Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PT 25L 8O

cburlea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cburlea

6

• Mircea Bartic

5

• Sharky

5

• Nemesis

5

Top autori în acest subiect

daca ai putina rabdare sa vina difuzoarele noi, iti pot oferi niste PCT300 de la P-audio pentru aplicatia ta :yawinkle:

uite am mai gasit pe site-ul de mai sus shi modelul BG8 (adevarul e ca scrie CAR SUB :smt009 ) dar pare un mic TSUNAMI :rolleyes: la fel ca shi TM6 (TM8 e prea mare). Dar... cat costa? shi nu prea cred ca merge sa faci cu ele sistem cu 2 cai... Thanks :smt006
Link spre comentariu

BG si TM sunt niste difuzoare destul de scumpe proiectate pt subwoofee BG - auto, TM - Hi-fiDin pacate nu se importa, si oricum nu merg in aplicatia ta

Link spre comentariu

3 inalte la 38 de mii din alea mici de masina..legate in serie..si-a facut un prieten de al meu...DECI nici nu se compara cu DOMURILE la 1 milion !Sunetu e ,,perfect'' fara sa ai sasaituri ..si rezista la o putere de 100 de w RMS peste nu stiu.A 2-a zi am fugit si am cumparat vreo 10 bucati :))P.S am auzit si domuri la 200 de euro si astea la 38 ii da clasa ! SINCER Si nu sunt singuru cu aceasta parere ...acuma fiecare face cum crede el ca e mai bine :supz:A si pt cei care nu ma cred...sa cumpere ca doar 38 de mii..iti iei o paine ...si sa le incerce 3 legate in serie :smt006

Link spre comentariu

Intr-adevar fiecare cum ii place , dar te-ai gandit ca poate dom-urile alea la 200 euro poate au avut parte de un semnal audio mai prost decat ai bagat tu in alea 3 dif-uri inseriate , sau poate aveau filtre prost realizate ? Oricum sunetul este evaluat subiectiv in functie de persoana . Totusi o comparatie mai putin subiectiva ar fi fost daca ai fi avut posibilitatea sa le asculti pe fiecare la interval de max cateva minute.Sa nu se inteleaga ca sunt carcotas dar daca le-ai legat in serie nu prea cred ca ai reusit tu sa bagi 100 de w in ele , (daca statia era de 100 w sigur n-ai bagat 100 w in ele ).

Link spre comentariu
Vizitator alex_16180

salut.sunt nou pe forum!eu am folosit la prima mea boxa un tweeter dintr-o boxa de mercedes din 1990,am luat de la el doar diful de inalte.l-am luat cu tot cu condensator,si direct in statie.A mers.pt ca nu aveam ce sa pierd, am deconectat difuzoarele de bass,medii si am lasat sa fie doar in tweeter toata puterea.Am dat si la 100 w,nu a avut nimicpoate voi va referiti ca un tweeter unit fara filtru,rezista la 30 w.mie mi-a rezistat la 100,am tinut 20 sec,ca nu mai suportam, imi tziuiau urechile.eu ascult la max 60 w,ca se rastesc vecinii la mine:)

Link spre comentariu

Tweeter-ul testat cu sau fara celelalte difuzoare , insa daca se pastreaza reteaua de filtrare a tweeter-ului , ar trebui sa se comporte la fel. Deci oricum reteaua de filtare baga in tweeter numai frecventele pt care a fost proiectata indiferent daca celelalte frecvente (de ex frecventele medii si joase) intra sau nu in difuzoarele adecvate.Daca ai bagat muzica in tweeter sigur nu ai bagat tu 100w in el. La o statie de 100w(cum banuiesc ca ai tu) proportia de frecvente inalte atunci cand bagi muzica cu greu ajunge la 10 % , deci e posibil sa fi bagat cel mult 10 w in acel tweeter.Fiind nou pe forum ar trebui sa citesti prin mesajele mai vechi (eventual dand un search) si ai sa gasesti multe informatii pe tema puteriilor bagate/suportate de tweetere in cele mai diverse situatii.

Link spre comentariu

Scoate condensatorul si repeta experimentul.Sa lasi geamul deschis ca difuzoarele arse imput bine atmosfera.Sa nu legi boxe care au filtre dar le lipsesc difuzoarele.Elementele filtrului e nu au conectat un dif la ele formeaza un sistem rezonant ce se comporta ca un scurt circuit la unele frecvente...si adio amplificator. :toimonster:

Link spre comentariu

Sa nu legi boxe care au filtre dar le lipsesc difuzoarele.Elementele filtrului e nu au conectat un dif la ele formeaza un sistem rezonant ce se comporta ca un scurt circuit la unele frecvente...si adio amplificator. :toimonster:

Chiar n-am auzit de fenomenul asta . Ai putea dezvolta un pic ideea , asa pt cultura mea generala :rock: ?
Link spre comentariu

Iei un FTS de ordinul 2 la care nu ii pui sarcina.Asta pe o anume frecventa va avea impedanta f mica, egala cu rezistenta ohmica a bobinei si a condensatorului, deci practic face scurt.De aia nu e recomandat sa legi filtre fara difuzoare.simuleaza in spice vezi ce curenti vor circula pe acolo :toimonster:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări