cipry21 Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Salut tuturor. Doresc si eu un sfat de la voi in realizarea traseelor pe cablaj si anume cun trebuie sa fie la margine un traseu rotund sau patrat ma refer cand se face un cot sub forma de L.Care sunt mai eficiente rotunde sau patrate?Mersi. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Eu zic că nu contează, dacă-ţi place cum arată şi respectă o distanţă suficientă faţă de celelalte trasee ptr a nu apărea scurtcircuite. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Conteaza la microunde; aici, cred, nu conteaza! Link spre comentariu
cipry21 Postat Decembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2011 am pus o imagine sa nu fiu inteles gresit. La frecventa de ordinul Mhz - lor nu conteaza? Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Nu.............. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Evită unghiurile de 90 de grade pe cît de mult posibil. Chiar dacă uneori nu sînt probleme dpdv electric, pot apare probleme serioase la producerea PCB-ului. Foloseşte varianta din dreapta. Link spre comentariu
diablero Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Evita unghiurile de 90 de grade, foloseste unghiuri de 135 de grade. Mai aproape de ceea ce spun este varianta din dreapta. Apoi, tine cont ca ipotenuza este mai mica decat suma catetelor (in acest fel, lungimea totala a traseelor devine mai mica). Link spre comentariu
cipry21 Postat Decembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Multumesc tuturor pentru sfaturi.Numai bine. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Din multe motive eu prefer distanta cea mai scurta, asa ca daca configuratia cablajului imi permite nu fac nici un unghi - prefer sa unesc cele doua puncte printr-o linie dreapta. Daca ocolesc ceva o fac cu un traseu curbat, nu cu linii drepte si coturi. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Daca este un cablaj comun, realizat in regim de amator, fara soft-uri profesionale de proiectare PCB, solutia este cea cu colturi rotunjite.Traseele in unghi ascutit sunt utilizate numai in electronica digitala, in conditia in care acel unghi ascutit este luat in considerare ca atare, si utilizat cu scop functional in montaj. Priviti un PCB de memorie RAM si veti vedea trasee care par necunoscatorului incalcite, ba chiar fara rost, totusi acea topologie e varianta optima acolo. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Încîlceala aia are rostul de a face traseele identice ca lungime pentru a controla întîrzîierile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum