iti plac cel mai mult.Unora le place stereo, ca au numai doua urechi... altii vor 7 sateliti si-o lada in mijlocul camerei... fiecare cu placerea lui. Link spre comentariu
Vizitator gaby161290 Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Spune-ti ce boxe a-ti ascultat si v-au palcutDegeaba iti spune cineva ce-i place lui... Fiecare are o parere proprie despre ce anume ii place. Asculta mai multe modele cum se aud si cumpara-le pe cele care iti plac cel mai mult.Unora le place stereo, ca au numai doua urechi... altii vor 7 sateliti si-o lada in mijlocul camerei... fiecare cu placerea lui.Ai dreptate aici, dar de exemplu aceste Cerwin vega nu prea am unde sa le ascult.. caut de mult timp sa le ascult dar nu am unde( si magazinele nu ofera auditii cu ele ) si cand am mers pe mana unui prieten cand am luat Altec Lansingurile actuale nu m-a dezamagit decat la putere( dar asta mi-a zis de la inceput, cum ca nu se aud foarte tare ci doar bine ) deci nu e chiar inutil sa asculti parerile altora Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Daca ai fi in Timisoara te-as duce la un magazin unde poti sa faci ce auditii vrei tu, chiar fiecare difuzor aflat la vinzare il poti asculta... si preturile le au mai mult decit decente. Depinde de vinzator daca vrea sa-si vinda marfa sau numai sa o tina expusa. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 La 2200 lei pt. 2 boxe+receiver, singura optiune ar fi doua boxe Magnat Supreme 800(~1000 lei)+receiver gen Yamaha R-S300.Monitor Supreme 1000 imi par putin deplasate pt. o configuratie D`Appolito, 800 reprezinta raportul optim intre calitatea sunetului/putere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum