Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat realizare trasee cablaj

cipry21

Postări Recomandate

Salut tuturor. Doresc si eu un sfat de la voi in realizarea traseelor pe cablaj si anume cun trebuie sa fie la margine un traseu rotund sau patrat ma refer cand se face un cot sub forma de L.Care sunt mai eficiente rotunde sau patrate?Mersi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipry21

3

• ratza

2

• gica70

2

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Evită unghiurile de 90 de grade pe cît de mult posibil. Chiar dacă uneori nu sînt probleme dpdv electric, pot apare probleme serioase la producerea PCB-ului. Foloseşte varianta din dreapta.

Link spre comentariu

Evita unghiurile de 90 de grade, foloseste unghiuri de 135 de grade. Mai aproape de ceea ce spun este varianta din dreapta. Apoi, tine cont ca ipotenuza este mai mica decat suma catetelor (in acest fel, lungimea totala a traseelor devine mai mica).

Link spre comentariu

Din multe motive eu prefer distanta cea mai scurta, asa ca daca configuratia cablajului imi permite nu fac nici un unghi - prefer sa unesc cele doua puncte printr-o linie dreapta. Daca ocolesc ceva o fac cu un traseu curbat, nu cu linii drepte si coturi.

Link spre comentariu

Daca este un cablaj comun, realizat in regim de amator, fara soft-uri profesionale de proiectare PCB, solutia este cea cu colturi rotunjite.Traseele in unghi ascutit sunt utilizate numai in electronica digitala, in conditia in care acel unghi ascutit este luat in considerare ca atare, si utilizat cu scop functional in montaj. Priviti un PCB de memorie RAM si veti vedea trasee care par necunoscatorului incalcite, ba chiar fara rost, totusi acea topologie e varianta optima acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări