Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa receiver satelit echosmart 791

cipry21

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipry21

7

• Relav

1

• Dr.L

1

• KissAttila

1

Top autori în acest subiect

Si cam ce piese ar trebui inlocuite? Mersi.

Salut. Trebuie pus consumator pe iesirea la care este legata si reactia. La schema prezentata consumatorii sint R20 si R19. Linga CI ai un condensator electrolitic, trebuie schimbat si daca la masurat arata bine. Daca nu revin la normal tensiunile de iesire dupa aceste interventii, atunci verifici toate piesele in jurul lui TL431.
Link spre comentariu

Am schimbat condensatorul de 47uf tot asa este. Rezistentele sunt OK la fel si diodele.

Eu cred ca este din PC817 optocuplor

Posted Image

Am masurat pin 1-2 este ok. La 3-4 nu imi indica nimic. Nu am acum la indemana unul sa-l schimb.

Link spre comentariu

daca aceasta este schema masoara rezistentele de reactie negativa in jurul tl431 o crestere a valorilor acestora determina cresterea valorilor tensiunilor din sursa .verifica rezistenta r13 sa nu fie devalorizata

Link spre comentariu

Nu i-am dat de capat.Am inlocuit R20 era de 400R in loc de 290R nu am avut de 290 si am pus de 270 tens sunt la fel Am pus si rezistenta mai mica ma refer la R13 nu mai stiu ce sa-i fac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări