Vizitator vanamonde_star Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 buna tuturor .desi sant incepator in domeniu am construit un pistol de lipit electric simplu si usor de realizat utilizand transformator de alimentator banal de 220v/12v 1000 ma.,usor de gasit in comert,carcasa este de la un pistol de lipit mai vechi,care sa dus sau poate fi si de la un pistol jucarie sau eventual confectionat dupa imaginatia fiecaruia.in consecinta am indepartat vechiul secundar de 12v si am bobinat 1,5 spira Cu de 5, sau de 6 mm care se gaseste mai greu dar eu l-am facut din conducta de frana de 5 mm, mai usor de gasit iar, pentru prinderea ansei am folosit doua bucati de alama hexagonala de 8 mm si filet interior de 5 sa poate fi stransa bine pe capat,am mai folosit un cotactor pe post de tragaci si cateva suruburi de prindere a trafo pe suport.o constructie foarte simpla si costuri reduse. mentionez ca functioneaza excelent,bafta Link spre comentariu
hades19 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Felictari pentru realizare! Pune ceva imagini te rog, sunt curios . Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Acum 25 de ani mi-am facut si eu un pistol de lipit la serviciu din bobina unui contactor TCA63, secundarul bobinindu-l cu conductorul din bobina statorului demarorului de Dacia (vreo 4...5 spire). Butonul de anclansare era din contactul auxiliar de la un TCA40 (modelele din anii '70 cu fereastra la arcuri) iar cele doua parti ale miezului megnetic le-am strins cu un jug sa nu vibreze. Totul era asamblat pe o placa de lemn (!!!) frumos finisata si decupata care ii conferea aspectul unui pistol de lipit... In urma cu vreo 15 ani l-am facut cadou unui copil amarit care dorea sa invete electronica. Chiar ca ar fi binevenite poze cu aceasta realizare! Link spre comentariu
gcom61 Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Eu...inca mai folosesc un pistol homemade facut in urma cu peste 30 ani.Chiar ii voi face o poza ,sa vedeti realizarea. Link spre comentariu
hades19 Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Impresionant e faptul ca are vechimea pe care o are si inca functioneaza Link spre comentariu
gcom61 Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Bobinajul primarului nu este supravoltat si daca blochez butonul de alimentare,se inroseste ansa si se topeste;il pot tine asa o zi intreaga fara teama ca se poate arde.Sarma de bobinaj din primar are diametrul de 0,55mm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum