Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PT 25L 8O

cburlea

Postări Recomandate

Dragi colegi intre ale artei, va prezint tweeter-ul PT 25L 8O de la KON :smt006 e ceva de capul lui? merita 17,9 RON? cred ca Dome-ul asta are membrana din material textil (sau nu shtiu? in engleza - FABRIC am auzit/citit ca materialul asta e foarte bun ). Are cineva parametri lui? macar Fs-ul shi daca nu cer prea mult... graficul cu Impedanta. Pai altfel cum ii fac filtru? :prayer: multzumesc :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cburlea

6

• Mircea Bartic

5

• Sharky

5

• Nemesis

5

Top autori în acest subiect

doar daca le masoara un posesor...dar parerea mea e ca nu se merita sa te incurci cu asa ceva.De banii aia poti cumpara si SAL unde ai parametri.graficul de impedanta doar cu un osciloscop si generator de semnal il poti masura, comparand caderile de tensiune intre rezistenta inseriata cu diful si caderea de tensiune pe dif.Sa nu incerci sa masori cu un multimetru ca majoritatea nu sunt facute sa masoare fr. de peste 100Hz cum trebuie.Cauta pe site-ul lui VTP unde parca avea si un proiect cu chinezarii.Daca nu ma insel e chiar diful tau, deci cred ca ai putea sa furi FTS-ul din proiectul lui.

Link spre comentariu

La pretul ala f slabe sanse sa fie ceva cat de cat bun. Poate o sa se auda aproape cum iti place tie (aici depinde cat de exigent esti ) , dar la capitolul rezistenta as baga mana in foc ca n-o sa tina.Chiar daca scrie 150w pe el , bagat intr-o boxa (imperecheat cu un woofer bineinteles) sunt sigur ca o sa crape inainte sa apuci sa bagi 100w in boxa.Am luat si eu din Iasi ceva asemanator acum vreo 2 ani (210 mii lei vechi parca - deci comparativ am dat mai mult ca tine). Au plesnit inca de la prima auditie . Statia era de vreo 60w/4ohmi iar piesele filtrului - o bobina (care avea cel mult 100 microH) si un condensator de 1 microF. Nu-mi mai trebuie asa ceva si asa te sfatuiesc si pe tine.Uite o chestie care sa te puna pe ganduri. Cel mai ieftin tweeter profesional e in jur de 75 ron si suporta doar 30w iar tweeter-ul tau cu doar 17.9 lei suporta 150w :smt007 . Asta ca sa nu mai intram in amanunte cu privire la calitatile sonore. Pana la urma tu alegi - sa stai acasa sa-ti savurezi muzicile sau sa te tot duci la magazin sa-ti tot cumperi alte tweetere .

Link spre comentariu

hehe, ai auzit de mama omida?

Te ai referit la matase?
nu, m-am referit la faptul ca nu va primi informatiile cerute in veci, deoarece nimeni nu are vreun interes sa le masoarept fiecare persoana care cunoaste si cere sunt cel putin 100 care merg si cumpara la plezneala, deci producatorul si vanzatorul nu au nici un interes sa investeasca in masuratori, e mai convenabil sa se lipseasca de acei clienti :smt003 nu o spun cu rautate, dar asa este.....
Link spre comentariu

La pretul ala f slabe sanse sa fie ceva cat de cat bun. Poate o sa se auda aproape cum iti place tie (aici depinde cat de exigent esti ) , dar la capitolul rezistenta as baga mana in foc ca n-o sa tina.Chiar daca scrie 150w pe el , bagat intr-o boxa (imperecheat cu un woofer bineinteles) sunt sigur ca o sa crape inainte sa apuci sa bagi 100w in boxa..

shi atunci eu ce sa fac?? :toimonster: nu mai am rabdare... cand vor ajunge shi la noi dif-uri de calitate, cu parametri, grafic de impedanta, etc.? (in care sa ai incredere bineintzeles, ca doar nu m-apuc sa cumpar aparate de masura care ma vor costa mai mult decat orice proiect complet) te uiti pe anumite site-uri shi vezi cat de ingrijit sunt construite, shieldate, garantate, scumpe-n draci...apropos de SAL am verificat nishte parametri ai unor dif-uri de-acolo shi cred ca sunt pushi la plesneala... scuzati expresia. E adevarat, i-am verificat cu BBP6, dar am verificat shi altele mai de firma shi nu mi-au dat erori sau ploturi "din alea ciudate". tre sa fac neaparat din c***t bici? OK, dar cum fac sa plesneasca? :yawinkle: va multzumesc frumos :smt006
Link spre comentariu

ce ar fi bine sa faci e sa cumperi difuri de calitate, gasesti in tara monacor, visaton, p-audio, etc.Chiar daca masori parametrii nu cred ca te poti astepta la mare lucru de la acest dif.

Link spre comentariu
Vizitator rec

Salut!

Cum ti-a spus si Sharky sunt deja in tara difuzoare bune si chiar cu preturi adaptate dupa piata noastra (adica mai mici decat in afara ).

prea frumos ca sa fie adevaratla hi-end.ro coasta MHT12 562 lei, si afara 385 leinu este destul ca romani au salari mizerabile, se incearca cu toata putereasa jupoaie oamenii
Link spre comentariu

Difuzorul acela e performant iar pretul e pe masura(si in tara si inafara)Pretul in tara e la latitudinea comerciantilor....nu te obliga nimeni sa il iei.Ca sa te bucuri din plin de calitatile lui ai nevoie de un proiect f bine pus la punct si un woofer pe masura, care evident costa.Totusi nu e cam mare saltul de calitate intre cele 2 difuri? :finga: Cauta ca sunt si modele intermediare.

Link spre comentariu

Cum ti-a spus si Sharky sunt deja in tara difuzoare bune si chiar cu preturi adaptate dupa piata noastra (adica mai mici decat in afara :yawinkle: ).Uite ceva concret : dif-uri hi-fi http://www.hi-end.ro/index.php?cPath=1_4_34 (cei drept cam scumpe )

Imi face cu ochiu' ribbon-ul ala "MHT 12 8 OHM" ... dar... ce pretz are... Doamne! :prayer: Oricum, spre deosebire de tweetere, midwoofer-ele de la V*****N au preturi acceptabile, Fs + Qes OK, SPL OK;Vreau totushi sa fac incinta cu port, shi stiti ca-mi trebuie Qes intre 0,2 - 0,4. Am vazut shi cu 0,2... Deci tre sa scot vreo 4-500 RON (sau sunt optimist?!) pentru 2 incinte cu 2 cai.. shi pretzul asta numai la dif-uri! Nu mai vb de filtre shi celelalte...
Link spre comentariu

daca ai putina RABDARE sa vina difuzoarele noi, iti pot oferi niste PCT300 de la P-audio pentru aplicatia ta :yawinkle:

Pai da, cica rabdarea e o virtute... :rock: sau esti prea sarac sa iei lucru de proasta calitate... :toimonster:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări