Cilibiu Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 50hz???? Tu nu observi spirele din primar! Cum poti ataca 12spire cu 12V la frecventa de 50hz?Eu zic ca are cam 32khz! Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Si eu ce am zis? Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Scuze am scris 50hz in loc de 50khz Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Revin la problema mea si anume ca am facut acest montaj dar nu stiu care e cauza de nu functioneazain baza tranzistoarelor ajunge tensiune de 0.4v si nu este suficienta pentru amorsarea lor,ce as pute sa fac? Oare valoarea rezistentelor nu este gresita in schema? Link spre comentariu
capabilu Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 daca vrei sa pescuiesti cu el sa stii ca e tzeapa,impulsurile de inalta tensiune se formeaza cu diac,tiristor,condensator si bobina nu cu releureferitor la schema ta inverseaza pe rand capetele la infasurarile primare normal era ca inceputurile bobinelor sa fie notate cu punct Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 NU este pentru ce spui tu , nu ma pasioneaza asa ceva , eu vrea sa testez pricipiul de functionare a unei surse ridicatoare de tensiune .Cu valorile de la rezistentele din schema ta cred si eu ca apare tensiune de deschidere in baza. Cati watti au rezistentele respective? Inceputurile la bobine sunt exact ca in schema ta.Rezistentele din montajul meu se incalzesc asta de nota ca nu sunt dimensionate corenspunzator Link spre comentariu
capabilu Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 chiar daca inceputurile ai tinut cont de ele poate nu ai tinut cont de sensul infasurarilorincearca totusi sa le schimbi.rezistentele au 5w Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Am belit ochii mai bine si intradevar trebuiea schimbate firele din baza tranzistoarelor atata tot, sursa functioneaza scoate 1400v, totusi rezistentele se cam incalzesc si bieinteles ca voi avea o pierdere care eu nu prea as vrea sa o am. Ce se intampla daca schimb valorile rezistentelor cu cele date de tine?Ce efect are asupra tranzistorilor? Risc sa-i prajesc? Link spre comentariu
capabilu Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 nu cred dar alimenteaza montajul la 6v si cresti tensiune progresiv pana la 12 var fi bine sa ai si un ampermetru inseriat ca sa poti face comparatie cu celelalte si tot asa poti schimba valori apropiate pana gasesti o valoare optima pentru un randament bun.bafta Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Dupa cateva minute de functionare se strapunge cate o dioda .Ce diode ma sfatuiti sa folosesc? Am sa incerc si ba159 sa vad cum se comporta. Astept ceva pareri Link spre comentariu
capabilu Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 ba157,ba159 sau similare Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Am pus ba159 si e ok, am schimbat si rezistentele:12ohmi/5w in loc de 2,2ohmi si 200 ohmi/3w in loc de 68ohmi, se incalzesc si astea dar acceptabil. Sursa functioneaza si urmeaza sa ajunga langa amalgamul de harburi pe care le detinMultumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum