Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce rol au acesti condesatori

Vizitator vasile73

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

4

• capabilu

4

• zal

3

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...
Vizitator vasile73

Revin la problema mea si anume ca am facut acest montaj dar nu stiu care e cauza de nu functioneazain baza tranzistoarelor ajunge tensiune de 0.4v si nu este suficienta pentru amorsarea lor,ce as pute sa fac? Oare valoarea rezistentelor nu este gresita in schema?

post-61514-139829392476_thumb.jpg

post-61514-139829392477_thumb.jpg

post-61514-139829392479_thumb.jpg

Link spre comentariu

daca vrei sa pescuiesti cu el sa stii ca e tzeapa,impulsurile de inalta tensiune se formeaza cu diac,tiristor,condensator si bobina nu cu releureferitor la schema ta inverseaza pe rand capetele la infasurarile primare normal era ca inceputurile bobinelor sa fie notate cu punct

post-33007-139829392518_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator vasile73

NU este pentru ce spui tu , nu ma pasioneaza asa ceva , eu vrea sa testez pricipiul de functionare a unei surse ridicatoare de tensiune .Cu valorile de la rezistentele din schema ta cred si eu ca apare tensiune de deschidere in baza. Cati watti au rezistentele respective? Inceputurile la bobine sunt exact ca in schema ta.Rezistentele din montajul meu se incalzesc asta de nota ca nu sunt dimensionate corenspunzator

Link spre comentariu
Vizitator vasile73

Am belit ochii mai bine si intradevar trebuiea schimbate firele din baza tranzistoarelor atata tot, sursa functioneaza scoate 1400v, totusi rezistentele se cam incalzesc si bieinteles ca voi avea o pierdere care eu nu prea as vrea sa o am. Ce se intampla daca schimb valorile rezistentelor cu cele date de tine?Ce efect are asupra tranzistorilor? Risc sa-i prajesc?

Link spre comentariu

nu cred dar alimenteaza montajul la 6v si cresti tensiune progresiv pana la 12 var fi bine sa ai si un ampermetru inseriat ca sa poti face comparatie cu celelalte si tot asa poti schimba valori apropiate pana gasesti o valoare optima pentru un randament bun.bafta

Link spre comentariu
Vizitator vasile73

Am pus ba159 si e ok, am schimbat si rezistentele:12ohmi/5w in loc de 2,2ohmi si 200 ohmi/3w in loc de 68ohmi, se incalzesc si astea dar acceptabil. Sursa functioneaza si urmeaza sa ajunga langa amalgamul de harburi pe care le detinMultumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări